به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دوازدهمین نشست تخصصی استادان، قاریان، حافظان، مبتهلان و گروههای مدیحهسرایی ممتاز کشور عصر روز جمعه 10 اردیبهشت طی برگزاری اختتامیهای در حسینیه الزهرا (س) مجتمع امام خمینی به کار خود پایان داد.
این نشست که از روز چهارشنبه 8 اردیبهشت آغاز شده بود در روز نخست خود با سرود جمهوری اسلامی، تلاوت قرآن کریم توسط آقای مهدی ساعد، خیرمقدم و تشریح برنامههای نشست توسط آقای سید علی سرابی قائم مقام شورای عالی قرآن و رییس نشست، اجرای ابتهال توسط آقای رضوان درویش شروع به کار کرد.
سید علی سرابی قائم مقام شورای عالی قرآن در این نشست به سخنرانی پرداخته و گفت: عمق بخشی به چنین برنامههایی با توجه به ميزان تاثيرگذاري آن از اهميت ويژه اي برخوردار است که در ترويج و توسعه ارزش و انديشه هاي انقلاب اسلامي با بهترين شكل آن اهمیت بسیاری دارد.
وی افزود: از جمله برنامههای مهم گروههای تواشیح، مدیحهسرایی، ابتهال و تواشیح است که در سفرهای تبلیغی تاثیرگذاری آن به خوبی احساس میشود و اعضای این گروهها نیز به تاثیرگذاری چنین برنامههایی در ترویج ارزشهای انقلاب اسلامی پی بردند.
سرابی در پایان خاطرنشان کرد: این نشست با هدف تمرکز بر روی موضوع تواشیح و عمق بخشی به هنر اسلامی انجام میشود و استادان و پژوهشگران طی سه روز با ارائه مقالات و سخنراني در تنقيح مباني اين كار پژوهش كرده و مواردي را كه نيازمند مباحثه و تبادل نظر است بررسي مي كنند.
بنابر این گزارش در ارائه مقالات آقای سید امین میرزایی به ارائه مقاله خود با موضوع «بررسی خاستگاه و تبین قواعد حاکم بر ابتهال و تواشیح» میپردازند.
همچنین در بخش دیگری از افتتاحیه آقای محمود لطفی نیا با موضوع «بررسی ویژگیهای بایسته اداء در ابتهال و تواشیح»، و آقای مهدی دغاغله با موضوع «بررسی ویژگیهای بایسته لحن در ابتهال و تواشیح» به ارائه مقالات خود میپردازند، در ادامه نیز محسن بادپا به نکاتی در مورد تواشیح و ابتهال اشاره کردند.
در ادامه این نشست محسن یاراحمدی مقاله خود را با موضوع «بررسی پیامدهای ورود سبکهای جدید د رتواشیح و ابتهال» ارائه میکنند.
در روز دوم نشست که پنجشنبه 9 اردیبهشت برگزار شد دکتر ماجد نجاریان، آقای حسن حکیم باشی، و آقای عباس حزباوی در خصوص «بررسی ویژگیهای بایسته متن در تواشیح و ابتهال، بررسی امکان ورود ادعیه ماثوره و متون فارسی به تواشیح و ابتهال، آسیب شناسی متون استفاده شده تواشیح و ابتهال در مسابقات» به بحث و گفت و گو پرداختند.
همچنین درادامه دکتر سعید رحمانی به ارائه مقاله خود با موضوع «بودها و بایدهای قرآن، تواشیح و ابتهال از حیث متن و نغمه و بررسی تاثیرات متقابل و اشتراکات» پرداخت.
بعد از ظهر پنج شنبه آقای عباس انجام مقاله خود با موضوع « بررسی تاثیر متقابل قرائت قرآن، ابتهال و تواشیح بر یکدیگر» ارائه کرده و در ادامه آقای غلامرضا شاه میوه اصفهانی نیز مقاله خود با موضوع «بررسی پیشینه سیر تطور و آسیب شناسی انشاد دینی در جمهوری اسلامی ایران» ارائه کرد.
بر اساس این گزارش در ادامه نشست از مقام شهدای قرآنی منا، برگزیدگان پنجمین دوره طرح ارزیابی قاریان و مدرسان و صاحبان مقالات برتر تجلیل و تقدیر به عمل آمد.
در پایان نشست روز دوم آقای رضوان درویش از کشور سوریه در خصوص «بررسی مکتبهای ابتهال و تواشیح در مصر و سوریه و معرفی شخصیتهای هنری مشاهیر این مکتبها» به سخنرانی پرداخته و به سوالات در خصوص اجرای ابتهال پاسخ دادند.
شایان ذکر است که طی روز سوم و به بیانی دیگر در روز اختتامیه طرف صبح این نشست؛ اجرای مدیحه سرایی توسط گروه میعاداز قم، اجرای ابتهال توسط آقای حسین رفیعی از گیلان، اجرای مدیحه توسط گروه بشارت از اصفهان و اجرای ابتهال توسط اقای حسن خانچی از خوزستان به نقد و تحلیل کشیده شد.
همچنین در طرف بعداز ظهر اختتامیه؛ تلاوت قرآن و اجرای ابتهال توسط آقای محمود لطفی نیا، اجرای ابتهال توسط آقای محمد برخورداری از تهران، اجرای مدیحه توسط گروه سبطین از خوزستان، اجرای مدیحه توسط گروه فدک الزهرا(س) از خراسان رضوی، اجرای مدیحه توسط گروه طارق از آذربایجان شرقی و اجرای مدیحه توسط گروه شمیم بهشت از مازندران به نقد و تحلیل کشیده شد.
نظر شما