خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: هدف واشنگتن، جنگافروزی علیه ایران، روسیه آماده تولید و ساخت تانکهای تی90 در داخل خاک ایران، افزایش ۵۰ درصدی صادرات نفت ایران به آسیا، معاون صدر اعظم آلمان در راه تهران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
بعد از «برجام» احساسات ضدآمریکایی در ایران افزایش یافته/هدف واشنگتن، جنگافروزی علیه ایران است
پایگاه خبری - تحلیلی المانیتور، با اشاره به برخی از اقدامات آمریکا بعد از امضای توافق هستهای با ایران، نوشته احساس ضد آمریکایی در این کشور بعد از امضای برجام افزایش یافته است.
یک مقام ایرانی، به شرط عدم افشای نام، با توجه به گذشت حدود 9 ماه از امضای توافق هستهای به المانیتور گفت: «9 ماه برای وضع حمل یک زن باردار کافی است، اما این 9 ماه برای اینکه توافق هستهای چیزی به ما بدهد، کافی نبوده است.»
وی افزود: «آمریکا از ایران همه چیز میخواهد، اما آنها آماده نیستند که چیزی بدهند. این فقط به رشد احساسات ضد آمریکایی کمک میکند، نه فقط در بین اصولگرایان و اردوگاه آنها، بلکه در میان کسانی که خواستار عادیسازی (روابط با غرب) شدند.»
مقام ایرانی مورد استناد المانیتور، به طور مشخص به حکم دیوان عالی آمریکا برای مصادره حدود 2 میلیارد دلار از داراییهای ایران پرداخته و از آن انتقاد کرده است.
المانیتور علاوه بر این، وضع قانون ویزا که خواستار محدودیت در تردد به آمریکا بعد از سفر به ایران برای اتباع برخی کشورها بود را یکی دیگر از اقدامات تحریکآمیز واشنگتن دانسته که رشد احساسات ضد آمریکایی را در پی داشته است.
مقام ایرانی میگوید: «اگر آمریکا به این توافق پایبند نباشد و همچنان ایرانیها را از حقوقشان محروم کند، اوضاع از کنترل خارج میشود. ایران ضمن پایبندی به خط قرمزهای رهبر عالیقدرش، تعهدات خودش را انجام داده است، اما ما هنوز چیری در عوض آن ندیدهایم.»
وی افزود: «اگر این سیاست ادامه پیدا کند، جای تعجبی ندارد که یک روز این توافق شکست میخورد و بعد - با توجه به دشوار شدن اعتمادسازی - رسیدن به چنین توافقی ظرف یک دهه تا دو دهه از الان، کار دشواری خواهد بود.»
مقام ایرانی اضافه کرد: «تنها چیزی که ما از آنچه در حال حاضر اتفاق میافتد میفهمیم این است که آنها میخواهند قدرت ما را بگیرند، نه برای اینکه صلح ایجاد کنند، بلکه برای اینکه علیه ما هنگامی که بیدفاع هستیم، جنگ آغاز کنند. این اتفاق، به هر بهایی که باشد، رخ نخواهد داد.»
اشاره این مقام ایرانی، لفاظیها و فشارهای کشورهای غربی در ماههای اخیر بر سر برنامه موشکی است.
المانیتور مینویسد که تمامی این اقدامات آمریکا، اتفاقات زیانباری بر روی ایرانیها دارد، چرا که خاطرات بین دهههای 1940 تا 1950، به ویژه بعد از کودتا علیه دولت مصدق را برای آنها زنده میکند.
سفر «پارک گئون های» گامی در جهت احیای مناسبات اقتصادی تهران – سئول
خانم «پارک گئون های» رئیسجمهور کره جنوبی که از 25 فوریه 2013 به عنوان یازدهمین و اولین رئیسجمهور خانم در این کشور انتخاب شد، 12 اردیبهشت ماه در سفری سه روزه به تهران میآید و تعدادی از وزرا و مسئولان ارشد اقتصادی و صاحبان صنایع بزرگ این کشور، او را در این سفر همراهی میکنند.
سخنگوی رئیس جمهور کره جنوبی پیش از انجام این سفر عنوان کرده بود که پارک گئون های، به عنوان نخستین رئیس جمهور کره جنوبی که از زمان برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور در سال 1962 (بعد از 54 سال) به تهران سفر میکند، میخواهد «بنیانی برای همکاری» با ایران را پایهگذاری کند.
قرار است رئیس جمهور کره جنوبی روز دوشنبه 13 اردیبهشت ماه با حسن روحانی رئیس جمهور ایران دیدار و گفتوگو کند.
بعد از اعلام روز اجرای برجام و در اوایل بهمن سال گذشته رسانههای کره جنوبی از سفر «پارک گئون های» به ایران خبر دادند، ولی تاریخ دقیقی را برای آن اعلام نکردند. از آغاز مناسبات تهران و سئول این نخستین سفر مقامات کره جنوبی در این سطح به ایران است.
پرویز اسماعیلی معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیسجمهور از بررسی راههای تقویت همکاری مشترک در حوزههای انرژی، بانک و بیمه، پروژههای زیربنایی، بهداشت و درمان، علمی، فناوری و فرهنگی به عنوان محورهای بحث و تبادل نظر روسای جمهوری 2 کشور نام برده و گفته است اسناد متعددی نیز در این حوزهها، با حضور روسای جمهور و توسط مقامهای عالیرتبه ایران و کره جنوبی، امضا خواهد شد.
اسماعیلی با بیان اینکه با امضای این اسناد، تحرکی جدی در روابط رو به توسعه 2 کشور ایجاد خواهد شد، گفت که در جریان سفر رئیسجمهور کره جنوبی به تهران که تا چهاردهم اردیبهشت ماه ادامه مییابد، همایش بررسی راههای تقویت و گسترش روابط اقتصادی و تجاری تهران - سئول در دوره پسابرجام و فرصتهای سرمایهگذاری شرکتهای کرهای در پروژههای اقتصادی کشورمان، با حضور رئیس جمهور کره و روسا و مدیران بخشهای دولتی و خصوصی 2 کشور در تهران برگزار میشود.
روابط دیپلماتیک بین 2 کشور در سال 1341 برقرار شد و تا قبل از تاسیس سفارت ایران در سئول، سفارت کشورمان در توکیو مسئولیت هماهنگی روابط با کره جنوبی را عهدهدار بود. با تاسیس سفارت و به دنبال آن افزایش تردد مقامات عالیرتبه 2 کشور، زمینه توسعه هر چه بیشتر روابط و همکاریهای اقتصادی فراهم شد.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دولت کره از جمله اولین کشورهایی بود که دولت جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت شناخت و با حفظ سفیر خود در تهران تمایلش را نسبت به گسترش مناسبات اعلام کرد، ولی در این دوره سفارت کشورمان در سئول در سطح کاردار به فعالیت خود ادامه داد.
عدم اتخاذ مواضع خصمانه و همراه نشدن کره جنوبی با کشورهای تحریمکننده ایران، زمینه مساعدی را برای گسترش روابط دوجانبه تهران و سئول فراهم آورد. در خرداد 1368 متعاقب سفر معاون وقت آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه کشورمان به سئول، تحولات جدیدی در روابط دو کشور پیش آمد و متناسب با اولویتهای سیاست خارجی کشور اقدامات مناسبی صورت گرفت و اولین سفیر جمهوری اسلامی ایران به سئول اعزام شد و از همین زمان روابط و همکاریهای دو کشور در زمینههای اقتصادی، فنی و صنعتی ارتقا یافت و میزان آن به ویژه در دوران بازسازی جنگ تحمیلی به چند برابر افزایش یافت.
مسکو: روسیه آماده تولید و ساخت تانکهای تی90 در داخل خاک ایران است
روسیه شب گذشته اعلام کرد که در حال بررسی طرح تولید و ساخت تانک تی 90 در داخل ایران و ارائه مجوز آن است.
این مساله را «واچیسلاو خاتیلوف» معاون مدیرعامل شرکت «اورال واگن زاود»، بزرگترین سازنده تانکهای جنگی جهان مطرح کرده است.
خبرگزاری اینترفکس به نقل از خاتیلوف گزارش داد که پروژه تولید تانک تی 90 در داخل ایران به زودی به جریان خواهد افتاد. وی افزود که این پیشنهاد از طرف تهران به روسیه ارائه شده است و اگر مشتریها بخواهند آماده انجام آن هستیم.
ایران اخیرا بخشهایی از سامانه دفاع موشکی اس300 را از روسیه تحویل گرفته است. حسین دهقان وزیر دفاع ایران روز سه شنبه برای بحث درباره اس300 و همچنین چند موضوع دوجانبه دیگر به مسکو سفر کرده است.
مهر:
هشدار رئيس اتحادیه تجارت خارجی آلمان پیش از سفر «گابریل» به ایران
«آنتون بورنر» رئیس اتحادیه تجارت خارجی آلمان در مورد گسترش مناسبات با ایران هشدار داد و در آستانه سفر «زیگمار گابریل» وزیر اقتصاد آلمان به تهران گفت بدون پوشش بیمه صادراتی «هرمس» شرکتهای آلمانی تجارتی با ایران نخواهند داشت.
گابریل وزیر اقتصاد و معاون صدراعظم آلمان روز دوشنبه (۲مه/ ۱۲ اردیبهشت) در راس هیات ۱۵۰ نفری از نمایندگان شرکتهای آلمانی به تهران سفر میکند. او در نشست مشترک کمیسیون اقتصادی ایران و آلمان در تهران در روز سه شنبه ۱۳ اردیبهشت نیز حضور خواهد داشت. این نشست پس از ۱۵ سال برای نخستین بار برگزار میشود.
وزیر اقتصاد آلمان و هیات همراهش امیدوارند که قراردادهای مهمی را در تهران با طرف ایرانی خود امضا کنند. اما بسیاری از موانع بر سر حضور شرکتهای آلمانی هنوز برداشته نشده است.
آنتون بورنر رئیس اتحادیه تجارت خارجی آلمان میگوید شرکتهای اروپایی به بازار ایران چشم دوختهاند اما تبادلات تجاری این کشور با اروپا به دلیل عدم سرمایه گذاری متوقف خواهد شد.
بورنر پیش از سفر قائم مقام صدراعظم آلمان به تهران تاکید میکند که شرکتهای آلمانی به دلیل دور زدن تحریمهای آمریکا علیه ایران سال پیش جریمههای سنگینی پرداختهاند و به همین خاطر اکنون این شرکتها در تجارت با ایران خویشتنداری نشان میدهند.
به گفته رئیس اتحادیه تجارت خارجی آلمان موسسه بیمه هرمس آلمان باید ضمانتهایی برای شرکتهای آلمانی که با ایران معامله میکنند را بدهد تا مناسبات طرفین به حالت عادی بازگردد.
بورنر هشدار میدهد بدون تضمین و پوشش بیمه صادراتی هرمس شرکتهای آلمانی قادر به فعالیت در ایران نیستند.
پوشش بیمه صادراتی هرمس از شرکتهای آلمانی پیش شرط فعالیتهای این شرکتها در ایران است. موسسه بیمه هرمس تاکنون ضمانتهای لازم را برای فعالیت شرکتهای آلمانی در ایران قبول نکرده است.
افزایش ۵۰ درصدی صادرات نفت ایران به آسیا
مشتریان آسیایی ایران واردات نفت از این کشور را در ماه مارس نزدیک به ۵۰ درصد افزایش دادند.
رویترز با استناد به دادههای رسمی و ردیابی نفتکشها گزارش داد که چهار مشتری اصلی ایران در آسیا طی ماه مارس روزانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار بشکه نفت خام از ایران خریدهاند که نسبت به دور مشابه سال گذشته ۵۰ درصد افزایش نشان میدهد.
چین، هند، ژاپن و کره جنوبی در مارس پارسال در مجموع کمی بیش از یک میلیون بشکه در روز نفت از ایران خریده بودند.
این گزارش میافزاید که طی ماه گذشته چین و کره جنوبی واردات نفت ایران را کاهش دادهاند، اما ژاپن و هند خرید نفت از تهران را به شدت افزایش دادهاند.
چین در ماه مارس بیش از ۵۹۰ هزار بشکه و هند بیش از نیم میلیون بشکه در روز نفت از ایران خریدهاند.
ایران قبل از تحریمها روزانه ۲.۵ میلیون بشکه نفت و میعانات گازی صادر میکرد که تنها ۸۰۰ هزار بشکه آن راهی اروپا میشد و مابقی عمدتا به بازارهای آسیایی صادر میشد. اما تحت تاثیر تحریمها، اروپا خرید نفت از ایران را در سال ۲۰۱۲ متوقف کرد و کشورهای آسیایی نیز واردات نفت ایران را به حدود یک میلیون بشکه در روز کاهش دادند.
بعد از لغو تحریمها در نیمه ژانویه امسال، اروپا دوباره خرید نفت از ایران را به میزان محدودی شروع کرده، اما مشتریان آسیایی خرید نفت از تهران را به سرعت افزایش دادهاند.
چهار مشتری آسیایی ایران از ژانویه تا مارس امسال به طور متوسط یک میلیون و ۲۷۲ هزار بشکه نفت از ایران خریدهاند. این رقم نسبت به دور مشابه در سال گذشته بیش از ۲۵۰ هزار بشکه در روز افزایش نشان میدهد.
در سه ماهه اول سال ۲۰۱۵ این چهار کشور در مجموع کمی بیش از یک میلیون بشکه نفت از ایران خریده بودند. ترکیه دیگر مشتری نفتی ایران نیز تخمین زده میشود که روزانه حدود ۱۱۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد میکند. این رقم قبل از تحریمها ۱۸۰ هزار بشکه در روز بود.
بر اساس گزارش آژانس بینالمللی انرژی، کل تولید نفت خام ایران در سه ماهه اول امسال روزانه تا ۴۰۰ هزار بشکه افزایش یافته و به ۳.۳ میلیون بشکه در روز رسیده است.
ایران میگوید که مصمم است تولید و صادرات نفت خود به دوران پیش از تحریمها برساند.
انجمن بانکداران انگلیس تجارت با ایران را بررسی می کند
انجمن بانکداران انگلیس با وجود هراس از تحریم های آمریکا، رابطه با شرکت های ایرانی را بررسی می کنند.
پیش از این شرکت های تجاری انگلیس اعلام کرده بودند که به خاطر ترس از تحریم های آمریکا نمی توانند با ایران معامله تجاری برقرار کنند.
بر اساس این گزارش انجمن بانکداران انگلیس هفته گذشته تصمیم گرفته اند موضوع معامله با بانکهای ایرانی را بررسی کنند.
قرار است ماه آینده ساجد جاوید وزیر بازرگانی انگلیس برای بررسی روابط اقتصادی با ایران به تهران سفر کند.
اتحادیه اروپا و آمریکا با اعلام برجام بسیاری از تحریم های اقتصادی علیه ایران را لغو کردند ولی هنوز بعضی از کشورهای اروپایی و آمریکا برای تجارت با ایران اعلام آمادگی نکرده اند.
پیش از این بانک انگلیسی بی ان پی به خاطر مبادله تجاری با شرکت های ایرانی مبلغ 9 میلیارد دلار جریمه شده بود.
معاون صدر اعظم آلمان در راه تهران
سفارت آلمان در تهران اعلام کرد معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد و انرژی این کشور از ایران دیدار می کند.
«سیگمار گابریل» روز دو و سوم ماه می برای شرکت در پنجمین نشست کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و آلمان به تهران سفر خواهد کرد.
وی در جریان این سفر با با وزیر اقتصاد و دارایی ایران دکتر طیب نیا و همچنین با دیگر اعضای کمیسیون اقتصادی مشترک دو کشور دیدار و گفتگو خواهد کرد.
این دومین دیدار معاون صد اعظم آلمان از ایران بعد از توافق هسته ای بین ایران و گروه ۱+۵ در جولای ۲۰۱۵ می باشد.
یک هیئت بلند پایه اقتصادی این مقام المانی را در سفر به تهران همراهی می کنند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
اعلام آمادگی سازمان ملل برای حل اختلاف اخیر ایران و آمریکا
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: سازمان ملل متحد پس از آنکه ایران کمک این نهاد بینالمللی برای متقاعد کردن آمریکا به توقف آنچه تهران نقض مصونیت قضایی دولتها می خواند خواستار شد، روز جمعه پیشنهاد کرد مایل است به حل این مناقشه کمک کند.
به دنبال رأی دادگاه عالی آمریکا مبنی بر اختصاص 2 میلیارد دلار از دارایی های ضبط شده ایران به کشته های آمریکایی حملات بیروت که در ادعایی واهی، تهران عامل آنها معرفی شده است، محمد جواد ظریف روز پنجشنبه با ارسال نامه ای به «بان کیمون،» دبیرکل سازمان ملل، از او درخواست کرد «مساعی جمیله» خود را در این مورد بکار گیرد.
ظریف در این نامه که از سوی هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل منتشر شد از بان کی مون خواسته است تا به آزادسازی دارایی های مسدود شده ایران در بانکهای آمریکایی کمک کند و واشینگتن را متقاعد سازد تا دخالت در تعاملات تجاری و مالی بین المللی ایران را متوقف سازد.
«استفان دوژاریک،» سخنگوی سازمان ملل، دریافت نامه ظریف را تأیید کرد و گفت: «روشن است که ما این مسئله را بررسی خواهیم کرد. به عنوان یک اصل کلی اگر هر دو طرف در هر تنش یا اختلافی خواستار کمک دبیرکل باشند، این یاری همیشه در دسترس خواهد بود.»
«مارک تونر،» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز اعلام کرد واشینگتن از ارسال این نامه آگاه است.
او مدعی شد: «در خصوص ارتباط این نامه با تصمیم اخیر دادگاه عالی در پرونده بانک مرکزی (ایران)، معتقدیم قوانین آمریکا و اجرای آنها بوسیله دادگاهها با حقوق بین الملل سازگار است.»
یک مقام آمریکایی اما گفت واشینگتن نیازی به دخالت سازمان ملل نمی بیند. این مقام که نخواست نامش فاش شود اظهار داشت: «ما خطوط ارتباطی با ایران را داریم و از طریق این کانالها به تلاش برای حل هرگونه مسئله ای که مایه نگرانی دوجانبه شود ادامه می دهیم.»
ایرنا:
مقام آلمانی: سرفصل جدیدی در روابط با ایران گشوده شده است
«بئاته برامز» معاون سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان روز جمعه در جلسه هفتگی دولت با خبرنگاران، در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در مورد انتظارات «زیگمار گابریل» وزیر اقتصاد از سفر قریبالوقوعش به ایران و چشمانداز حل و فصل بدهیهای بیمه هرمس چیست، گفت:مذاكرات فشرده، خوب و سازندهای در این رابطه بین دو طرف صورت گرفته است، كه بهزودی نتایج آن روشن می شود .
بئاته برامز ، از سفر وزیر اقتصاد آلمان برای شركت در پنجمین كمیسیون مشترك ایران و آلمان به تهران خبر داد و گفت:وی در جریان این سفر ، با «محمدرضا نعمتزاده» وزیر صنایع و معادن، حمید زنگنه وزیر نفت و علی لاریجانی رئیس مجلس ایران دیدار و گفت و گو خواهد داشت.
این مقام آلمانی افزود:آلمان پیش از اعمال تحریمها، روابط عمیقی با ایران داشت. اكنون فرصت تازهای بهوجود آمده است تا بتوانیم این روابط را دوباره توسعه دهیم .
معاون سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان در ادامه سخنان خود خود بار دیگر تاكید كرد كه وزارت اقتصاد آلمان شركتها را برای تقاضای دریافت بیمه هرمس تشویق میكند.
وی در باره با مبادلات بانكی بین دو كشور نیز گفت: در این رابطه ما هم با بانكهای ایرانی و بانكهای آلمانی در تماس هستیم تا این ناامنی حقوقی را برطرف كنیم. این موضوع برای ازسرگیری روابط اقتصادی دو كشور بسیار مهم میباشد.
لازم به ذكر است كه «زیگمار گابریل» معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد آلمان هفته آینده در رأس یك هیأت 300 نفره اقتصادی به ایران سفر میكند تا در نشست مشترك كمیسیون اقتصادی ایران و آلمان در تهران شركت كند. نشست مشترك كمیسیون اقتصادی ایران و آلمان پس از 15 سال برای نخستین بار برگزار میشود. این دومین سفر گابریل از زمان توافق هسته ای (برجام) در راستای بهبود مناسبات اقتصادی و تجاری بین دو كشور است.
نظر شما