ابتلا ۱۰ درصد جمعیت قزوین به بیماری دیابت

خبرگزاری شبستان: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: ۱۰.۸ درصد جمعیت قزوین مبتلا به بیماری دیابت هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سعید اسکویی پیش از ظهر امروز (9 اردیبهشت) در نشست خبری که در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، بیان کرد: شعار هفته سلامت سازمان بهداشت جهانی غلبه بر دیابت نام نهاده شده و علت نیز اتفاقی است که از چند سال گذشته در دنیا رخ داده و آمار ابتلا به دیابت چند برابر شده است.

 

وی ادامه داد: افزایش ابتلا به این بیماری زنگ خطری است زیرا این بیماری هزینه ها و عوارضی را نیز به دنبال دارد به طوری که بیماری دیابت منجر به 13 سال زندگی همراه با ناتوانی می شود.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اضافه کرد: نابینایی و قطع عضو از جمله قطع پا از جمله عوارض بیماری دیابت است و 15 تا 20 درصد بودجه کشورهایی که آمار بالای دیابت را دارد به درمان این بیماری اختصاص می یابد.

 

وی عنوان کرد: 490 میلیون نفر در دنیا مبتلا به دیابت هستند که 4 میلیون نفر در سال بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند و هر دقیقه شش نفر به علت دیابت فوت می کنند و در کشور ما نیز 5 میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند.

 

اسکویی اعلام کرد: در استان قزوین شش درصد جمعیت روستایی بالای 30 سال و حدود 12 درصد جمعیت شهری بالای 12 سال مبتلا به دیابت هستند و در واقع 10.8 درصد جمعیت ما مبتلا به دیابت هستند.

وی توضیح داد: بیماری دیابت به 2 صورت نوع یک و دو است که نوع یک آن بیشتر در کودکان و نوع دو بیشتر در بزرگسالان و افراد بالای 30 سال دیده می شود که نوع دو آن فراوان تر است و کسانی که چاق هستند، عادات بد غذایی دارند، سابقه این بیماری در خانواده آنها وجود دارد، کسانی که فشار خون و چربی خون دارند ابتلا به بیماری دیابت درآنها ممکن است.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به تأثیر تغذیه در ابتلا به بیماری دیابت اظهار کرد: ما بیشترین سرانه مصرف نوشابه را داریم که هر بطری نوشابه دارای قند فراوانی است و میانگین دریافت و نیاز سرانه انرژی و بعضی مواد مغذی در استان 2 هزار و 400 کیلوکالری برای هر نفر است در صورتی که این میزان مصرف 2 هزار و 600 کیلو کالری است که 200 کالری بیش از نیاز بدن مصرف وجود دارد.

 

وی خاطر نشان کرد: این میزان کالری اضافه از طریق مصرف نوشابه، شیرینی و غیره وارد بدن می شود که این امر موجب افزایش وزن، دیابت، فشارخون، سرطان و غیره می شود بنابراین شیوه غذایی ما باید عوض شود.

 

کد خبر 539685

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha