بانک های ایران در فکر شعب اروپایی/ایتالیا در فهرست ایران

خبرگزاری شبستان:بانک از جمله صنعت‌های پرپتانسیل کشورمان است که در دوران تحریم؛ ارتباطات جهانی آن گسسته شده بود و حال با لغو آن فضا شرایطی فراهم شده تا بانک های داخلی در مجدد راه اندازی شعب خارجی خود باشند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بانک از جمله صنعت‌های پرپتانسیل کشورمان است که اخبار مقطعی و شایعه‌های بازار کمتر بر روی آن تاثیر می‌گذارد. ممکن است گاهی افت محدودی در ازرش‌های این سهام مشاهده شود اما در اغلب اوقات سود آور است. بانک‌ها در ایران تاثیر پذیری بسیار محدودی از نوسانات بازار جهانی و تغییر قیمت‌ها دارند که بر مزایای سرمایه‌گذاری در آنها می‌افزاید. سرمایه‌های بانکها در ایران بیشتر در بخش خدمات و بازرگانی سرمایه‌گذاری می‌شود. دلیل آن سود بیشتر سرمایه‌گذاری در این بخشها نسبت به تولید می‌باشد. طبق برخی آمارها، بنظر می‌رسد پولی را که مردم به شکل سپرده در این بانک‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند، در پروژه‌های تجاری بزرگ و لوکس سرمایه‌گذاری می‌شود. بانک‌ها به شکل کلی و بانکهای خصوصی به شکل ویژه تمایل چندانی به سرمایه‌گذاری در تولید و پروژه‌هایی که بازگشت سرمایه مطمئنی ندارند، از خود نشان نمی‌دهند.

 

بنابراین گزارش، کشورمان جزو معدود کشورهای مدعی نظام بانکداری کاملاً اسلامی است؛ در دوران تحریم ارتباط بانکی کشورمان با بانک های جهانی قطع شده بود و این امکان بعد از لغو تحریم ها برای نظام بانکی کشور فراهم شده است تا بتواند با سیستم بانکی جهانی در ارتباط باشد و بانک های کشور شعب خارجی خود را ایجاد یا مجدد بازگشایی کنند.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این رابطه به نقل از روزنامه ایتالیایی لارپوبلیكا نوشته است: "متئو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا در طی سفر اخیر خود به تهران به همراه شماری از برجسته ترین مدیران بخش اقتصاد مانند مدیر عامل شركت نفت انی و مدیر عامل مدیوبانكا ضمن ابراز امیدواری جهت از سرگیری هرچه سریعتر روابط اقتصادی میان دو كشور اظهار كرد که برای این كار نیاز به سرمایه گذاری بر روی خطوط اعتباری و مالی است و برای برداشته شدن كامل تحریم ها باید بیش از این كار شود. شاید رنتزی تصور آنرا نمی كرد كه بانكداران ایرانی اظهارات وی را با توجه خاصی دنبال كنند. بدین صورت شماری از بانكداران ایرانی در این روزها در رم و میلان به سر می برند تا ضمن از سرگیری روابط بین حوزه های مالی در ایران و اروپا، اولین سرمایه گذاری های اروپایی را به سوی بازار كشورشان و بورس تهران جذب كنند."

 

بنابراین گزارش، ایرنا به نقل از ارپوبلیكا از زبان روزبه پیروز، موسس صندوق سرمایه گذاری فیروزه نوشته است: "اقتصاد ایران آخرین بازار بزرگی است كه درهای خود را رو به سوی خارج باز می كند. تولید ناخالص داخلی ایران در سطح كشورهای عضو گروه بیست و دارای اقتصادی مشابه با تركیه و دارای جمعیتی 80 میلیون نفری است كه اكثر آن را جوانان تشكیل می دهند. با پایان گرفتن تحریم های بین المللی علیه ایران، از ماه ژانویه تاكنون بورس تهران 20 درصد ترقی داشته است و دست اندركاران بازار در انتظار افزایش قیمت ها به دنبال دومین موج خصوصی سازی توسط دولت هستند. شركت های زیادی هستند كه دچار كمبود سرمایه هستند و در عین حال از دورنمای خوبی برای رشد در صحنه اقتصاد ایران برخوردار می باشند. در ایران برای سرمایه گذاری موفقیت آمیز بخش های زیادی وجود دارد. در بخش نفت و گاز، با توجه به وسعت میادین موجود در كشور باید گفت كه صنایع مربوطه از نبود فناوری پیشرفته و تجهیزات رنج می برند.

 

بزودی دولت در قراردادهای این بخش نوآوری خواهد كرد و به این ترتیب نفت و گاز ایران به همراه بخش معادن، از جذابیت زیادی برخوردار خواهد شد. از دیگر زمینه های كار در ایران می توان به شركت های دست اندركار توزیع و مصرف اشاره كرد كه مخاطبان آنها عمدتأ بخش جوان جامعه است. تجارت الكترونیك نیز زمینه دیگر فعالیت در ایران است كه می تواند از حضور خوب شبكه اینترنت و تلفن های هوشمند در ایران به خوبی بهره برداری بكند. با چین و هند گام هایی برداشته شده، اما نیاز به از سرگیری ارتباطات بانكی بااروپا واقعأ به شدت احساس می شود. بانك های بزرگ اروپا به رغم موضع وزارت خزانه داری امریكا مبنی بر نبود هیچ نوع خطر یا تهدید جریمه و مجازات، كماكان محتاطانه برخورد می كنند. به همین دلیل صندوق سرمایه گذاری فیروزه در اولین سفر خود به ایتالیا در پی آشنایی با صندوق های سرمایه گذاری و ساچه بوده است."

 

یادآور می شود: ایتالیا تا چند سال پیش نخستین شریك تجاری ایران در اروپا محسوب می شد و در سال 2011 حجم مبادلات بین دو كشور از مرز 7 میلیارد یورو عبور كرده بود. بر اساس گزارش وزارت توسعه اقتصادی، در سال 2020 امكان بازگشت ایتالیا به سطح پیش از تحریم ها و كمی بیش از آن، وجود خواهد داشت.

کد خبر 539569

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha