كائوچو لائوس به ایران می آید

خبرگزاری شبستان:از كائوچو می توان در صنایع استفاده کرد و از آنجا که در کشورمان امکان تولید آن وجود ندارد پس ناگزیر به واردات این محصول هستیم و به تازگی لائوس آمادگی خود بر را برای صادرات این محصول به ایران اعلام کرده است.

خبرگزاری شبستان- گروه سیاسی: کائوچوی طبیعی در شیره درختی به نام هوا، Hevea وجود دارد و از پلیمر شدن هیدروکربنی به نام ۲- متیل- ۱ و ۳- بوتادین معروف به ایزوپرن بوجود می‌آید. با توجه باینکه در فرمول ساختمانی کائوچو یا لاتکس طبیعی هنوز یک پیوند دوگانه وجود دارد، به همین دلیل وقتی کائوچو را با گوگرد یا سولفور حرارت دهیم، این تک‌پارها، پیوند پی را باز می‌کنند و با ظرفیت‌های آزاد شده، اتم گوگرد را می‌گیرند. در نتیجه کائوچو به لاستیک تبدیل می‌شود. حرارت دادن کائوچو با گوگرد و تولید لاستیک را اصطلاحاً ولکانیزاسیون می‌نامند. به همین دلیل، لاستیک حاصل را نیز، «کائوچوی ولکانیزه» گویند. چند نوعی کائوچوی مصنوعی نیز ساخته شده‌اند که از مواردی مانند ۱ و ۳- بوتادی ان و جسمی به نام ۲- کلرو- ۱ و ۳- بوتادین معروف به «کلروپرن» و جسم دیگری به فرمول ۲ و ۳- دی متیل- ۱ و ۳- بوتادین بتنهایی یا مخلوط درست شده‌اند. کلروپرن به راحتی بسپاریده (پلیمریزه) شده و به نوعی کائوچوی مصنوعی به نام «نئوپرن» تبدیل می‌شود.

 

بنابراین گزارش، بعدها در سال ۱۸۸۸ خواص مکانیکی لاستیکهای تهیه شده توسط گودیر و مکین تاش با استفاده از کربن سیاه به عنوان یک ماده پرکننده و افزودنی بسیار بهبود بخشیده شده و در نتیجه لاستیکهای بادی دانلوب، «تیوپ» تهیه شد. بعد از آن لاستیکهای سنتزی تهیه و به بازار عرضه شد مانند ایزوپرن، بوتادی ان و لاستیکهای تیوکل. بعدها لاستیکهای سنتزی مثل کوپلیمرهای استیرن و بوتادی ان تهیه شد که در سال ۱۹۴۱ مصرف آن صفر بود. اما در سال ۱۹۴۵ مصرف آن ۷۰۰۰۰۰۰۰۰ می‌رسید. به موازاتی که مصرف لاستیکهای سنتزی بالا می‌رود، مصرف لاستیکهای طبیعی پایین می‌آید. چون لاستیکهای سنتزی اقتصادی‌تر هستند. از این ماده می توان در صنایع استفاده کرد و از آنجا که در کشورمان امکان تولید ان وجود ندارد پس ناگزیر به واردات این محصول هستیم و به تازگی لائوس آمادگی خود بر را برای صادرات این محصول به ایران اعلام کرده است.

 

ایرنا در این باره نوشته است: "یك شركت ایرانی براساس قراردادی با شركت بونتهان لائوس از ماه آینده میلادی 100 تن كائوچوی فرآوری شده را وارد می كند. قرارداد صادرات این محصول توسط بونلون سیلاوونگ، معاون شركت توسعه صادرات و واردات محصولات كشاورزی بونتهان لائوس و حامد میرلوحی، نماینده یك شركت ایرانی كه در زمینه تامین و ارائه مواد اولیه صنایع در زمینه لاستیك طبیعی و مصنوعی و سایر محصولات صنعتی فعالیت می كند، امضا شد."

 

این گزارش می افزاید: ایرنا به نقل از وینتیان تایمز لائوس از زبان بونلون، معاون شركت توسعه صادرات و واردات محصولات كشاورزی بونتهان نوشته است: "این برای نخستین بار است كه یك شركت لائوسی برای صادرات لاستیك به خاورمیانه وارد شده است. این شركت ایرانی قصد دارد در صورت هموار بودن مسیر تجارت، میزان خرید خود را از سایر تولیدكنندگان كائوچو در این كشور حوزه جنوب شرق آسیا افزایش دهد. شركت لائوسی تامین كننده كائوچو صادراتی به ایران بیش از 570 هكتار مزارع كائوچو در استان چامپاساك در اختیار دارد كه 200 هكتار از این مزارع توسط كشاورزان محلی كشت شده اند. این شركت در حال حاضر قادر به تولید روزانه 25 تن كائوچو است و قصد دارد با افزایش میزان تولید خود نیاز خارجی ها به این محصول را تامین كند. در استان اودمكزای نیز سرمایه گذاران چینی پس از توافق ایجاد شده با مقامات استانی قرار است به كشاورزان در كاشت این محصول كمك كنند و در مقابل ارائه این قبیل كمك ها، محصول كائوچو را از كشاورزان تحویل بگیرند."

 

یادآور می شود: كائوچو ماده اولیه تولید لاستیك است و افت روند قیمت جهانی كائوچو باعث كاهش قیمت لاستیك در بازار های جهانی و داخلی شده است. اما نمودار زیر نشان از كاهش قیمت، حجم واردات و ارزش واردات هم به ریال و هم به دلار شده است. روند واردات كائوچو به ایران، همزمان با كاهش قیمت كاین محصول در بازارهای جهانی نزولی بوده است. قیمت هر كیلو كائوچو از 99 هزار و 720 ریال در 6 ماهه نخست سال 1392 به كیلویی 46 هزار و 699 ریال در آبان ماه گذشته رسید و بیش از 50 درصد افت قیمت داشته است. حجم واردات نیز از 6 ماهه نخست سال 1393 نوسانی و در مجموع كاهش داشته و ارزش معاملات نیز از 6 ماهه نخست سال 1393 روند نزولی را در پیش گرفته است.

کد خبر 539566

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha