ساخت نیروگاه هسته ای با کمک اسپانیا

خبرگزاری شبستان:با رایزنی های مکرر مقامات کشورمان با کشورهای عضو ۱+۵ موضوع هسته ای ایران بسته شد و به واسطه آن امکان مبادلات در این حوزه نیز فراهم شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در سال ۲۰۰۴ انرژی هسته‌ای در تولید کل انرژی مصرفی جهان سهمی در حدود ۶٫۵ درصد و در تولید انرژی الکتریکی سهمی در حدود ۱۵٫۷ درصد داشته‌است و نخستین بار به وسیله انریکو فرمی در سال ۱۹۳۴ در یکی از آزمایشگاه‌های دانشگاه شیکاگو تولید شد. این اتفاق زمانی رخ داد که تیم او مشغول بمباران کردن هسته اورانیوم با نوترون بودند.

 

بنا بر پیش‌بینی اتحادیه جهانی هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ به طور میانگین هر ۵ روز یک‌بار یک نیروگاه هسته‌ای در جهان آغاز به کار می‌کند. شکافت هسته‌ای صورت گرفته در یک رآکتور فقط بخشی از یک چرخه هسته‌ای است. این چرخه از معادن شروع می‌شود. میزان اورانیوم موجود در پوسته زمین نسبتاً زیاد است به طوری که با منابع فلزاتی همچون قلع و ژرمانیوم برابری می‌کند و تقریباً ۳۵ برابر میزان نقره موجود در پوسته زمین است. اورانیوم ماده تشکیل دهنده بسیاری از اجسام اطراف ما مانند سنگ‌ها و خاک است. بنا بر آمارگیری جهانی معادن شناخته شده جهان در حال حاضر برای تأمین بیش از ۷۰ سال انرژی الکتریکی جهان کافی هستند. بهای میانگین اورانیوم در سال ۲۰۰۷، ۱۳۰ دلار آمریکا به ازای هر کیلوگرم بود. به این ترتیب ثبات تأمین سوخت هسته‌ای از بسیاری از دیگر مواد معدنی بیشتر است. با توجه به مصارفی که انرژی اتمی برای کشورها دارد کشورمان نیز در این راستا اقدام به ایجاد نیروگاه هسته ای کرده است البته موضوع هسته ای ایران سالها در سایه فضارهای بین المللی قرار داشت تا اینکه با رایزنی های مکرر مقامات کشورمان با کشورهای عضو 1+5 موضوع هسته ای ایران بسته شد و به واسطه آن امکان مبادلات در این حوزه نیز فراهم شده است.

 

بنابراین گزارش، بسیاری از کشورها پس از آن نیز تمایل خود را برای سرمایه گذاری در این زمینه اعلام کرده اند از جمله این کشورها؛ اسپانیا است. ایرنا در این زمینه به نقل از نشريه ديپلمات نوشته است: "اسپانيا در پروسه ساخت دو نيروگاه هسته اي در ايران، آمادگي خود را به تهران اعلام كرده است. طبق اعلام مقامات ايراني، اسپانيا تبديل به اولين كشور خارجي خواهد شد كه پس از اجرايي شدن برجام در زمينه انرژي با تهران همكاري خواهد كرد."

 

این گزارش می افزاید: "در اين گزارش به مطالب منتشره در رسانه هاي ايراني در اين خصوص پس از سفر اخير «فرناندو مارتي شارف هوسن» رئيس 'شوراي امنيت هسته اي اسپانيا' به ايران و ملاقات وي با «علي‌ اكبر صالحي» رئيس سازمان انرژي اتمي ايران اشاره شده است. در اين گزارش به نقل از منابع شوراي امنيت هسته اي اسپانيا تاكيد شده كه اين سفر در چارچوب فعاليت هاي بين المللي اين شورا صورت گرفته و در طي آن هيچ توافق مشخصي حاصل نشده است. در اين گزارش به ملاقات هيات اسپانيايي با «بهروز كمالوندي» معاون سازمان انرژي اتمي و «ناصر راستخواه» رئيس مركز امنيت اتمي‌ ايران نيز اشاره شده است. همچنين آمده است كه كمالوندي در ژانويه سال جاري خبر از امضاي توافق بين ايران و اسپانيا ظرف ماه هاي آتي در جهت استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي داده و تاكيد كرده كه اين نوع مذاكرات بين دو كشور حتي پيش از حصول توافق هسته اي در ژوئيه سال 2015 آغاز شده است. بر اين اساس، كمالوندي گفت چنين توافقي، همكاري اسپانيا در ساخت دو نيروگاه هسته اي در ايران، آموزش پرسنل و همچنين آماده سازي تكنسين هاي ايراني براي مقابله با حوادث هسته اي را نيز شامل مي شود."

 

یادآور می شود: تا سال ۲۰۰۷ آخرین رآکتور هسته‌ای مورد بهره‌برداری قرار گرفته در ایالات متحده رآکتور Watts Bar ۱ در تنسی بود که در ۱۹۹۶ به شبکه متصل شد و این مدرک محکمی بر موفقیت تلاش‌های ضد گسترش نیروگاه‌های هسته‌ای است. با این حال تلاش‌ها در برابر گسترش نیروگاه‌های هسته‌ای تنها در برخی کشورهای اروپایی، فیلیپین، نیوزیلند و ایالات متحده موفق بوده‌است و در عین حال در این کشورها نیز این جنبش‌ها نتوانستند پژوهش‌های هسته‌ای را متوقف کنند و پژوهش‌های مربوط به انرژی هسته‌ای کماکان ادامه دارد. برخی کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که نیاز روزافزون به منابع انرژی، افزایش قیمت سوخت و بحران افزایش دمای زمین در اثر استفاده از سوخت‌های فسیلی باعث شود که بقیه کشورها نیز به سوی استفاده از نیروگاه‌های هسته‌ای روی آورند و همچنین باید یادآوری کرد که با پیشرفت فناوری هسته‌ای، امروزه امکان بروز فجایع هسته‌ای بسیار کمتر شده‌است. اتحادیه جهانی هسته‌ای پیش بینی می‌کند که در سال ۲۰۱۵ به طور متوسط هر ۵ روز یک‌بار یک نیروگاه هسته‌ای در جهان افتتاح خواهد شد. با تمام مخالفت‌ها، بسیاری از کشورها در گسترش نیروگاه‌های هسته‌ای ثابت قدم بوده‌اند از جمله این کشورها می‌توان به ژاپن، چین، و هند اشاره کرد. در بسیاری از کشورهای دیگر جهان نیز طرح‌های وسیعی برای گسترش استفاده از انرژی هسته‌ای در حال تدوین است.

کد خبر 539565

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha