«گزینه ی اشعار کیومرث منشی زاده» کتاب شد

خبرگزاری شبستان:کتاب «گزینه ی اشعار کیومرث منشی زاده» ؛ شاعری که شعر ریاضی می گوید را انتشارات مروارید منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، دکتر کیومرث منشی زاده که از شاعران توانا و به نام معاصر کشورمان است، در سال 1324 در شهر جیرفت کرمان دیده به جهان گشود.

منشی زاده را که در رشته های فلسفه، ریاضی، فیزیک و حقوق در کشورهای آمریکا، فرانسه و ایران تحصیل کرده است بیشتر به عنوان بنیانگذار شعر ریاضی می شناسند.

تاکنون از منش زاده دفاتر شعری چون؛ «شعرهای تازه»، «از قرمزتر از سفید»، «تاریخ تاریخ» و «سفرنامه‌ی مرد مالیخولیایی رنگ پریده» منتشر شده است.

کتاب حاضر گزیده ای از اشعار این شاعر است و در یکی از اشعاری که در این مجموعه آمده است می خوانیم:

«شب های پاییز

که برگ های معلّق

در ماهتاب

شنا می کردند

من آسمان را

به تماشا می نشستم

دلم می خواست چندان عدد یاد بگیرم

تا همه ی ستاره ها را

شماره کنم...»

گفتنی است کیومرث منشی زاده دو شاخه‌ی ویژه در شعر دهه‌های اخیر ابداع کرده است. که یکی از آن ها «شعر ریاضی» است که در دهه‌ی پنجاه آن را ابداع کرد وبا استفاده از اعداد، مفاهیم ریاضی و فرمول‌های فیزیکی شعرهایی سرود که بحث‌انگیز و جالب توجه بود. که در نمونه ای از این نوع شعر می خوانیم:

«رها کن تربیع دایره را

و تثلیث زاویه را

چه کسی می‌داند جذر صفر

بی‌نهایت است

یا صفر؟»

سبک شعری دیگری که منشی زاده ابداع کرده و در قالب آن اشعار زیبایی را نیز سروده؛ «شعر رنگ» نام دارد که در آن به کمک حالت پذیری رنگ‌ها، و رنگ پذیری حالت‌ها، به خلق تصویرهای رنگی می‌پردازد، و از انواع رنگ‌های موجود در زبان فارسی، خلاقانه و با هنرمندی استفاده می‌کند.

 در واقع شعر منشی زاده در مسیر اصلی خود شعر نیمایی است، البته با زبان خاص و نگاه ویژه و گرایش‌های شخصی منشی زاده که به شعرش هویتی منحصر به فرد بخشیده است.

انتشارات مروارید «گزیده ی اشعار کیومرث منشی زاده» را در قطع رقعی و جلد شومیز در 338 صفحه با بهای بیست و سه هزار تومان چاپ کرده و به بازار کتاب فرستاده است.

کد خبر 539527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha