به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، محمدرضا مرواريد، صبح امروز (۸ اردیبهشت) در آيين افتتاحيه نخستين كنگره بين المللي و هشتمين كنگره ملي اپيدميولوژي كه با حضور ۲۵۰ نفر از پزشكان، اساتيد و صاحب نظران داخلي و خارجي اين رشته در هتل زاگرس ايلام در حال برگزاري است، اظهار كرد: امروزه براي كاهش يا كنترل بيماري هاي همه گير و چگونگي مطالعه بر روي اين بيماري ها، ايجاد ارتباط نزديك و مداوم علمي بين پژوهشگران رشته هاي علوم انساني و باليني موثر و اجتناب ناپذير است.
وی، افزود: مسايل سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي در دنياي كنوني در بروز اپيدمي بيماري هاي همه گير دخيل هستند به عنوان مثال جنگ و استفاده از سلاح هاي جنگي بتدريج موجب بروز بيماري و اختلالاتي بين مردم درگير ايجاد مي كند.
استاندار ایلام، یادآور شد: استان ايلام نیز به علت همجواري با كشور عراق و ناهنجاري هاي موجود در اين كشور، همواره در معرض آسيب است و براي جلوگيري از بروز بيماري هاي همه گير در اين استان به علت اين همجواري، ارتقاي مطالعه و پژوهش بيماري ها الزام آور است.
مروارید، تاکید کرد: مواردي نظير نوع و شيوه تغذيه و مسايل اجتماعي چون طلاق و خودكشي نیز در شيوع بيماري هاي واگير در جامعه و گسترش آن نقش دارند كه البته در كشور ما برخي از بيماري هاي همه گير يا ريشه كن شده و يا در حال ريشه كني است.
وی، به اجراي طرح تحول سلامت در كشور اشاره كرد و يادآور شد: اين طرح بايد در همه زمينه هاي بهداشتي و سلامت جامعه كار كند و ضمن شناسايي نقاط قوت و ضعف، از ظرفيت آن براي مبارزه و پيشگيري از بروز بيماري هاي مختلف بهره گيري كرد.
نخستين كنگره بين المللي و هشتمين كنگره ملي اپيدولوژي از روز چهارشنبه و با حضور استاندار ايلام، اساتيد و پژوهشگران داخلي و خارجي، قائم مقام وزرات بهداشت، درمان و آموزش پرشكي، مسئولان و اساتيد و دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي ايلام و جمعي از مسئولان اين استان به مدت سه روز در هتل زاگرس در حال برگزازي است.
نظر شما