۴۵ درصد از آثار معماری صنعتی از بین رفته است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل اداره راه و شهرسازی اصفهان گفت: در چند سال گذشته بیش از ۴۵ درصد آثار معماری صنعتی اصفهان تخریب شده و صدایی از جامعه معماری برنخواسته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت‌الله غلامی مدیرکل اداره راه و شهرسازی اصفهان، شامگاه سه شنبه(7 اردیبهشت) در همایش بزرگداشت روز شیخ بهایی با اشاره به اینکه اصفهان در محاصره بحران‌‌های خاص قرار دارد و بخش عمده‌ ای از این بحران باید توسط معماران برطرف شود، اظهار داشت:  تغییر اقلیمی که بر اصفهان حاکم است مانند خشک شدن رودخانه زاینده ‌رود و تأثیر آن بر حیات و تمدن شهر اصفهان می‌طلبد معماران فکری به حال این شهر کنند تا زمانی که آیندگان از اصفهان عبور کردند نگاهشان به این شهر مانند نگاهشان به خرابه های تخت جمشید نباشد.

 

وی با تاکید بر اینکه در 30 سال گذشته انتظاری که از جامعه معماری وجود داشته بیش از آن چیزی است که در حال حاضر نظاره گر آن هستیم، اضافه کرد:  انتظارمان این نیست که آثاری که از فضای شهر داریم آثاری باشد که از همان دوران صفویه به جای مانده است. آثار و بناهای به جای مانده در این شهر باید بتواند تنه به تنه آثار معماری آن دوران بزند.

 

مدیرکل اداره راه و شهرسازی اصفهان با اشاره به معماری صنعتی اصفهان گفت: در سالیان گذشته بیش از 45  درصد آثار معماری صنعتی اصفهان در حاشیه رودخانه زاینده رود تخریب شده و صدایی از جامعه معماری برنخاسته و تنها  2 تا 3 اثر باقی‌ مانده که باید برای احیای آن اقدام شود.

 

وی گفت: نخستین اثر ریس باف بود که در سال گذشته توانستیم با اعتباری بیش از 215 میلیارد از محل املاک و مستغلات آنرا نجات دهیم و دیگری اثر دخانیات ملی است که بسیار باارزش تر از کارخانه ریس باف است و برای فروش گذاشته شده که تا کنون جلوی فروش آن را گرفته ‌ایم و سومین اثر نیز سیلوی اصفهان بوده که سابقه ساخت آن به سال 1318 می رسد و توانسته به عنوان شاخصی بسیار زیبا در شهر باقی بماند.

 

غلامی با بیان اینکه سه موقعیت خوب در مقابل معماران قرار دارد، تصریح کرد:  نخستین اثر مسابقه‌ ای بین ‌المللی بوده و امیدواریم تا بتوانیم اثری ماندگار را در ریس باف اصفهان از خود برجای بگذاریم.

 

وی با اشاره به خانه معمارهای موجود در اصفهان بیان کرد: متأسفانه تا کنون با مالکان به جمع بندی نرسیده‌ ایم تا اینکه اقدامات اولیه با خانه روزاتی صورت گرفته تا بتوانیم آن را به عنوان خانه معماری و شهرسازی اصفهان معرفی کنیم.

 

وی با اشاره به تشکیل دبیرخانه مسابقات معماری گفت: پیگیری ‌هایی را از سوی وزارت خانه داشته‌ ایم و انتظار این است تا با توجه به استعدادهای علمی شهرسازان در اصفهان این دبیرخانه در اصفهان ایجاد شود و بر اساس آخرین مکاتبات نیز موفقیت‌ هایی به دست آمده و امیدواریم امسال دبیرخانه دائمی معماری شهرسازان اصفهان را داشته باشیم.

 

مدیرکل اداره راه و شهرسازی اصفهان با اشاره به بافت فرسوده اصفهان اظهار داشت: قرار است ستاد استانی بازسازی در اصفهان طرح‌ ریزی شود و در ستاد ملی برنامه ‌ها و طرح‌ های خود را ارائه داده ‌ایم و سند آن به تصویب رسیده تا بتوانیم تحولی عظیم را در بافت فرسوده ایجاد کنیم.

 

کد خبر 539382

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha