معاون مرکل در راه تهران

خبرگزاری شبستان: پس از آن که وزیر خارجه آلمان به نمایندگی از کشور خود به گفت و گو با رئیس جمهور کشورمان پرداخت حال نوبت به معاون صدراعظم این کشور رسیده که به تهران سفر کند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان پس از امضای برجام بین ایران و گروه ۱+۵ دو بار به تهران سفر کرد و در آخرین سفر خود گفت که از رئیس جمهور کشورمان برای سفر به آلمان دعوت می کند.

پس از آن اخباری مبنی بر سفر صدراعظم آلمان در ماه اول سال ۹۵ منتشر شد که از سوی وزارت امور خارجه کشورمان رد شد.

حالا باز هم خبری مبنی بر سفر یک مقام آلمانی به تهران منتشر شده است.

تارنمای صدای آلمان (دویچه وله) نوشت: 'زیگمار گابریل' معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد آلمان هفته آینده به ایران سفر می‌كند تا در نشست مشترك كمیسیون اقتصادی ایران و آلمان در تهران شركت كند، نشستی كه پس از 15 سال برای نخستین بار برگزار می‌شود.

این تارنما در گزارشی در این باره افزود: این دومین سفر گابریل از زمان توافق اتمی (برجام) است، سفری با این امید كه به مناسبات اقتصادی میان دو كشور تكانی داده شود.

'هلنه رانگ' رئیس 'اتحادیه خاورمیانه و خاور نزدیك' در این باره گفت، انتظار دارد كه وزیر اقتصاد آلمان اقدامی جدی در این زمینه انجام دهد، زیرا 'هرچه باشد آقای گابریل معاون صدراعظم هم هست.'

'ولفگانگ تری‌یر' مدیر بخش تجارت خارجی اتاق صنایع و بازرگانی آلمان نیز به اهمیت سفر گابریل به ایران اشاره كرده و گفته است، اكنون ماههاست كه مقام‌های ارشد سیاسی و اقتصادی كشورهای مختلف در حال سفر به ایران و به دنبال قراردادهای میلیاردی هستند.

شركت‌های آلمانی از این موضوع دل خوشی ندارند كه آنگلا مركل بخاطر ملاحظاتی كه با اسرائیل دارد، فاصله با ایران را حفظ كرده است. آن‌هم در شرایطی كه 'فرانسوا اولاند' رئیس جمهوری فرانسه و 'متئو رنتزی' نخست وزیر ایتالیا میزبان 'حسن روحانی' رئیس جمهوری ایران بودند. شركت‌های آلمانی انتظار دارند كه آلمان نیز این علامت را به دولت ایران بدهد كه تحكیم مناسبات اقتصادی میان دو كشور اولویت بسیار بالایی دارد.

صاحبكاران و سرمایه‌‌گذاران آلمانی در عین حال امیدوارند كه یكی دو قرارداد در این سفر امضا شود، حتی اگر دامنه این قراردادها چندان گسترده نباشد.

آن‌ها قرارداد شركت زیمنس را با شركت مپنا برای تولید توربین‌های گازی و ژنراتورهای تولید برق كه چندی پیش امضا شد، به فال نیك گرفتند و آن را به حساب از راه رسیدن قراردادهای بعدی گذاشتند. ولفگانگ تری‌یر خوش‌بین است كه حجم مبادلات تجاری میان دو كشور كه بر اثر تحریم‌ها به شدت كاهش یافته بود، مجددا افزایش یابد و ظرف دو تا سه سال آینده به چهار تا پنج میلیارد یورو برسد، یعنی رقمی معادل سال 2000 میلادی. او امیدوار است كه حجم مبادلات تجاری در پنج تا هفت سال آینده به 10 میلیارد یورو صعود كند.

یكی ازدلایل مهم كه بسیاری از شركت‌های آلمانی را از سرمایه‌گذاری و امضای قرارداد با شركت‌های ایرانی باز می‌دارد، نبود ضمانت‌های بانكی است.

هلنه رانگ می‌گوید: این یك مشكل كلیدی است كه باید بسرعت حل شود، زیرا بیشتر بانك‌های آلمانی از تامین سپرده مالی برای مناسبات با ایران شانه خالی می‌كنند. خیلی از تجار امیدوارند كه این موضوع نیز با سفر گابریل به تهران حل شود.

ولفگانگ تری‌یر می‌گوید انتظار می‌رود زمانی كه این قدم برداشته می‌شود، موسسات مالی بیشتری حاضر باشند وارد میدان شوند و بیمه هرمس نیز مجددا ضمانت مبادلات تجاری با ایران را بر عهده گیرد.

 

کد خبر 539357

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha