حجت الاسلام رضوی مهر، عضو هیئت رئیسه مجمع نمایندگان حوزه علمیه قم در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه ظهور اسلام در شبه جزیره عربستان سبب دگرگونی این جامعه شد، اظهار کرد: با طلوع اسلام و بعثت پیامبر(ص) بود که شاکله فرهنگی در میان اعراب تغییر کرد و به سمت و سوی رهبر جامعه یعنی حضرت حمد مصطفی(ص) سوق یافت.
وی ادامه داد: آنچه که از همان ابتدا مورد توجه پیامبر عظیم الشأن اسلام بود مساله مسجد بود که پایگاه و بنیاد اداره حکومت اسلامی به حساب می آمد، حضرت نسبت به مسجد، حضور در مسجد برای اقامه نماز، به کرات برای مردم صحبت می کردند و از سوی دیگر چنان مسجد را محور قرار دادند که در بدو ورودشان به مدینه در قبا اقدام به ساخت مسجد کردند.
حجت الاسلام رضوی مهر در ادامه مسجد را محل اجتماع مسلمین برای عبادت، تفکر و اندیشه ورزی دانست و افزود: در مسجد است که لایه های مختلف اجتماع در کنار یکدیگر به قصد عبادت معبود جمع می شوند. این حضور زمینه ساز شکل گیری سبک زندگی اسلامی است و اگر مساجد در سطح کشور نقش کلیدی خود را بازیابند قطعا بسیاری از معضلات جامعه ما حل می شود.
وی با تاکید بر اینکه دولت باید توجه بیشتری را نسبت به مساجد داشته باشد، گفت: منظور از این دیدگاه آن است که باید به گونه ای بر مسجد نظارت شود که اولا مساجد معطل بودجه نباشند و امام جماعت بتواند برنامه های مسجدی را بدون دغدغه کمبود مسایل مالی سامان بخشد و در وهله دوم اگر هم مسجدی بنا بود ساخته شود از بهترین نقشه های معماری مبتنی بر معماری اسلامی در ساخت آن استفاده شود.
عضو هیئت رئیسه مجمع نمایندگان حوزه علمیه قم تصریح کرد: مساجد نباید فقط محل برگزاری مجالس تحریم باشد و به جز این فعالیت دیگری در مسجد تعریف نشود، یعنی علاوه بر اقامه نماز جماعت تنها فعالیت جانبی مسجد را در مجالس تحریم خلاصه کنند، بلکه باید مسجد را محل بسط و نشر معارف اسلام قرار دهیم که لازمه گسترش این فعالیت ها دوری از موازی کاری در این فعالیت ها و اقتدا به امام جماعت به عنوان مدیر مسجد است.
وی ادامه داد: کسانی که به سجد رفت و آمد دارند رشد اخلاقی و رفتاری، فرهنگی و اجتماعی خواهند داشت، باید به ویژه قشر جوان را از همان دوران کودکی با مسجد آشنا کرد تا از جشمه معارف آل الله که توسط مبلغان دین ارایه می ش ود بهره مند شوند.
نظر شما