وجود ۸۰ هزار قلاده فوک در دریای خزر

خبرگزاری شبستان: مسئول مرکز تحقیقاتی و درمانی فوک خزری گفت: براساس آخرین سرشماری رندومی که در سال ۲۰۱۳ در سواحل کشورهای روسیه و قزاقستان انجام شده، برآورد می شود بین ۷۰ تا ۸۰ هزار قلاده فوک در دریای خزر وجود داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، امیر صیاد شیرازی، مسئول مرکز تحقیقاتی فوک خزری که در جزیره آشوراده واقع شده، امروز (7 اردیبهشت) در کارگاه آموزشی آشنایی با پروژه حفاظت از فوک خزری در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: تحقیقات مفصلی در خصوص وجود فوک در دریای خزر در سال 2006 انجام که نتایج آن در سال 2008 منتشر شد.

 

وی افزود: نتایج این تحقیقات نشان می داد در دریای خزر بیش از 100 هزار قلاده فوک وجود دارد اما متأُسفانه شکار قانونی در سواحل برخی کشورها این گونه جانوری را به شدت تهدید می کند.

 

صیادشیرازی خاطرنشان کرد: جدیدترین تحقیقات و بررسی ها در سال 2013، به صورت رندومی و در سواحل کشورهای روسیه و قزاقستان انجام شد و تخمین زده می شود که جمعیت فوک های خزری بین 70 تا 80 هزار قلاده باشد در حالیکه در کمتر از نیم قرن گذشته جمعیت این گونه جانوری در دریای خزر بیش از یک میلیون قلاده بود.

 

به گفته وی، به دلیل این مسائل از سال 2008 فوک خزری در لیست IUCN که مربوط به حیوانات در معرض خطر بوده، قرار گرفته است.

 

مسئول مرکز تحقیقاتی و درمانی فوک خزری با بیان اینکه شکار مهمترین تهدید برای این گونه جانوری است، اظهار کرد: متأسفانه سالانه 2 تا 5 هزار مجوز شکار در کشور روسیه صادر می شود و ما قرار است اینجا سالانه 50 تا 70 فوک را نجات دهیم که به نظر شاید این کار خیلی منطقی نرسد اما ما این کار را در اینجا شروع کردیم و قصد داریم با سایر کشورهای حاشیه خزر نیز آن را ادامه دهیم.

 

وی گفت: قرار است جلسه ای در کشور آذربایجان با حضور نمایندگان 5 کشور حاشیه این دریا و نماینده ای از سازمان ملل، برگزار شود که امیدواریم  مسائل مربوط به حفاظت فوک خزری را در قالب پروتکل هایی تدوین به تصویب برسد.

 

کد خبر 539188

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha