به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام شیخ محمد الصفار، امام جماعت مسجد "الفتح" در "قطیف عربستان" که به زبان عربی در مراسم افتتاحیه نهمین اجلاس هفته جهانی مساجد سخنرانی کرد با طرح این پرسش که هویت اساسی و اسلامی مسجد چیست، اظهار کرد: امروزه مشکل حقیقی و بنیادین ما تحول یافتن هویت اسلامی مساجد است به طوری که این هویت به هویتهای جزیی تبدیل شده است.
وی عناوینی مثل مسجد سنی، مسجد شیعی و یا مسجد فلان آیتالله یا فلان حزب و گروه را نمونهای از این هویات تحول یافته عنوان کرد و آن را مذموم شمرد و گفت: اینها همه در صورتی است که ما فراموش کردهایم همه مساجد برای خدا است.
امام جماعت "الفتح" در "قطیف عربستان" مدعی است که این مشکلات از آنجا ناشی می شود که نمیدانیم حقیقتا مسجد برای چیست و در نتیجه آن را به سنی یا شیعی نسبت میدهیم.
وی در همین باره اظهار کرد: در مواجهه با مساجد باید اختلافات را کنار بگذاریم، مساجد عراق، پاکستان، ایران و یا هر مملکت اسلامی دیگر هیچ فرقی ندارند.
شیخ محمد الصفار با بیان اینکه این امر احتیاج به بحثها و مناقشههای فراوانی دارد، ادامه داد: امروزه چرا در عالم از حقوق زن، آزادی، پژوهشهای علمی و دهها مقوله دیگر بحث میشود اما در میان همه این توجهات بحث از مسجد مهجور باقی مانده است. بر ماست که بر طبق رسالت اسلامی و بنیادین مسجد حرکت کرده و آن را احیا کنیم.
وی با ادعای این مطلب که رویکرد امروزه ما به مساجد با رویکردی که قرنها پیش به مسجد داشتم، تغییر کرده است، افزود: برای مثال ما در مساجدمان توجهی به بچهها نداریم و به بحثهای غیرضروری میپردازیم.
شیخ محمد الصفار به روایتی اشاره کرد که بیان میکند چگونه رسولالله هنگامی که امام حسن (ع) به مسجد نیز داخل میشوند و پیامبر را بر بالای منبر میبینند با ایشان برخورد میکنند. پیامبر از منبر پایین میآیند و امام حسن را میبوسند و بار دیگر به بالای منبر باز میگردند.
امام جماعت "الفتح" در "قطیف عربستان" همچنین به روایت دیگری اشاره کرد که به چگونگی تعامل پیامبر اکرم با امام حسین در مسجد اشاره دارد و در این باره گفت: امام حسین بر پشت پیامبر در مسجد بالا میرفت.
وی اظهار کرد: من بر این عقیدهام که به برنامهها و وسیلههایی نیاز داریم تا بتوانیم به واسطه آنها مردممان را به مساجد جذب کنیم.
نهمین اجلاس هفته جهانی مساجد امروز با حضور دکتر احمدینژاد، رییس جمهور و آیتالله مهدوی کنی، رییس مجلس خبرگان و 110 اندیشمند خارجی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی آغاز به کار کرد.
پایان پیام/
نظر شما