به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جهاد دانشگاهی واحد کردستان، مجید آوج، مدیر تجاریسازی و اشتغال جهاد دانشگاهی کردستان با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در بیاناتشان بهطور ویژه و مؤکد ضرورت گفتمانسازی را به اصحاب قلم و اندیشه و مسئولان یادآوری فرمودند، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی آن چنانکه از سیاستها و بیانات ایشان بر میآید، در حقیقت به تحولات ساختاری در نظام اقتصادی کشور اشاره دارد که تحقق آن در گرو عزم و همکاری عمومی مردم برای بازنگری و تغییر در سطوح خرد تا کلان اقتصادی است.
وی افزود: توسعه زیرساختهای اقتصادی، اصلاح الگوی مصرف، تغییر سبک زندگی، حمایت از تولید داخلی، توجه به کیفیت تولید و سایر عرصههای اقتصادی و سیاسی کشور بدون مشارکت هوشمندانه مردم و نخبگان میسر نخواهد شد.
مدیر تجاریسازی و اشتغال جهاد دانشگاهی کردستان با اشاره به اهمیت شبکههای ارتباطی، بیان کرد: در دنیای امروزی، بار اصلی پیشرفت سیاستهای اقتصادی و سیاسی را رسانهها و ابزارهای گفتمانساز برعهده دارند.
وی تأکید کرد: گفتمانسازی فرآیندی است که با شناخت جامعه هدف و استفاده از ابزار رسانه و آموزش صورت پذیرفته و اغلب زمانبر و فرآیندی است.
آوج با اشاره به تعریفی از رسانه، عنوان کرد: رسانهها و افراد، ابزار يا موقعيتهايی هستند كه به وسيله آنها پيام ارائه میشود. در واقع رسانه به كليه امكاناتی اتلاق میشود كه میتوانند شرايطی را در محيط آموزشی به وجود آورند كه تحت آن شرايط، يادگيرندگان قادر باشند اطلاعات، رفتار و مهارتهای جديد را با درك كامل به دست آورند. به عبارت ديگر، رسانه به معنی هر وسیلهای است که انتقال دهنده فرهنگ، آداب، عقاید و افکار عده و یا جمعیتی باشد.
وی اعلام کرد: مشارکت فعال حوزههای علمیه و دانشگاه در فرآیند گفتمانسازی ضروری است و بدون همکاری و مشارکت این دو قسمت کار با مشکل مواجه خواهد شد.
مدیر اشتغال جهاددانشگاهی استان کردستان بیان کرد: از نکات مهم در پرداختن رسانهها به ادبیات اقتصاد مقاومتی، ایجاد زبان عامیانه و فراگیر برای درک و پذیرش عموم مردم است. ساده سازی مفهومی و ایجاد ادبیات عامیانه از ضروریات ایجاد گفتمان اقتصاد مقاومتی است، که در سطح عملیاتی، همکاری عمومی مردم را به همراه میآورد.
وی تأکید کرد: برگزاری میزگردها، کرسیهای آزاداندیشی، نشستها و ویژه برنامههای تخصصی و انجام فعالیتها و تولیدات خبری و رسانهای و... امری ضروری است که در تبیین اقتصاد مقاومتی صورت پذیرند.
برگزاری سلسله نشستهای تخصصی اقتصاد مقاومتی توسط جهاددانشگاهی در کردستان
آوج افزود: به همت سازمان تجاری سازی و اشتغال جهاددانشگاهی کردستان طی سال گذشته نشستهای تخصصی با موضوعات رونق تولید و اشتغال، تاثیر قاچاق کالا بر تولیدات داخلی، نقش صنایع کوچک و متوسط در شکوفایی اقتصاد مقاومتی، اقتصاد مقاومتی و نقش نخبگان و توسعه شرکتهای دانش بنیان برگزار شد.
وی عنوان کرد: در این نشستها اساتید و دانشگاهیان، صاحب نظران، کارشناسان دستگاههای اجرایی، کارآفرینان و واحدهای تولیدی حضور داشته و به بیان دیدگاهها و نظرات خود در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی پرداختند.
مدیر اشتغال جهاددانشگاهی استان کردستان بیان کرد: همچنین پژوهشگران جهاددانشگاهی توانایی انجام طرحهای افکارسنجی، طرحهای علمی پژوهشی و ارائه مقالات در حوزه اقتصاد مقاومتی را دارند.
وی با اشاره به فعالیتهای رسانهای جهاددانشگاهی در حوزه اقتصاد مقاومتی، خاطرنشان کرد: نشریه بازار کار، خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) و خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) طی سال گذشته هر کدام به نحوی در حوزهی اقتصاد مقاومتی به تولیدات رسانهای پرداختند.
آوج در پایان یادآور شد: جهاددانشگاهی استان کردستان این آمادگی را دارد که با بهرهگیری از ظرفیتهای رسانهای، علمی و فرهنگی خود در راستای گفتمانسازی اقتصاد مقاومتی در جامعه، فعالیتهای ارزندهای را انجام دهد و یاریرسان مسئولان استان باشد.
نظر شما