بهره برداری از نخستین واحد مایع سازی گاز در دریا (FLNG) در ایران

خبرگزاری شبستان:نخستین واحد مایع سازی گاز در دریا (FLNG) در ایران با استفاده از گازهای همراه نفت میدان فروزان و با سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری بانک ملت به بهره برداری می رسد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: میدان نفتی فروزان یکی از دو میدان نفتی مشترک ایران با عربستان است که همچنان بزرگترین تولید کننده نفت در دنیا به شمار می‌رود. این میدان که در سال 1345 شمسی با ذخیره نفت درجای دو میلیارد و 309 میلیون بشکه توسط شرکت پان آمریکن کشف شد و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با نام میدان نفتی فریدون شناخته می‌شد، با میدان مرجان عربستان مشترک است و برداشت از آن از اوایل دهه 50 آغاز شده است.

 

بیشترین میزان برداشت ایران از میدان فروزان مربوط به سال 1366 با 180 هزار بشکه نفت در روز بوده است و تا اوایل دهه 80 میزان تولید نفت خام از این میدان به حدود 40 هزار بشکه در روز کاهش یافت و پیش‌بینی ‌شده بود که با توجه به کاهش ضریب تولید از این میدان، میزان تولید فروزان تا سال 1384 به روزانه 20 هزار بشکه کاهش یابد، به همین دلیل اوایل سال 1381 قرارداد اجرای طرح توسعه میدان فروزان در قالب طرح توسعه میدان فروزان و اسفندیار بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) امضا و مدت اجرای پروژه پنج سال و زمان پایان اردیبهشت ماه 1386 تعیین شد. پس از امضای این قرارداد، شرکت پتروایران نیز به عنوان پیمانکار عمومی پروژه انتخاب شد که به منظور اجرای طرح توسعه با کنسرسیوم شرکتهای SLP انگلیس و تاسیسات دریایی ایران قرارداد امضا کرد و قرار شد میزان تولید نفت خام از این میدان مشترک به 65 هزار بشکه افزایش یابد.

 

بنابراین گزارش، علی اکبر رضایی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز نوگام (زیرمجموعه بانک ملت) درباره این میدان نفتی در حاشیه مراسم امضای قرارداد فروش گازهای مشعل میدان فروزان که بین این شرکت و شرکت نفت فلات قاره ایران امضا شد به شانا گفته است: "بر اساس این قرارداد همکاری، با بهره مندی از تکنولوژیهای ترکیبی در طراحی و راه اندازی واحد FLNG و استفاده از مهندسان مشاور داخلی و خارجی، این پروژه ملی اجرایی خواهد شد. در صورتی که بخواهیم پلتفورمی مختص شیرین سازی و مایع سازی گازهای مشعل میدان فروزان ساخته شود، این پروسه حداقل به چهار سال زمان نیاز دارد؛ بنابراین در نظر داریم از شناور یا کشتی ساخته شده و آماده به این منظور استفاده کنیم و برای تطبیق شناور خارجی با مشخصات پروژه گازهای همراه نفت فروزان، از دانش و تخصص شرکتهای معتبر داخلی و خارجی بهره مند می شویم. مذاکرات مربوطه با شرکتهای پیشروی بین المللی در این زمینه صورت گرفته است و تمام تلاش خود را بکار می گیریم تا در کوتاهترین زمان ممکن، این قرارداد به نتیجه برسد و از سوختن گازهای همراه نفت میدان فروزان جلوگیری شود. هدف اصلی بانک ملت از سرمایه گذاری در این پروژه، منافع ملی است. سوختن گازهای مشعل این میدان نفتی علاوه بر تخریب محیط زیست، هدررفت منابع ملی را به همراه دارد و از این رو بانک ملت، عزم وزارت نفت دولت یازدهم را به منظور جلوگیری از سوختن گازهای همراه نفت ارج می نهد. به ثمر رسیدن این قرارداد همکاری، نه تنها همسو با اهداف زیست محیطی است، بلکه سودآوری زیادی نیز از محل فروش محصولات آن از جمله ال ان جی، ال پی جی و کاندنسیت عاید کشور می شود."

 

یادآور می شود: قرارداد فروش گازهای همراه نفت میدان مشترک فروزان، بعدازظهر امروز (دوشنبه، ٣٠ فروردین) میان سعید حافظی، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران و علی اکبر رضایی مدیرعامل شرکت نفت و گاز نوگام امضا شد. بر مبنای این قرارداد، مقرر شده است شرکت نفت و گاز نوگام با پشتوانه مالی بانک ملت و با همکاری شرکتهای معتبر داخلی و بین المللی، نخستین واحد FLNG کشور را در نهایت ظرف ٢٤ ماه آینده به بهره برداری برساند. مدت زمان این قرارداد، هفت سال تعیین شده است که ٢ سال نخست برای راه اندازی نخستین واحد مایع سازی گاز در دریا (FLNG) و پنج سال به منظور بهره برداری از این پروژه در نظر گرفته شده است.

کد خبر 539019

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha