به گزارش خبرنگار شهری شبستان، مهدی چمران، رییس شورای عالی استانها در نشست خبری به مناسبت روز ملی شوراها اظهار داشت: تهران روی گسل های فعال قرار گرفته است و در شورای شهر و شهرداری این مسئله را پیگیری می کنیم.
وی با بیان اینکه با وزارت راه و شهرسازی جلسات مشترکی برای نوسازی بافت های فرسوده برگزار کرده ایم، خاطرنشان کرد: مسایل شهری در شورای شهر پیگیری می شود و شورای عالی استان ها در مسایل شهرها دخالت نمی کند.
چمران یادآور شد: شورای عالی استان ها در صورتی که قانونی نیاز به تصویب یا تدوین داشته باشد آن را پیگیری می کند و برای بهبود وضعیت شهرها طرح ها و لوایحی را به مجلس ارایه می دهد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران درباره حمل و نقل عمومی گفت: حدود 4 سال است که به هیچ شهری برای حمل و نقل عمومی کمک نشده است.
وی با بیان اینکه در حوزه مترو به کلانشهرها کمک کمی شده است، خاطرنشان کرد: کمبود اعتبارات باعث شده است تا نتوانیم به جایگاه واقعی حمل و نقل عمومی برسیم.
چمران با بیان اینکه بیش از هفت هزار اتوبوس در شهر تهران فعال بود که این میزان به شش هزار اتوبوس کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: با توجه به کمبود اعتبارات در حوزه حمل و نقل عمومی از اتوبوس های بالای عمر 10 سال نیز استفاده می کنیم در حالی که باید این اتوبوس ها از رده خارج شوند.
وی با اشاره به طرح بازآفرینی بافت های فرسوده خاطرنشان کرد: اگر معدل بگیریم سالی 10 درصد از بافت فرسوده در شهر تهران نوسازی می شود که از سایر کلانشهرها جلوتر هستیم اما وضعیت رضایت بخش نیست.
آلودگی هوا، حمل و نقل عمومی و بافت های فرسوده سه چالش پیش روی تهران
چمران با بیان اینکه بافت فرسوده در کشور دچار مشکل است، اذعان داشت: تا زمانی که بانک ها، دولت، شهرداری و مردم برای نوسازی بافت فرسوده همکاری نکنند هیچ اقدامی در حوزه بازآفرینی بافت فرسوده نمی توانیم انجام دهیم.
رییس شورای عالی استان ها تصریح کرد: طرح بازآفرینی به شکلی پیش بینی شده که در قالب آن همه دستگاه ها برای نوسازی بافت فرسوده با هم همکاری کنند.
وی درباره افزایش نرخ بلیت مترو اظهار داشت: پیشنهاد افزایش 45 درصدی نرخ بلیت مترو بود که 23 درصد افزایش یافته است.
چمران با بیان اینکه پول دریافتی از مردم در ازای خدماتی که مترو ارایه می دهد، ناچیز است، تاکید کرد: قرار بود یک سوم هزینه بلیت مترو توسط دولت پرداخت شود، یک سوم در تعهد شهرداری بود و یک سوم نیز سهم شهروندان منظور شده بود اما هنوز دولت سهم خود را پرداخت نکرده است و اگر درصدی پرداخت شده رقم آن بسیار پایین بوده است.
بودجه شهرداری تهران ابلاغ شده است
چمران در پاسخ به سوالی درباره تعیین تکلیف بودجه شهرداری تهران افزود: به غیر از چند مواردی که فرمانداری به آن اشکال وارد کرده است بودجه شهرداری تهران ابلاغ شده و فقط موارد مورد اشکال برای بررسی به شورای حل اختلاف رفته است.
وی افزود: اختصاص نیم درصد از بودجه شهرداری به کتابخانه ها و بودجه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از مواردی است که در شورای حل اختلاف در خصوص بودجه شهرداری تهران بررسی می شود.
چمران درباره شعار سال خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی از سال های گذشته جزو توصیه های مقام معظم رهبری بوده است و نیازی به برگزاری همایش و جلسات در خصوص اقتصاد مقاومتی نیست بلکه باید به اقدام و عمل برسیم.
وی درباره برنامه های سالروز تاسیس شوراهای اسلامی گفت: همایش شوراهای شهر و روستا و شورایاری استان ها 9 اردیبهشت با هماهنگی وزارت کشور و با حضور رییس جمهور در سالن اجلاس سران برگزار می شود.
راه اندازی مجدد خبرگزاری شهر ایران
چمران از راه اندازی مجدد خبرگزاری شهر ایران خبر داد و افزود: در دور جدید شورای عالی استان ها با مجلس شورای اسلامی ارتباط مستقیم برقرار کرده ایم و در برخی جلسات مجلس حضور داریم.
رییس شورای عالی استان ها درباره خروج کارخانه روغن نباتی قو نیز گفت: کارخانه های زیادی در آلودگی هوای تهران سهیم هستند که کارخانه روغن نباتی قو نیز یکی از آنها می باشد.
طرح موضوع در شورای امنیت در صورت عدم خروج معادن شن و ماسه
چمران با اشاره به فعالیت معادن شن و ماسه در منطقه 18 خاطرنشان کرد: این معادن باید هرچه سریعتر جابجا شوند و در صورت عدم جابجایی درخواست می کنیم شورای امنیت شهر استان تشکیل شود تا در این زمینه تصمیم گیری های لازم انجام شود.
وی درباره تعامل شورا با دولت گفت: شورا با دولت در تعامل است و اخیرا در استان ها نیز اعضای شورا گزارش های خوبی درباره ارتباط و تعامل با مسئولان دولتی ارایه داده اند.
رییس شورای اسلامی شهر تهران درباره محله هرندی و اقدامات صورت گرفته در آن، خاطرنشان کرد: محله هرندی شرایط خاصی داشت و تعداد زیادی معتاد در این محله ساماندهی شده اند.
وی با بیان اینکه حدود 4 هزار نفر معتاد در این محله جمع آوری شده اند، اظهار داشت: 385 نفر نیز معتاد زن در میان این افراد شناسایی شده است.
چمران با بیان اینکه مشکل ما با ساماندهی محله هرندی حل نمی شود، خاطرنشان کرد: محله عودلاجان، فرحزاد، بازار، سیروس، مروی و حتی وسط بزرگراه های شهر معتادان حضور دارند و باید اقدام اساسی در این زمینه انجام دهیم.
رییس شورای عالی استان ها افزود: 60 درصد معتادان محله هرندی افرادی بودند که از شهرستان های مختلف برای اشتغال به تهران مهاجرت کرده اند.
وی با اشاره به اقدامات شهرداری تهران در ساماندهی محله هرندی اظهار داشت: شهرداری تهران 10 برابر بیشتر از وظیفه خود در این زمینه عمل کرده است و انتظار داریم سایر دستگاه ها نیز در این زمینه ورود پیدا کنند.
چمران درباره مقصر شناخته شدن شهرداری تهران در نزاع کارواش سعادت آباد گفت: موضوع کارواش سعادت آباد موضوع پیچیده ای است و یک بحث حقوقی و مالکیتی دارد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه شهرداری به عنوان عاملی بازدارنده موظف بود مانع بروز درگیری فیزیکی شود، تصریح کرد: این موضوع در دست بررسی است تا بر اساس قانون حل شود.
چمران با بیان اینکه تلاش می کنیم تا شوراها به جایگاه واقعی خود برسند، خاطرنشان کرد: قانون اساسی در اصل هفتم و ششم به قانون شوراها تاکید کرده است و در اصل 101 تا 106 قانون اساسی به جایگاه شوراها تاکید شده است.
وی با اشاره به آغاز به کار نخستین دوره شوراها در سال 78 اظهار داشت: طی 4 دوره سپری شده از عمر شوراها شاهد تشکیل شوراهای شهر و روستا هستیم که تحول خوبی در این دوره ها یافته اند.
منابع پایدار شهرداری ها در خطر است
وی با اشاره به برنامه ششم توسعه اظهار داشت: ما نسبت به این برنامه نقد جدی داشتیم و انتقادات خود را به صورت کتبی از طریق شورای عالی استان ها به رییس جمهور و دولت فرستاده ایم.
چمران با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه نسبت به شوراها کم لطفی شده است، تصریح کرد: طرح مالیات بر ارزش افزوده که برای شوراها و شهرداری ها بسیار خطرناک است و تمام منابع اصلی پایدار شهرداری ها را به خطر می اندازد از جمله موارد مورد انتقاد ما در برنامه ششم است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه خرید خدمت توسط مدیریت واحد شهری از موارد مورد انتقاد در برنامه ششم توسعه است، اظهار داشت: آیین نامه این طرح توسط وزارت کشور بدون حضور و دخالت شورا و شهرداری ها تهیه شده است.
چمران با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه همانند سایر برنامه ها هیچ اشاره ای به شورایاری ها نشده است، ادامه داد: در بند 9 ماده 71 قانون اساسی به شورایاری ها اشاره شده و مبنای حرکت ما نیز این ماده قانونی است.
رییس شورای عالی استان ها با بیان اینکه شوراها و شهرداری ها طبق قانون سال 61 هیچ بودجه دولتی ندارند، خاطرنشان کرد: نحوه کسب درآمد شوراها و شهرداری ها مشخص نیست بنابراین درآمد پایدار شهرداری ها همواره با مشکل مواجه است.
وی با بیان اینکه طبق قانون باید بودجه شورای عالی استان ها از طریق کمک های دولتی، مردمی و سایر منابع تامین شود، تصریح کرد: بودجه شورای عالی استان ها در سال گذشته 9 میلیارد و 800 میلیون تومان بود که امسال به 9 میلیارد و 600 میلیون تومان کاهش یافته است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه از نظر بودجه ای در مضیقه هستیم، تصریح کرد: با توضیحاتی که در مجلس ارایه کردیم برای نخستین بار بودجه شورای عالی استان ها از 9 میلیارد به 20 میلیارد تومان افزایش یافت اما در نهایت در لایحه بودجه 95 دولت 9 میلیارد و 600 میلیون تومان به شورای عالی استان ها اختصاص داد.
چمران با بیان اینکه شورای عالی استان ها از لحاظ بودجه ای در شرایط سختی قرار دارد، تصریح کرد: در دولت گذشته طرحی در خصوص مدیریت محلی به هیئت دولت ارسال کردیم و پس از دو سال بررسی در کمیسیون زیربنایی طرح پذیرفته نشد.
وی با بیان اینکه طرح مدیریت محلی در دولت یازدهم نیز در وزارت کشور مطرح شده است، اظهار داشت: این طرح هم اکنون در کمیسیون های مربوطه در حال بررسی است و 5 کمیته زیرمجموعه این کمیسیون در حال بررسی طرح هستند.
نظر شما