زندگي و طول عمر جوانان معتاد ۵۰ درصد كمتر از افراد عادي

خبرگزاری شبستان: رئيس انجمن پزشكان عمومي با بيان اينكه زندگي و طول عمر جوانان معتاد ۵۰ درصد كمتر از افراد عادي است، عنوان داشت: جوانان ما از عوارض اعتياد به ويژه از نوع صنعتي آگاهي مناسبي ندارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر ،ايرج خسرونيا، رئيس انجمن پزشكان عمومي اظهارداشت: وسايل ارتباط جمعي همچون راديو و تلوزيون و شبكه‌هاي اجتماعي در پيشگيري از اعتياد مي‌توانند نقش بسيار مهمي را ايفا كنند.

 

وي بر لزوم نمايش زندگي فلاكت بار معتادان توسط رسانه‌هاي جمعي اشاره كرد و افزود: اعتياد عوارض بسيار زيادي را به همراه دارد و سبب بروز مشكلات شديدي در جوامع مي‌شود بنابراين پيشگيري از اين معضل اجتماعي يك ضرورت است و همه بايد دست به دست هم دهيم تا اقدامات لازم را جهت پيشگيري از اعتياد انجام دهيم.

 

رئيس انجمن پزشكان عمومي ادامه داد: رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر بسيار حائز اهميت است و در صورت تحقق اين موضوع به صورت كامل و جامع مي‌توانيم به كاهش اعتياد و پيشگيري از مصرف مواد مخدر اميدوار باشيم. وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشكي و انجمن‌هاي علمي نيز در اين راستا مي‌توانند همكاري داشته باشند و برنامه‌هاي زيادي را همگام با ساير دستگاه‌ها ايفا كنند.

 

خسرونيا با تأكيد بر اينكه بايد جوانان را آموزش داد و اطلاعات آنها و خانواده‌هايشان را بروز كرد، افزود:  بخشي از كتاب‌ها و ساعت‌هاي درسي بايد به موضوع پيشگيري از اعتياد و مبارزه اجتماعي با مواد مخدر اختصاص يابد چرا كه اين معضل در حال فراگير شدن است و بايد جهت خشكاندن ريشه‌هاي آن به صورت جدي گام برداشت.

 

وي ريشه اعتياد را در كشور فقر، مشكلات مالي و عدم مطالعه مطبوعات توسط مردم برشمرد و اظهار داشت: سواد مطبوعاتي و اشتغال در پيشگيري از اعتياد بسيار موثر است و هرچند كه اعتياد علل مختلفي مي‌تواند داشته باشد ولي عمده ريشه آن فقر و بيكاري بوده و لازم است كه مسئولان و دست‌اندكاران گام‌هاي اساسي را در اين زمينه بردارند.

 

رئيس انجمن پزشكان عمومي به عوارض اعتياد اشاره كرد و گفت: اينكه امروزه دختران و جوانان درگير معضل مواد مخدر مي‌شوند نشان از عدم آگاهي و دانش آنها دارد؛ چرا يك زن ايراني براي كسب زيبايي دست به هركاري مي‌زند كه سرانجام آن نابودي زندگي است؟! اين مسئله بايد ريشه يابي شود و اقدامات لازم براي اين موضوع صورت گيرد.

 

خسرونيا با بيان اينكه جوانان ما از عوارض اعتياد به ويژه از نوع صنعتي آگاهي مناسبي ندارند، تصريح كرد: اعتياد به مواد صنعتي علاوه بر اينكه زندگي فرد را به خطر انداخته، جامعه را با مخاطرات زيادي همراه مي‌كند. امروزه بسياري از تصادفات شبانه و قتل و نزاع‌ها به دليل توهم ناشي از روان‌گردان‌ها به وقوع مي‌پيونند و افراد جامعه بايد نسبت به اين مسائل آگاه و هشيار باشند.

 

وي در پايان خاطر نشان ساخت: جواناني كه به سمت مواد مخدر سوق مي‌يابد زندگي و طول عمر آنها 50 درصد نسبت به ساير افراد جامعه كاهش مي‌يابد و سلامتي آنها با چالش‌هاي بسياري همراه مي‌شود لذا با همكاري همه مردم و مسئولان بايد اقدامات اساسي براي پيشگيري اجتماعي و مبارزه با مواد مخدر صورت گيرد.

 

کد خبر 538859

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha