به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، خدیجه اشتیاقی، دبیر کمپین کالاهای سلامت محور دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز(6 اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: هم زمان با هفته سلامت سامانه ارتباطی سازمان غذا و دارو به منظور برسی اصالت کاهای سلامت محور روز گذشته در کشور راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه این سامانه در گیلان نیز فعال است گفت: انواع مواد غذایی خوراکی و غیر خوراکی از دیگر کشورها وارد گیلان می شود که با استفاده از سامانه ارتباطی سازمان غذا و دارو میتوانید از سلامت مواد غذایی اطمینان داشته باشید.
اشتیاقی تصریح کرد: مصرف کنندگان کالاهای خارجی می توانند با وراد کردن کد 16 رقمی به شماره پیامکی 20008822 از سلامت و مکان تولید کالاهای مصرفی مطع شوند.
دبیر کمپین کالاهای سلامت محور دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: با ارتباط با شماره تلفن 0216185 و یا با مراجعه به سایت www.ttac.ir قبل از مصرف از اصل بودن محصول مطمئن شوند.
وی به قاچاق مواد آرایشی پرداخت و اذعان کرد: متاسفانه موادآرایشی غیر بهداشتی در بازار به فروش میرسد که آگاهی رسانی به مردم موفق نبوده چرا که ماهوارهها و شبکه های اجتماعی تبلیغات مطلوب را انجام داده و موفق تر هستند.
اشتیاقی ادامه داد: به مرور زمان استفاده از وسایل آرایشی غیر بهداشتی قاچاق، بیماریهای خطرناک را در افراد مصرف کننده ایجاد میکند و مردم در این زمینه آگاهی درستی ندارند و با تبلیغات نادرست رسانه های خارجی به مصرف این نوع مواد غذایی یا آرایشی روی آورده اند.
دبیر کمپین کالاهای سلامت محور دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار کرد: رسانه ها نقش ارزنده ای در ترویج فرهنگ درست تغذیه و مواد آرایشی دارند از اینرو با اطلاع رسانی می توانند از روند مصرف رو به رشد مواد آرایشی قاچاق و غیر بهداشتی در جامعه جلوگیری کنند.
هنگام خرید به نشان رنگی توجه کنید
محمد موقتی مقدم، مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست اظهار کرد: بر اساس برنامهریزی های وزارت بهداشت، غذا و دارو کشور نشانگرهای برای تعیین سلامت مواد غذایی به جزء استاندارد تدوین شده است.
وی با بیان اینکه نظارت بر مواد غذایی توسط کارشناسان انجام میشود گفت: برای جلوگیری و کنترل از شیوع بیماری دیابت نشانگرهای تغذیه پشت مواد غذایی درج شده که عموم مردم هنگام خرید بدان توجه کنند.
موقتی مقدم اذعان کرد: تهیه نشانگرها و بسته های آن 18 ماه است که در کشور آغاز به کار کرده و بر این اساس 55 درصد از محصولات تولیدی مواد غذایی گیلان بدین نشانگرها تجهییز شده اند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: از اوایل شهریور بر تمامی وسایل آرایشی و تغذیه نشانگر تغذیه انجام می شود.
وی به نشانگرهای تغذیه اشاره و خاطرنشان کرد: نشانگرهای رنگی تغذیه در پشت مواد غذایی به مصرف کننده کمک می کند تا در یک نگاه ارزیابی و انتخاب مناسب داشته باشد.
موقتی مقدم افزود: انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس از جمله مهمترین شاخص های مهم و موثر در سلامت است که در نشانگرهای رنگی درج شده است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه اذعان کرد: افزایش فعالیت و تحرک، مصرف سبزیجات و میوه ها و... از جمله مهمترین مقوله سلامت جامعه است و همچنین مواد غذایی آماده را بر اساس اطلاعات نشانگرهای تغذیه خریداری کنند.
وی گفت: براساس نشانگرها، اسیدهای چرب ترانس در مواد غذایی از 30 درصد به پنج درصد کاهش یافته است.
موقتی مقدم به عملکرد سال گذشته نظارت مواد غذایی اشاره کردو افزود: یک هزار و 467 بازدید سال گذشته از واحدهای تولیدی استان انجام شد که 2 هزارو 8 قلم کالا به صورت نامحسوس نمونه برداری شد و از این تعداد 93 مورد به تعزیرات حکومتی معرفی شدند.
نظر شما