اجرای اهداف ۲۰۳۰ جهان را از خطر زیست محیطی دور می کند/ترویج فرهنگ توسعه پایدار

خبرگزاری شبستان: نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران گفت: پایان سال گذشته اهداف ۲۰۳۰ تصویب شد که اگر اجرا شود می تواند جهان را از خطر زیست محیطی دور کند.

به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، گری لوئیس در مراسم اختتامیه دومین سمینار بین المللی محیط زیست، دین و فرهنگ گفت: دو روز گذشته وزیر امور خارجه ایران این سند را در نیویورک امضا کرد و خوشحال هستیم که مقامات رهبری کننده در ایران موضوع را به خوبی درک می کنند.


وی با بیان اینکه مسائل محیط زیستی مشکل تمام کشورهای جهان است که باید از آن عبور کنیم، خاطرنشان کرد: باید کاری کنیم برای حل مشکلات زیست محیطی تمام بشریت احساس مشترکی داشته باشند.


لوئیس افزود: هفت میلیارد انسان در مدت 100 سال گذشته با کره زمین کاری کرده است که از نظر شکل در حال تغییر است که این مساله به مراتب بدتر از تغییر اقلیم است این عملکرد بیکاری، فقر، نابرابری و مهاجرت انبوه انسان ها را به همراه داشته است.


وی با اشاره به مساله کمبود آب تصریح کرد: در سال 1950 به ازای هر فرد هفت هزار متر مکعب آب وجود داشت اما اکنون به هزار متر مکعب رسیده است.


نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران تصریح کرد: در ایران علاوه بر کمبود آب مساله گرد و غبار، آلودگی آب، هوا، افزایش صحراها و از بین رفتن جنگل ها نیز دیده می شود که سازمان ملل در صدد کمک به ایران و خاورمیانه برای توقف این روند است.


لوئیس ادامه داد: با تمام این مسائل موضوعی نیست که ما محکوم به نابودی هستیم بلکه نوری برای نجات وجود دارد که آن هم اهداف 2030 است که باید کشورها برای اجرای آن با هم همکاری کنند.


نماینده مقیم سازمان ملل در ایران با بیان اینکه پیش بینی می شود تا سال 2050 جمعیت زمین به حدود 10 میلیارد نفر خواهد رسید، افزود: اگر روند زندگی به شکل کنونی ادامه یابد دیگر منابعی برای استفاده باقی نخواهد ماند بنابر این باید روش زندگی را زیست پایدار کنیم که ناشی از درک صورت مساله و توانایی در قانونگذاری و همکاری در سطح منطقه ای است.


وی گفت: در این میان نقش زنان بسیار حائز اهمیت است که باید از آنها استفاده شود همچنین با ادغام نظرات ادیان مختلف از جمله هندو، مسیحی، اسلامی و غیره باید بتوانیم به حفظ محیط زیست کمک کنیم و این وظیفه ما است که این مساله را در خودمان نهادینه کنیم تا تغییر را به وجود آوریم.

 

در ادامه استر لاروش، مدیر دفتر منطقه ای یونسکو در ایران گفت: باید از گفتمان بین فرهنگی به اقدام بین فرهنگی برسیم تا شاهد محیط زیستی سالم و توسعه پایدار باشیم.

 

وی افزود: ما در این همایش برای ترویج فرهنگ توسعه پایدار گرد هم آمدیم و در مدت دو روز نظرات ادیان مختلف در این زمینه را شنیدیم.


لاروش ادامه داد: سرعت تخریب منابع طبیعی و تاثیر آن بر بشر نگرانی های زیادی را به وجود آورده است به گونه ای که صدها میلیون نفر در فقر زندگی می کنند.


وی خاطرنشان کرد: در سمیناری که سال 2001 در تهران برگزار شد به صلح و همبستگی جهانی، محیط زیست و جلوگیری از فقر تاکید شد که به این نتیجه رسیدیم که گفتمان بین فرهنگی کمک زیادی به درک متقابل می کند.


مدیر دفتر منطقه ای یونسکو در ایران اذعان داشت: دومین سمینار که چهارم و پنجم اردیبهشت امسال در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد به توسعه پایدار برای رسیدن به صلح و آرامش و فرهنگ تاکید دارد.


لاروش با بیان اینکه دیدگاه ادیان مختلف در این همایش مطرح شد، گفت: ایجاد یک زمینه مشترک دینی که یکی از مولفه های مهم در رفتار اجتماعی است نقش مهمی در عملکرد بشر برای رسیدن به توسعه پایدار دارد که سازمان ملل رویکردهای جدید برای حفظ محیط زیست و گنجاندن صلح برای توسعه پایدار و گفتمان بین ادیان را به عنوان راهکاری اصولی در این زمینه می داند.


مدیر دفتر منطقه ای یونسکو در ایران یادآور شد: ترویج فرهنگ و تشویق همکاری و مشارکت بین رهبران بومی، مذهبی و اعضای سازمان ملل می تواند راهکاری برای رسیدن به محیط زیستی سالم و توسعه پایدار باشد.

کد خبر 538742

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha