لزوم جلوگیری از گسترش صنایع پرمصرف آب در استان/ زیرساخت های کویرنوردی تقویت شود

خبرگزاری شبستان: جمعی از نخبگان و اساتید دانشگاههای خراسان جنوبی خواستار جلوگیری از گسترش صنایع پرمصرف ‌آب در استان شدند و بر تقویت زیرساخت های کویرنوردی و گردشگری نجوم در استان تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، نشست هم اندیشی نخبگان و سرآمدان با نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی شب گذشته (5 اردیبهشت) با موضوع «استفاده از ظرفیت نخبگان جهت پیشرفت شهرستانهای استان خراسان جنوبی» برگزار شد.

 

حجت الاسلام سید محمدباقر عبادی در این جلسه با بیان اینکه هر کسی منتخب مردم باشد متعلق به همه است و باید از نظرات دیگران استفاده کند، گفت: از پیشنهادت و نظرات نخبگان و دانشگاهیان استان استقبال می‌کنم.

 

وی از همه نخبگان و اندیشمندان خواست تا با ارائه نظرات و راهکارهای کارشناسی خود نمایندگان مجلس و مدیران استان را همراهی کنند.

 

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت حضور مدیران در کمیسیون‌های تخصصی نخبگان، تصریح کرد: بسیاری از ایده آل‌ها شرایطی دارد که نشدنی است اما مدیران در اجرا؛ موانع را بهتر می‌بینند.

 

وی در ادامه قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون را دو وظیفه اصلی نمایندگان مجلس عنوان کرد و گفت: باید از نمایندگان با توجه به جایگاه آنان انتظار کار داشته باشیم.

 

حجت الاسلام عبادی نبود احزاب قوی را یکی از مشکلات کشور دانست و افزود: باید احزاب در حیطه های مختلف و مسائل کشور برنامه مدون و روشنی داشته باشند چرا که در غیر این صورت توسعه کاریکارتوری پیش می‌آید یا کشور توسعه نخواهد یافت.

 

سعید احمدی‌زاده، رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی نیز گفت: در استان کارگروه آب، گیاهان دارویی، انرژی های نو و ICT با حضور نخبگان و اساتید تشکیل شده است تا مسائل و مشکلات استان را پیگیری کنند.

 

مهدی خطیب، عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند و مجری طرح آمایش سرزمینی استان نیز با بیان اینکه نمایندگان برای جلوگیری از موازی کاری باید برنامه مدونی داشته باشند، افزود: بحث آمایش سرزمینی در استان در سه مرحله بررسی وضعیت موجود استان، شناسایی پتانسیل‌ها موجود و وضعیت مطلوب کجا است مورد مطالعه قرار گرفت.

 

وی با اشاره به اینکه سند آمایش توسط تیم 40 نفره از نخبگان استان انجام گرفته است که انتظار داریم این برنامه و سند اجرایی شود، ادامه داد: تربیت نیروی انسانی متخصص از شاخصه‌های عمده استان محسوب می‌شود که خواستار گسترش مراکز تربیتی آموزشی و تعامل با کشورهای همجوار در این زمینه هستیم.

 

خطیب بر گسترش خطوط ترانزیت برای رشد اقتصادی در استان تاکید کرد و گفت: با توجه به تغییر اقلیم شرایط بحرانی برای سه دهه آینده پیش بینی می‌شود بنابراین حفظ منابع موجود و کاهش 30 درصدی مصرف آب باید در دستور کار قرار گیرد در غیر این صورت منجر به فاجعه خواهد شد.

 

مجری طرح آمایش سرزمینی استان بیان کرد: حفظ و گسترش صنایع پر مصرف آب در استان توصیه نمی‌شود و باید صنایع جایگزین داشته باشیم و صنایع دستی و کارگاه‌های کوچک افزایش یابد.

 

وی با بیان اینکه باید از خام فروشی در استان جلوگیری شود، افزود: باید صنایع تبدیلی و فرآوری که موجب اشتغال است راه اندازی شود.

 

خطیب عنوان کرد: باید ایجاد زیرساخت‌های گردشگری و کویرنوردی و گردشگری نجوم در استان مورد توجه قرار گیرد.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند، محدودیت‌ها استان خراسان جنوبی را مخاطرات طبیعی، توزیع نامتعادل جمعیتی با توجه به اقلیم، عدم وجود بنگاه های اقتصادی توانمند، وجود مرز و دوری از مرکز و افزایش هزینه کار سرمایه گذاری اعلام کرد.

 

محمد مهدی دیانی، مسئول سازمان بسیج اساتید خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی مسئله ای مهم و اساسی است، اظهار کرد: برای تحقق این مهم و حل معضلات باید کمیته‌ها و کارگروه‌های تخصصی با حضور نمایندگان و نخبگان و اساتید در استان شکل بگیرد.

 

وی توصیه کرد با توجه به کارگروه‌های تخصصی اقتصاد مقاومتی که در شورای عالی بسیج تشکیل شده باید ارتباط و تعاملی با این کارگروه‌ها برقرار شود و همچنین باید چهره‌های علمی و معنوی استان به عنوان چهره‌های ماندگار به نسل جدید معرفی شوند.

 

ایرج مهدی زاده، رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی نیز در این جلسه با بیان اینکه تربیت معلم در این استان قدمت 40 ساله دارد، گفت: آمادگی داریم به کشورهای همسایه از جمله افغانستان در زمینه تربیت معلم خدمات ارائه دهیم.

 

وی با اشاره به اینکه دانشگاه فرهنگیان شبانه‌روزی است اما در بودجه دولتی به عنوان دانشگاهی شبانه دیده نشده، افزود: دانشجویان این دانشگاه 171 واحد درسی را می‌گذرانند این در حالی است که سرانه آنان بسیار پایین است بنابراین در بخش بودجه با مشکل مواجه ایم.

 

رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی ادامه داد: ساختمان این دانشگاه به دلیل قدمت فرسوده است و فضای این داشنگاه در شان دانشجویان نیست.

 

مهدی‌زاده تاکید کرد: آمایش نظام آموزشی در سطح استان نیاز داریم تا بتوان جایگاهی که خراسان جنوبی در بین موسسات آموزش عالی کشور داشته است را احیا و گسترش دهیم.

 

جلال الدین صادقی، رئیس جهاد دانشگاهی استان نیز به شناسایی دقیق نخبگان استان اشاره کرد و بیان داشت: اگر طرح آمایش به درستی اجرا شود می تواند گام موثری در استفاده از ظرفیت های استان باشد.

 

وی با بیان اینکه باید طرح های دانش بنیان نخبگان حمایت شود و شوراهای علمی شکل بگیرد، افزود: نخبگان باید فرصت مدیریت کردن و تصمیم گیری داشته باشند.

 

 

 

کد خبر 538714

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha