مجموعه  سواركاری گنبد کاووس در فهرست آثار ملی ثبت شد

خبرگزاری شبستان: مجموعه سوارکاری گنبد کاووس به شماره ۳۱۴۴۹در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گرگان و به نقل از روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، ابراهیم کریمی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت: اين مكان ورزشي که به علت استقبال بيشمار دوستداران و طرفداران اسبداواني دراين منطقه ايجاد شده و درنوع خودش ميتواند بزرگترين و بهترين در خاورميانه باشد، بدلیل قدمت آن در اذهان مردم منطقه، خاطرات جمعی را یاداور می کند و از اهمیت خاصی برخوردار است.

 

وی با اشاره به اینکه این اثر در (21 فروردین) در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، افزود: از نظر ویژگی معماری نیز این بنا در منطقه خاص بوده و اولین بنای مجموعه سوارکاری در کل استان گلستان است.

 

کریمی ادامه داد: نوع ساختار بنا مطابق اولین سازه های بتنی ورزشی است که پاسخگوی تمامی نیازهای مربوط به دوره خود بوده است.

 

وی خاطر نشان کرد: این مجموعه دارای ۱۲۰ هكتار زمین كشاورزی، پاركینگ، فضای سبز، پیست اسبدوانی به مساحت تقریبی ۳۰ هكتار، سوئیت، ویلا، استبل (اصطبل) زمستانه و تابستانه، جایگاه مسابقات واستخر شنامی باشد و مسابقه های اسبدوانی در فصل های بهار و پاییز برگزار می شود که دوستداران ِ بسیاری را از گوشه و كنار كشور به خود جذب می كند.

 

کریمی اذعان داشت: مجتمع سواركاری گنبد کاووس در سال ۱۳۴۰ با اهداف مسابقه های كورس اسب دوانی و تولید و پرورش اسب های نژاد تركمن پایه گذاری گردید و درسال ۱۳۵۲ اين مكان ساخته شد و همواره مورد استفاده مسابقات اسبداوني در طول اين سالها بوده است. پس از انقلاب مجموعه با تصویب شورای انقلاب به سازمان تربیت بدنی واگذار گردید و اکنون به مدت سه سال است كه مجتمع با همگی اموال منقول و غیر منقول به شركت تجهیز و نگهداری اماكن ورزشی سازمان تربیت بدنی واگذار گردیده واز سوی دیگر فدراسیون سوار كاری مجموعه را برای مدت نامعلومی از شركت تجهیز اجاره کرده است.

 

مدیرکل میراث فرهنگی گلستان در ادامه گفت: بنای مورد ثبت از لحاظ معماری در منطقه شاخص است این بنا با سازه ای بتنی در ارتفاع حدود 13 متر با حجمی مکعب مستطیل احداث شده است. کشیدگی این حجم در جهت شمالی جنوبی است و میدان مسابقات نیز در جبهه ی شرقی آن قرار دارد.

 

وی همچنین افزود: بنا بصورت 3 طبقه است که در طبقه همکف دو بخش نیمه باز با کاربری فضای پیش بینی مسابقات دارد این دو فضای وسیع در دو طرف بخش اصلی و مرکزی بنا قرار دارد. بخش مرکزی بنا که بعنوان هسته ی اصلی کاربرد دارد در این طبقه بصورت کاملا محصور با کاربری فضای اداری، فضای پیش بینی، اتاق چابکسواران، نمازخانه، آموزشی، رختکن و سایر سرویسهای مربوط به چابکسواران است.

 

کد خبر 538622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha