خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ در سفر اول هيئت دولت نهم به خراسان جنوبي در سال 84 احداث يک باب بيمارستان 200 تختخوابي به جاي بيمارستان امام رضا(علیه السلام) بيرجند مصوب شد و پيرو اين مصوبه در 28 اسفند همان سال موافقت نامه اي بين استانداري و دانشگاه علوم پزشکي بيرجند منعقد و بر اساس آن 6 ميليارد و 500 ميليون ريال از محل اعتبارات استاني به پروژه اختصاص يافت.
25 تير ماه سال بعد دانشگاه علوم پزشکي بيرجند، قراردادي به ارزش حدود 110 ميليارد ريال با شرکت پيمانکار منعقد کرد تا از آن تاريخ و در مدت 40 ماه (3 سال و 4 ماه) يعني سال 88 پروژه به بهره برداري برسد.
در سال 85 اعتباري به پروژه تخصيص نيافت و عمليات ساختماني اين بيمارستان با همان 6 ميليارد و 500 ميليون ريال آغاز شد که به دليل مشکل اعتبار فقط تجهيز کارگاه، اجراي قسمتي از فنداسيون و پي گيري براي دريافت موافقت کميسيون ماده 32 انجام شد که منجر به دريافت مجوز در سال 85 و معين شدن رديف اعتبار ملي اين پروژه در سال 86 شد.
براساس مفاد اين موافقت نامه براي هر يک از سال هاي 86 و 87 ، 50 ميليارد ريال در نظر گرفته و مقرر شد سال 88 هم 5 ميليارد ريال به طرح اختصاص يابد. اما در سال 86 علاوه بر اين که از 50 ميليارد ريال اعتبار مصوب فقط 28 ميليارد و 170 ميليون ريال تخصيص يافت به دليل تعلل پيمانکار در تهيه نقشه اجرايي، پروژه با تاخيري 6 تا 7 ماهه مواجه شد و در اواخر همان سال هم به دليل آغاز احداث سازه بتوني بيمارستان، حساسيت خاص طرح، سرماي شديد، نابساماني و افزايش قيمت آهن تاخيرهاي ديگري در پروژه اتفاق افتاد.
کسري اعتبار پروژه ادامه يافت طوري که ميزان کسري اعتبار پروژه به دليل تخصيص نيافتن صد در صدي اعتبارات تا 16 دي سال 87 به 37 ميليارد ريال رسيد که نتيجه آن پيشرفت کندتر پروژه بود.
شهریور امسال با گذشت بیش از 10 سال از آغاز این پروژه که مسئولان برای اتمام آن سه سال و چهار ماه در نظر گرفته بودند به سر میآید و ساخت این بیمارستان که از نیازهای اساسی استان خراسان جنوبی و انتظار مردم این استان است با تخصص اعتبار به اتمام میرسد.
بهنام باریک بین، معاون توسعه، مديريت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند امروز (۵ اردیبهشت) در جمع خبرنگاران از افتتاح بیمارستان 200 تختخوابی رازی و مرکز شیمی درمانی استان در سال جاری خبرداد و گفت: سال گذشته برای تکمیل این پروژه 10 میلیارد تومان اعتبار مصوب شد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه از این اعتبار تاکنون 75 درصد تخصیص یافته، افزود: امسال این پروژه به لحاظ بودجه ای پایدار نیست و باید تکمیل شود.
معاون توسعه، مديريت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه قرار است وزارت بهداشت و درمان کسری سال گذشته این پروژه را تخصیص دهد، تصریح کرد: در حال حاضر نیاز است اعتبار 5 میلیارد تومانی ماده 180 و 2 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار باقی مانده از سال 94 برای تکمیل این بیمارستان سریعتر تزریق شود.
باریک بین ادامه داد: ساختمان اصلی بیمارستان تکمیل شده و بخش اداری، سالن و درمانگاه این بیمارستان از پیشرفت 54 درصدی برخوردار است که باید تا شهریور ماه به اتمام برسد تا در هفته دولت با حضور مسئولان وزارتخانه افتتاح شود.
وی با اشاره به اینکه برای تجهیز بیمارستان رازی 40 میلیارد تومان اعتبار برآورد شده، بیان کرد: بعد از تحویل موقت پروژه وزارت بهداشت و درمان قول مساعد داده تا تجهیز بیمارستان را شروع کند.
معاون توسعه، مديريت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه برای تأمین نیروی انسانی بیمارستان رازی باید 642 نیرو جذب شود، گفت: اما وزارتخانه با جذب 450 نیرو موافقت کرده است.
گزارش: زهرا مهرور
نظر شما