به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد و به نقل از اداره روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی؛ مهندس فیروز شکیبا با بیان اینکه بارندگیهای اخیر تاثیرچندانی در افزایش ذخایر سدهای استان نداشته است، گفت: در بارش های اخیر به دلیل عدم تمرکز بارندگی در حوضه آبریز سدها و جاری نشدن رواناب مناسب در رودخانههای منتهی به سدهای استان، این بارشها موجب افزایش ذخایر سدها نشده است.
وی بیان کرد: با وجود جریان رواناب در سایر رودخانههایی که به سدها منتهی نمیشدند مناسب بوده اما جریان قابل ملاحظهای برای ذخیره در پشت سدها ایجاد نکرده است.
شکیبا اظهارداشت: شدت کم بارش و پراکندگی زمانی آن، برای کشت دیم مناسب بوده و بخش زیادی از بارندگی صرف تامین رطوبت خاک شده است.
سرپرست شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، حجم مفید ذخایر سدهای استان را در پایان فروردین ماه حدود 82 میلیون متر مکعب ذکر کرد و گفت: این ذخایر در مقایسه با زمان مشابه در دوره دراز مدت 10 سال 24 درصد کاهش یافته است.
مهندس شکیبا تصریح کرد: متوسط این شاخص در زمان مشابه دوره 10 ساله، حدود 108 میلیون متر مکعب بوده است.
وی، حجم مفید آب موجود در سد شیریندره در شرایط کنونی را 52 میلیون متر مکعب ذکر کرد و گفت: ذخیره این سد در مقایسه با زمان مشابه در دوره دراز مدت 28 درصد کاهش یافته است.
سرپرست شرکت آب منطقهای خراسان شمالی با اشاره به اینکه ذخایر سدهای اسفراین و چری نیز در مقایسه با دوره یاد شده به ترتیب 46 و 33 درصد کاهش یافته است، اعلام کرد: حجم ذخایر آب قابل استفاده سدهای شیروان، اسفراین و چری در شرایط کنونی به ترتیب 19، 10 و یک میلیون متر مکعب است.
به گفته شکیبا، 6 سد ساخته شده در این استان توان ذخیره 250 میلیون مترمکعب آب و توان تنظیم سالانه 165 میلیون مترمکعب را دارند و 20 هزار و 670 هکتار زمین کشاورزی و باغ، تحت پوشش شبکه های آبیاری این سدها است.
وی با اعلام تداوم روند شرایط کم آبی در سال جاری از کشاورزان و بهره برداران پایین دست سدهای استان خواست تا کشت بهاره و تابستانه امسال را با توجه به تداوم کمبود منابع آب، برای کشت محصولاتی که به آب کمتری نیاز دارند، برنامهریزی کنند تا دچار مشکل نشوند.
نظر شما