مساجد بهترین مسیر برای ترویج اقتصاد مقاومتی محسوب می شوند

خبرگزاری شبستان: علی آقامحمدی با اشاره به نقش تاثیرگذار مسجد در جامعه اسلامی، گفت: از مسیر مسجد است که تربیت صحیح در جامعه شکل می گیرد و بسیاری از مسایل نظیر اقتصاد مقاومتی تبدیل به فرهنگ می شود.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، اولین گردهمایی مسئولان ستادی و استانی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، عصر شنبه، 4اردیبهشت با سخنرانی دکتر علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد.

 

آقامحمدی در ابتدای مباحث خود با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» از سوی مقام معظم رهبری، گفت: اگر به رابطه اقتصاد و فرهنگ بیشتر توجه کنیم در می یابیم که مناسب ترین و بهترین راه ترویج این شعار مساجد هستند. اساسا مسجد به معنای تام و تمام زندگی است ولی اکنون به تدریج کاری کرده اند که این فرهنگ شکل بگیرد که برخی چنین تلقی داشته باشند  که مسجد کار خود را دارد و بقیه امور نیز جایگاهی دیگر دارند در حالی که در فرهنگ اسلامی چنین رویکردی وجود نداشته است؛  لذا وقتی ساماندهی شهرها و معماری گذشته را نگاه می کنیم، مسجد، بازار و همه بخش های اداره جامعه در کنار یکدیگر قرار دارند مثل اصفهان که شهر تاریخی کشور ماست و مسجد، محل حاکمیت و بازار که همگی از ارکان برقراری یک جامعه تلقی می شوند در جوار هم قرار دارند.

 

وی در بخش دیگری از مباحث خود تاکید کرد: باید بتوانیم این دست مسایل را در مساجد مطرح کنیم، از سوی دیگر باید برای مسایل فرهنگی مردم مسجد را ملاک قرار دهیم، سوال آن است که چگونه می توانیم مرغوبیتی را ایجاد کنیم که مردم احساس کنند باید محصول فرهنگی بخرند، اگر مردم هزینه کردند و به تماشای فیلم محمدرسول الله رفتند حاصل همین تفکر و فرهنگ سازی است.

 

آقامحمدی در ادامه با تاکید بر استفاده همه جانبه از ظرفیت های مساجد گفت: برای مثال امکانات دیجیتال در اختیار همه ماست، اما آیا تولید مناسب با استفاده از این امکانات صورت می گیرد؟ به عنوان نمونه آیا از این امکانات در راستای تولید انیمیشن در مساجد بهره گرفته می شود؟ به خاطر دارم در مقطعی در همدان بحث شد که در مساجد به انیمیشن توجه شود، مسجدی بود که فضای کافی داشت اما برخی مخالفت داشتند، من پاسخ دادم می توانید در مورد این موضوع از مراجع بپرسید، اتفاقا پرسیدند و آیت الله نوری همدانی اجازه دادند و حتی کمک کردند این شد که اکنون مرکز صدا وسیما همدان از مراکز موفق در حوزه انیمیشن است و منشاء موفقیت نیز به همان مسجد میرزا داوود برمی گردد.

 

وی ادامه داد: مساله ای که اکنون با آن مواجهیم آن است که بسیاری از مساجد بعد از اقامه نماز جماعت تعطیل می شود در حالی که این مسجد باید از صبح باز باشد، البته که مسجد هم هزینه ها و مخارجی دارد بنابراین باید حمایت شود و همه برای حمایت از مسجد باید به میدان بیایند.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مسجد باید محل تربیت انسان باشد، افزود: تربیت جامعه کار روحانیون و مسجد است اما توجه داشته باشیم که کار در مسجد کار بخش نامه ای مثل  دستگاه ها نیست، بلکه برای مسجد نیاز به یک حرکت فرهنگی و داوطلبانه داریم و اگر این اتفاق بیفتد مساجد ما احیا می شوند.

 

وی با تاکید بر اینکه رویکرد فعالیت مسجد باید همان مسیری باشد که در اوایل انقلاب بود، ادامه داد: مسیر حرکت و انقلاب ما از برکت مسجد بود ولی امروز از آن مسیر فاصله گرفته ایم و علت اش این بوده است که فکر کردیم حکومت داریم و همه کار را حکومت انجام می دهد، فکر کردیم ساز و کار حکومت خارج از ساز و کار مسجد است در حالی که چنین نیست. می توان زندگی مردم و اقتصاد مردم را با همین مسجد و اهل مسجد سامان داد.

 

 

 

کد خبر 538509

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha