همسایه ترک زبان ایران در فکر توسعه روابط/امضای هشت تفاهمنامه

خبرگزاری شبستان:ایران و ترکیه در سال‌های اخیر در خصوص موضوعات امنیت مرزی، همجواری و تأثیر ژئوپلیتیک و موضوعات اقتصادی؛ همکاری های بیشتری با یکدیگر داشته و حاصل این تعمیق روابط امضای هشت یادداشت تفاهم در حوزه های مختلف بوده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران و ترکیه دو کشور تاریخی و دموکراتیک، دارای اشتراکات فرهنگی و اجتماعی و دو قدرت منطقه‌ای در خاورمیانه هستند که داشتن مرزهای طولانی و باثبات و وجود زمینه‌های همکاری اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دو کشور و فقدان اختلافات ارضی و مرزی در یک فضای آزاد سیاسی می تواند موجب تشکیل اتحادی قدرتمند از خلیج فارس تا مدیترانه شود.

 

بنابراین گزارش، ایران و ترکیه در سازمان همکاری اقتصادی اکو و گروه 8، عضو می‌باشند. هر دو کشور در زمینه های بحران‌های منطقه‌ای و مبارزه با تروریسم و ناسیونالیسم کردی همکاری نزدیک دارند. روابط دو کشور در دولت نهم توسعه فوق العاده‌ای یافته است که این روابط در چهارچوب تئوری‌های سیاسی همگرایی و مجموعه‌های امنیتی منطقه‌ای، قابل تحلیل است از این رو، ایران و ترکیه با توجه به نفوذ منطقه‌ای در برخی حوزه‌ها دارای رقابت و در برخی حوزه‌ها با هم همکاری دارند. حوزه همکاری های دو کشور در سال‌های اخیر در خصوص موضوعات امنیت مرزی، همجواری و تأثیر ژئوپلیتیک، همکاری اقتصادی، همکاری و حمایت ترکیه از برنامه هسته‌ای ایران قابل بررسی است. در این سالها دولت ترکیه تلاش خود را انجام داده تا در حوزه اقتصادی و تجاری روابط قوی و مستحکم تری با کشورمان ایجاد کند.

 

این گزارش می افزاید: مهر به نقل از روزنامه آلمانی هندلز بلات در این باره نوشته است: "پس از اجرایی شدن توافق هسته ای ایران دولتها و کشورهای زیادی خواستار تجدید مناسبات خود با تهران شده و برنامه هایی را در جهت گسترش سطح همکاری های دوجانبه ارائه دادند. در راس کشورهای خواهان تعمیق مناسبات ایران چند کشور مهم اروپایی به چشم می خورد که برخی از آنها در قالب هیات های مختلف در سطوح متفاوت به ایران سفر کرده و گفتگوهایی را در این رابطه با مقامات تهران داشتند. ترکیه از جمله کشورهای همسایه ایران است که با توجه به اهمیت استراتژیک این کشور در منطقه خواهان نزدیکی بیشتر با تهران است. اکنون ترک ها از فرصت ایجاد شده بواسطه حضور هیات ایرانی در استانبول استفاده کرده و رایزنی هایی را در حاشیه برگزاری این اجلاس انجام داده اند.  برخی منابع خبری زمینه های اقتصادی را از جمله محورهای مهم ترکیه در گفتگو با مقامات ایرانی اعلام کرده اند. این امر حاکی از تلاش های مجدانه ترک ها برای ورود به بازارهای ایران است.  آنها همکاری اقتصادی با ایران را بزرگترین برگ برنده خود قلمداد می کنند."

 

بنابراین گزارش، در راستای تعمیق روابط نیز تهران و آنکارا ٨ یادداشت تفاهم و موافقتنامه همکاری امضا کردند. این اسناد همکاری در حضور حسن روحانی و رجب طیب اردوغان روسای جمهوری ایران و ترکیه امضا شد. موافقتنامه همکاری درباره تامین اجتماعی،یادداشت تفاهم ممنوعیت و جلوگیری از ورود، صدور، جابجایی و انتقال غیرمجاز اموال فرهنگی، یادداشت تفاهم همکاری در زمینه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی، همچنین یادداشت تفاهم همکاری در زمینه آموزش عالی، یادداشت تفاهم همکاری میان دانشگاه علوم قضایی جمهوری اسلامی ایران و آکادمی عدالت ترکیه،از جمله اسناد امضا شده میان مقامهای عالیرتبه دو کشور ایران و ترکیه است.

 

یادداشت تفاهم همکاری میان مرکز ملی اندازه شناسی ایران و موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و شورای تحقیقات علمی و فنی موسسه اندازه شناسی ملی ترکیه، یادداشت تفاهم همکاری مشترک در زمینه استاندارد سازی،ارزیابی تطبیق و سنجش و آموزش و بیانیه مشترک حسن نیت میان وزارت دادگستری ایران و ترکیه دیگر اسناد و موافقتنامه‌هایی هستند که برای شتاب بخشیدن به سطح روابط تهران و آنکارا میان مقامهای ٢ کشور امضا شده است.

کد خبر 538414

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha