به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از گاردین،بر اساس نظرسنجی انجام شده از سوی شورای روابط اسلامی آمریکا در سال 2008 میلادی،89 درصد از مسلمانان آمریکا به باراک اوباما،نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رای دادند.
تحقیقات مرکز تحقیقاتی «پیو» در سال 2011 میلادی نیز نشان می دهد که 48 درصد از مسلمانان مقیم آمریکا احساس می کنند حزب جمهوری خواه هیچ رفتار دوستانه ای نسبت به آنها ندارد در حالیکه تنها هفت درصد از مسلمانان چنین عقیده ای را نسبت به حزب دموکرات دارند.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال جاری میلادی نیز تحت الشعاع لفاظی های ضد اسلامی کاندیداهای جمهوری خواه به ویژه از سوی دونالد ترامپ،قرار گرفته است که خواستار ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا شد.
روزنامه گاردین برای تبیین احساس آمریکایی ها در خصوص انتخابات ریاست جمهوری سال جاری از آنها خواست تا از طریق مصاحبه ای تلفنی یا از طریق ایمیل دیدگاه های خود را در این باره به اشتراک بگذارند.
«امیر خان»، 18 ساله از کارولینای شمالی از جمله افرادی است که در سال 2008 میلادی از اوباما حمایت کرد اگرچه در سن 10 سالگی واجد شرایط رای دادن نبود.
وی معتقد است که اوباما برای احیای حقوق مسلمانان خوب عمل کرد اگرچه با برخی از سیاست های خارجی او به ویژه در خاورمیانه موافق نیست.
اما این بار برای او بسیار سخت است که حمایت تمام قد خود را از یکی از نامزدهای انتخاباتی چه جمهوری خواه و چه دموکرات اعلام کند.
آنچه این مسلمانان 18 ساله مقیم آمریکا از آن اطمینان دارد این است که اگر هر یک از نامزدهای جمهوری خواه چه «دونالد ترامپ» و چه «تد کروز» ،رییس جمهوری آمریکا شوند او کشور را ترک خواهد کرد.
امیر خان می افزاید: در حالی که کروز و ترامپ نفرت زیادی را از مسلمانان در دل هایشان دارند،من نمی توانم برای ماندن در این کشور خطر کنم.من احساس می کنم که لفاظی های ضد اسلامی آنها در کل کشور و در میان مردم منعکس خواهد شد و مسلمانان را در خطری بیشتر از آنچه اکنون هستند،قرار می دهند.
وی گفت:از بین همه کاندیدها من فکر می کنم که «برنی سندرز» قابل اعتماد تر است؛او عشق خود را به همه مردم نشان داده است و من فکر می کنم او تنها رییس جمهوری با ارزش حداقل به لحاظ اجتماعی برای آمریکا خواهد بود.
ورداح خالد،جوان 29 ساله مسلمان،نویسنده و تحلیلگر سیاست های خاورمیانه ای و اسلام در آمریکاست که در انتخابات سال جاری شرکت می کند.
وی می گوید:حتی اگر هر دو نامزد جمهوری خواه همین امروز صحنه انتخابات را ترک کنند،آسیبی که به جامعه مسلمانان در آمریکا وارد کرده اند،غیر قابل جبران خواهد بود.
وی می افزاید:ما هم اکنون نیز در جامعه آمریکا به ما مسلمان ها به دید افراد خارجی و خطرناک نگاه می کنند و لفاظی های نامزدها در کمپین های انتخاباتی این شرایط را بدتر هم کرده است.
بر اساس گزارش سال 2011 موسسه تحقیقاتی «پیو» بیش از نیمی از مسلمانان در آمریکا معتقدند که زندگی برای آنها از حملات 11 سپتامبر سخت تر شده است.
از میان افرادی که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند 22 درصد گفته اند که دیگران انها را به اسامی توهین آمیز صدا می زنند،15 درصد گزارش داده اند که یک مسجد یا یک مرکز اسلامی در جامعه آنها هدف خرابکاری های گروه های ضد اسلامی در سال گذشته قرار گرفته اند.
عایشه یعقوب،موسس و مدیر اجرایی پروژه رای دهندگان مسلمان جورجیا می گوید که نگرانی اصلی اش که نگرانی اصلی اکثر افرادی که با گاردین گفتگو کردند نیز هست این است که کاندیداهای جمهوری خواه به دیدگاه های ضد اسلامی دامن می زنند و آنها را برای اذهان عمومی قابل قبول تر می کنند.
وی می افزاید: از میان کاندیداهای دموکرات نیز من مواضع «برنی سندرز» در خصوص بهداشت،اقلیت ها و تجارت را بیشتر قبول دارم.
یعقوب گفت:هیلاری کلینتون و برنی سندرز هر دو به اظهارات بیگانه هراسانه کاندیداهای جمهوری خواه پاسخ داده اند بنابراین به طور قطع انتخاب من از دموکرات ها و از میان دموکرات ها نیز سندرز خواهد بود.
با این وجود همه مسلمان ها نیز ضد جمهوری خواهان نیستند. به عنوان مثال،عمر از واشنگتن می گوید که از این حزب در انتخابات ریاست جمهوری حمایت می کند زیرا ایده آل های جمهوری خواهان به موفقیت خانواده او کمک کرده است.
او می گوید:پدر من از یک خانواده بسیار فقیر از روستایی در سوریه به آمریکا آمد و موفق شد در این کشور به موفقیت هایی دست پیدا کند.
عمر افزود:حزب جمهوری خواه برای یک دلیل و آن هم پایان دادن به برده داری به وجود آمد و اظهارات بیگانه هراسانه ترامپ کلا مغایر با ارزش های جامعه آمریکا و جمهوری خواهان است.
او «جب بوش» را به عنوان یکی از نمایندگان حزب جمهوری خواه برای نامزدی انتخابات مثال می زند که مواضعش متفاوت با ترامپ و کروز بود اما پس از شکست در کارولینای شمالی در اواخر فوریه از دور انتخابات حذف شد.
به گفته عمر بوش احساسات ضد اسلامی را مورد انتقاد قرار داده و طرح همه جانبه ای برای مقابله با تروریسم داشت.
ایناس یونس 42 ساله نیز که نویسنده ای اهل «کنزاس» است می گوید از سندرز در این انتخابات حمایت می کند.
او می گوید:من یک سوسیالیست نیستم اما معتقدم امریکا نیاز به رییس جمهوری دارد که محدوده ای اخلاقی برای خودش داشته باشد.
او می گوید آمریکا اکنون در مکانی قرار دارد که نیاز به انتخاب فردی با ضوابط اخلاقی دارد.
فرزانه واثق،یکی دیگر از حامیان سندرز از لس آنجلس است که معتقد است نامزد منتخبش بیزاری صادقانه ای از احساسات و اظهارات ضد اسلامی دارد و آن را بر پایه نژاد پرستی و جهل می داند.
فرزانه می گوید:سندرز به طور عمومی علیه بی عدالتی و پیش داوری ها ایستاده که به نظر من قابل احترام است.
وی می افزاید:هیلاری کلینتون هم قدم هایی را برای تضمین اینکه صدای مسلمانان شنیده می شود برداشته است اما مواضع سندرز در این زمینه و دیگر زمینه ها قابل دفاع تر است.
نظر شما