به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، حميدرضا عشريه، رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي مركز مازندران در اولين جلسه كارگروه تخصصي فرهنگي اجتماعي در فرمانداري اين شهرستان با اشاره به جايگاه فرهنگي ساري در بين ساير شهرهاي كشور، اظهار داشت: اين مرز و بوم تا به امروز مفاخر و مشاهير متعددي را در رشته هاي گوناگون به خود ديده كه به جهت نبود امكانات مكفي آثار آنها كمتر به ثبت رسيده است.
وي با بيان اينكه ارتقاي سرمايه هاي اجتماعي و فرهنگي اين شهرستان يكي از ماموريت هاي اصلي اين كارگروه است، گفت: مفاخر و مشاهير از سرمايه هاي نظام هستند.
عشريه با اشاره به اينكه حفظ و تكريم فرهيختگان در زمينه هاي ديني، علمي، فرهنگي و هنري موجبات توسعه فرهنگي و اجتماعي را فراهم مي آورد، افزود: شناسايي بزرگان نظير مرحوم منوچهر ستوده جغرافيدان در دستور كار اين كارگروه قرار دارد.
وي به ايثارگري ها و جانفشاني هاي شهداي استان و ساري در دوران انقلاب اسلامي و دفاع مقدس اشاره كرد و بيان داشت: روزگاري اين مردان خدايي براي حراست و امنيت ايران اسلامي از جان خود گذشتند كه بايد آثار و خاطرات اين دليرمردان نظير مفاخرعلمي، ادبي و هنري جمع آوري و در اختيار آيندگان قرار گيرد.
عشريه با اشاره به نقش اثر گذار دستگاه هاي اجرايي شهرستان در خصوص ايجاد زمينه هاي شناسايي و حفظ آثار مفاخر و مشاهير ساري، گفت: بسياري از افراد جامعه با نگاه و نگرش كسب مهارت در رشته هاي فني، هنري و فرهنگي وارد دانشگاه مي شوند و هنگام ورود به اجتماع با فضاي بسته مواجه مي شوند كه اين پسنديده جامعه فرهنگي نيست.
وي بر لزوم بروز رساني سياست هاي حمايتي از صاحبان فكر و انديشه و مهارت هاي فرهنگي و هنري و... براي داشتن بانك جامع از آثار مفاخر شهرستان تاكيد كرد و اظهار داشت: اينكه دولت يازدهم توجه به شناسايي و حفظ آثار مفاخر دارد ارزشمند است و بايستي براي دستگاه هاي اجرايي الگو باشد.
عشريه با بيان اينكه فرصت هاي حمايتي نبايد محدود به خواص باشد بلكه مبنا بايد براساس توانمندي ها و مهارت هاي افراد باشد، تصريح كرد: فرهنگ با تك تك افراد جامعه سرو كار دارد و بستر سازي و ايجاد انگيزه براي همه صاحبان مهارت ضروري است.
وي با تاكيد اينكه بايد ايجاد فرصت ها براي عوام و خواص به يك اندازه مورد توجه قرار گيرد، گفت: بحث نشاط اجتماعي، ارتقاي سلامت اجتماعي، قانون مندي، احصاء و شناسايي آسيب هاي اجتماعي در دستور كار اين كارگروه اجتماعي فرهنگي لحاظ شده است.
عشريه، ترويج فرهنگ را بهترين راهکار موثر در مقابله با آسيب هاي اجتماعي دانست و افزود: بي ترديد ترويج فرهنگ اجتماعي در جامعه راهکاري موثر در مقابله با بزه اجتماعي محسوب مي شود.
دبير كارگروه اجتماعي فرهنگي شهرستان ساري با بيان اينكه بهترين راهكارها در بسياري از آسيب هاي اجتماعي راهكارهاي فرهنگي است، اذعان داشت: در مقوله مبارزه با موادمخدر راهكارهاي فرهنگي برتر از راهكارهاي امنيتي اجتماعي عمل مي كند و به مراتب اثرات پيشگيرانه بهتري به همراه دارد.
نظر شما