به گزارش خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی یکشنبه 2 مرداد نمایندگان موادی از طرح زکات را که مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته بود، اصلاح کردند. بر اساس اصلاح صورت گرفته در ماده یک این طرح به منظور تشویق مردم به ادای زکات و سازماندهی امور مربوط در صورت اذن ولیفقیه و اعطای اختیارات در چارچوب این قانون شورای مرکزی زکات با عضویت اشخاصی نظیر نماینده ولیفقیه در شورا، رییس کمیته امداد امام خمینی، معاون برنامهریزی و راهبردی رییسجمهور، وزیر کشور، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور، رییس سازمان تبلیغات اسلامی و یک نماینده از کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با انتخاب مجلس به عنوان ناظر تشکیل میشود.
بر اساس اصلاح صورت گرفته در ماده دیگری از این طرح هرگونه اقدام در مورد زکات از قبیل جمعآوری و اولویتهای مصرف آن مطابق نظر ولیفقیه و با اذن ایشان انجام میگیرد.
همچنین نمایندگان در ماده چهار این طرح دولت را مجاز کردند در راستای اهداف این قانون و بنا بر پیشنهاد کمیته امداد امام خمینی (ره) حداقل معادل ریالی زکات جمعآوری شده در هر سال را به علاوه 10 درصد در بودجه سال قبل پیشبینی کنند و در اختیار کمیته امداد امام خمینی برای مصارف اهداف این قانون قرار دهد.
بر اساس اصلاح صورت گرفته در تبصرهای که ماده چهار این قانون، کمیته امداد امام خمینی موظف است معادل ریالی زکات جمعآوری شده در هر محل را به همراه کمکهای دولت به مصرف همان محل برساند.
بر اساس ماده پنج این طرح، شوراهای زکات در استان، شهرستان و بخش در صورت اذن ولیفقیه یا نماینده ماذون از سوی ایشان به شرح ذیل تعیین میشود.
شورای استان عبارتند از امام جمعه مرکز استان به عنوان رییس شورا، مدیر کل کمیته امداد امام خمینی استان به عنوان دبیر، استاندار، مدیران کل جهاد کشاورزی، امور اقتصادی و دارایی، بهزیستی، مدیر صدا و سیما و رییس سازمان تبلیغات اسلامی شورای شهرستان نیز عبارتند از امام جمعه به عنوان رییس، رییس شاخه کمیته امداد امام خمینی به عنوان دبیر، فرماندار، رییس اداره بهزیستی، مدیر جهاد کشاورزی، رییس اداره امور مالیاتی و رییس سازمان تبلیغات اسلامی و شورای بخش نیز عبارتند از امام جمعه به عنوان رییس، رییس شاخه کمیته امداد امام خمینی به عنوان دبیر و دو نفر معتمد محلی به عنوان امام جمعه تعیین شدند.
بر اساس اصلاح صورت گرفته در ماده شش این طرح سیاستهای تبلیغی و تشویقی برای ترغیب مردم به ادای زکات از قبیل اختصاص یارانه به کشاورزان و دامداران و نحوه اداره شوراهای استان، شهرستان و بخش و چگونگی تعیین معتمدان محلی در آییننامه اجرایی این قانون پیشبینی میشود. هزینههای ناشی از اجرای این قانون تا حداکثر 10 درصد از محل وصولیهای مربوطه تأمین میشود.
پایان پیام/
نظر شما