به گزارش خبرنگار شبستان، محمدجواد کبیر،مدیرعامل بیمه سلامت در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت با بیان اینکه ماموریت اصلی نظام بیمه سلامت حفاظت مالی از مردم در برابر هزینههای سلامت و پوشش بیمه همگانی تمام آحاد جامعه است که فاقد پوشش بیمه هستند گفت:در سال 95 شعار هفته سلامت بحث مقابله با دیابت و غذای سالم است، در طول 40 سال گذشته اتفاقات متعددی در حوزه سلامت رخ داد به گونهای که در سال 2000 به این نتیجه رسیدند که همه باید برای سلامت کار کنند.
وی اظهار کرد: در تاریخ 10 اردیبهشت سال 93 با مصوبه هیئت وزیران وزارت تعاون موظف شد تا از طریق بیمه سلامت تمام آحاد کشور را که تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند، تحت پوشش قرار دهد و براین اساس در سال 93، 9 میلیون نفر و تا به امروز 11 میلیون نفر را بیمه کردیم.
مدیرعامل بیمه سلامت تصریح کرد: از آنجایی که بیمه موظف به حفاظت مالی از مردم است مقرر شد در بیمارستانهای دولتی پرداخت هزینه از جیب مردم از 37 تا 40 درصد به زیر 10 درصد کاهش یابد و طی سالهای اخیر برای تحقق این موضوع در بیمه سلامت گامهای خوبی برداشتهایم.
وی مطرح کرد: بیمه روستائیان در شهرهای زیر 20 هزار نفر در حال اجراست و از طریق مداخله بیمه سلامت در مناطق روستایی شرایطی را فراهم کردیم که مردم راحتتر به بحث سلامت و درمان دسترسی داشته باشند و این موضوع از طریق فعالیت 2 هزار و 200 پزشک و 450 ماما و فعالیت 1900 مرکز بهداشتی و درمانی محقق شد. همچنین 2200 مرکز بهداشتی و درمانی تا پایان سال 93 تجهیز شدند.
كبیر با بیان این كه از محل اعتبارات هدفمندی یارانه ها 550 میلیارد تومان اعتبار مصوب داشته ایم افزود: این اعتبار در شرف تخصیص است تا برای بیمه شدگان جدید هزینه شود.
وی تصریح كرد: برای سال جاری نیز بیش از این رقم پیش بینی شده بود كه در اصل همین رقم به سازمان بیمه سلامت ایران داده شود.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه اجرای طرح تحول سلامت تصریح کرد: وزارت رفاه و سازمانهای بیمهگر مشارکت جدی در اجرای طرح تحول داشتند و کارنامه خوبی در این زمینه داریم. این طرح باید از ابتدا مورد اهتمام همه کارگزاران دولت قرار میگرفت و در همین زمینه بیمهها به عنوان دیدهبانان نظام مدیریت منابع اقدام به رصد کارکرد عملیات مدیریت مالی طرح شدند و توفیقات خوبی را در این زمینه به دست آوردند.
کبیر ادامه داد: البته در ادامه طرح مشکلاتی به وجود آمد و براساس مطالعات به این نتیجه رسیدیم که باید نظام ارائه خدمت به سمتی برود که با حداکثر اثربخشی و بهرهوری و حداقل منابع بتوانیم ارائه خدمت کنیم به همین خاطر ضرورتی برای اصلاح نظام ارائه خدمت احساس شد، کمیتههای تحلیل هزینه را در سطح استانها تشکیل دادیم، 50 اولویت خدمات پر هزینه در هر استان شناسایی شد و برای انجام مداخلات لازم برنامهریزی کردیم.
وی با بیان اینکه در نهایت به این نتیجه رسیدیم که باید استراتژی نظام ارائه خدمات در طرح تحول سلامت را به سمت خدمات ساده، ارزان، پایهای و قابل دسترس برای همه مردم ببریم و این مورد را بیشتر مورد توجه قرار دهیم، گفت: سازمان بیمه سلامت در حال تلاش است که بتواند امسال با همراهی وزارت بهداشت، برنامه پزشک خانواده را در شهرهای با جمعیت 20 تا 50 هزار نفر و 50 تا 100 هزار نفر اجرا کند که البته مستلزم تامین منابع است.
وی در ادامه با بیان اینكه 80 تا 85 درصد از منابع سازمان بیمه سلامت ایران از محل درآمد عمومی است، اظهار داشت: در سال گذشته گام های خوبی برای اینكه بتوانیم مطالبات موسسات را انجام دهیم برداشتیم، اما چون منابع ما تخصیص داده نشده است به برخی از اهداف خود نرسیدیم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: به عنوان نمونه پرداختی به داروخانه ها و پزشكان بخش خصوصی تا شهریور و خدمات بیمارستان ها كمی عقب تر و تا ماههای خرداد و تیر پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: اكنون 11 میلیون نفر در راستای اجرای طرح تحول سلامت از بیمه بهره مند هستند، اگرچه در بیمه سلامت در چند سال اخیر گام های خوبی برداشته شده و 23 میلیون نفر نیز بیمه شده روستایی هستند.
وی با بیان اینکه سرانه تعریف شده برای ا ین جمعیت 21 هزار و 532 تومان است افزود: این سرانه اكنون به 96 هزار و 520 تومان رسده است و با رشد 4،6 برابری همراه است.
نظر شما