عهدنامه امام علی(ع) به مالک اشتر تبلیغی برای اسلام و تشیع است/ عهدنامه امام علی(ع) به مالک اشتر گویی برای امروز نوشته شده است

خبرگزاری شبستان:آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان این که نهج البلاغه، اقیانوسی بیکران، گنجی پایان‌ناپذیر و آفتابی درخشان است، گفت: عهدنامه مالک اشتر تبلیغی برای اسلام و تشیع است و هر فردی که در خدمت نهج البلاغه باشد، اهل نجات است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان امروز (اول اردیبهشت) در دومین پیش نشست هفدهمین کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه با موضوع «عهدنامه امام علی (علیه السلام) به مالک اشتر» که در مدرسه امام سجاد (علیه السلام) برگزار شد، با اشاره به روایت بخشیدن انگشتری به سائل توسط امام علی (ع)، عنوان کرد: این حدیث توسط مرحوم علامه امینی در جلد 52 کتاب الغدیر از منابع اهل سنت نقل شده است و در ذیل آیه 55 سوره مائده از پیامبرگرامی اسلام (ص) نوشته شده است.

 

پیامبر گرامی اسلام (ص) از هر فرصتی برای بیان مقام حضرت علی (ع) استفاده می‌کرد

 

مرجع تقلید شیعیان اظهار داشت: برخی افراد این شک و شبهه را ایجاد کردند که امام علی (ع) که آنچنان در موقع نماز، غرق مناجات با خداوند بود که متوجه خارج کردن پیکان تیر از پای خود نمی شد، چگونه آن حضرت متوجه سائل شد و انگشتر خود را به آن سائل اعطا کرد؛ در این مورد، آیه 55 سوره مائده جواب این سوال را داده است.

 

آیت الله مکارم شیرازی افزود: کاری که امام علی (ع) انجام دادند، دو عبادت نماز و زکات در هم ادغام شده است، چنانچه شنیدن صدای مظلوم و یاری مظلوم عبادت است، در این جا نیز زکات مستحبی صورت گرفته است.

 

وی تصریح کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) از هر فرصتی برای بیان مقام حضرت علی (ع) استفاده می‌کرد، پیامبر گرامی اسلام (ص) نسبت به مسأله ولایت امام علی (ع) چنان حساس بود که از هر فرصتی استفاده می‌کند و برنامه ولایت و خلافت را پیاده می‌کند.

 

نهج البلاغه، اقیانوسی بیکران، گنجی پایان‌ناپذیر و آفتابی درخشان است

 

مرجع تقلید شیعیان با بیان این که نهج البلاغه، اقیانوسی بیکران، گنجی پایان ناپذیر و آفتابی درخشان است، گفت: مطالب نهج البلاغه برای اثبات مقام امام علی (ع) کافی است.

 

آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که گواهی‌های عجیبی در مورد نهج البلاغه وجود دارد، عنوان کرد: سیدرضی در نهج البلاغه عبارت جالبی دارد و تصریح می‌کند که امام علی (ع) سرچشمه فصاحت بود، به طوری که تمام فصحا جیره خوار امام علی (ع) هستند و از فصاحت و بلاغت سخنان آن حضرت استفاده می‌کنند.

 

وی تأکید کرد: بسیاری افراد به فصاحت و بلاغت نهج البلاغه توجه می‌کنند، در حالی که یکی از امتیازات نهج البلاغه فصاحت و بلاغت آن است، توحیدی که امام علی در نهج البلاغه بیان کرده است، بی نظیر است، همچنین در حوزه اخلاق، امام علی (ع) 110 صفت برای متقین واقعی بیان می‌کند و تمام فضایل اخلاقی را بیان می‌کند.

 

عهدنامه مالک اشتر گویی برای امروز نوشته شده است

 

مرجع تقلید شیعیان بیان داشت: هزار و 400 سال از زمان صدور عهدنامه امام علی (ع) به مالک اشتر گذشته است، اما گویی که این عهدنامه برای امروز نوشته شده است، به طوری که پربار و مشکل برطرف کن در تمام شاخه‌ها و رشته هاست.

 

آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که عهدنامه مالک اشتر به زبان‌های مختلف ترجمه و در سازمان ملل نیز منتشر شده است، اظهار کرد: همان گونه که قرآن کریم هر چه از آن می‌گذرد، پربارتر نشان می‌دهد، کلمات امام علی (ع) همین طور است و هر چه زمان می‌گذرد، بالنده تر والاتر است.

 

وی تصریح کرد: در زمانی که سیاست به معنای پیمان شکنی و خیانت معرفی می‌شود، سیاست و مملکت داری در عهدنامه مالک اشتر می‌تواند به عنوان قانون مطرح و به جامعه بشریت عرضه شود.

 

عهدنامه مالک اشتر تبلیغی برای اسلام و تشیع است

 

مرجع تقلید شیعیان بیان کرد: در این زمان که سیاست‌های خانمان‌سوز و خانمان‌برانداز وجود دارد، در مقابل این سیاست‌ها می‌توانیم عهدنامه مالک اشتر را به عنوان الگوی سیاست اسلامی و انسانی نشان دهیم.

 

آیت الله مکارم شیرازی تأکید کرد: عهدنامه مالک اشتر تبلیغی برای اسلام و تشیع است و هر فردی که در خدمت نهج البلاغه باشد، اهل نجات است.

 

کد خبر 537809

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha