حضور ۵۰۹ گروه جهادی در اردوهای جهادی ایام نوروز در مناطق محروم

خبرگزاری شبستان: مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکتهای جهادی کشور از حضور ۲۲ هزار و ۵۰۰ نفر از جهادگران در مناطق محروم در ایام عید در قالب ۵۰۹ گروه جهادی خبر داد.

مهدی محمدی، مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکتهای جهادی کشور در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبستان، در مورد فعالیتهای این گروه در ایام نوروز گفت: بسیج سازندگی کشور برای تمامی طول سال در حوزه حرکتهای جهادی برنامه‌ریزی انجام می‌دهد قبل از این بیشترین حوزه کاری این گروهها در زمان تابستان بود اما با توجه به سیاست همه فصلی کردن برگزاری اردوهای جهادی و اعزام انها به مناطق محروم در کل سال این برنامه‌ریزی صورت گرفته است.

 

وی ادامه داد: اقشار گوناگونی از جمله بسیج دانش آموزی، بسیج دانشجویی، طلاب، مساجد و محلات و حتی گروههای خودجوش و مستقل نیز در این اردوها مشارکت کرده‌اند یکی از ماموریت‌های ویژه‌ای که امسال برای آن برنامه‌ریزی کرده‌ایم با توجه به تاکیدات رهبر انقلاب در ایام نوروز بود.

 

وی با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب در توجه به مناطق محروم از جمله خوزستان و خرمشهر افزود: اردوهای جهادی در قالب 22 هزار و 500 نفر از شرکت کنندگان در سراسر کشور از 20 استان کشور به انجام خدمات پرداخته‌اند. این خدمات در عرصه های عمرانی بهداشتی خدمات فرهنگی دندان‌پزشکی و اقتصاد مقاومتی و مشاوره های دینی و خانوادگی انجام شد.

 

حتی بدون پرونده بسیجی هم می توان در اردوهای جهادی شرکت کرد

 

محمدی افزود: در بحث اردوهای جهادی فقط به اعزام بسیجیان اکتفا نکرده‌ایم بلکه در خانواده بزرگ بسیج سازندگی تمامی افراد از هر قشر و گروهی حتی بدون پرونده بسیجی سازماندهی و به مناطق محروم اعزام شده‌اند.

 

وی گفت: 509 گروه جهادی توانستند در سراسر کشور فعالیتهای محرومیت زدایی را به انجام برسانند و این گزارشها در حال جمع‌بندی است این آمار یعنی 22 هزار و 500 نفر در قالب 509 گروه جهادی از طیف های گوناگون در ایام عید در این اردوها حضور یافته‌اند.

 

آغاز اردوهای جهادی از 20 اسفند 94

 

وی افزود: اردوهای نوروزی بسیج سازندگی از 20/12/94 اغاز شد و تا 20/1/95 ادامه داشت و این افراد در این زمان اعلام شده در مناطق محروم فعالیتهای محرومیت زدایی را انجام داده‌اند.

 

وی گفت: بالغ بر 50 درصد از بانوان در این گروهها حضور داشته اند خواهران در ایام نوروز در بحثهای پزشکی و بهداشتی و مشاوره و دندانپزشکی نقش بسیاری داشته اند و در امر آموزشی علمی و مشاوره خانواده نیز حضور فعالی داشته اند.

 

مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکتهای جهادی کشور اظهار کرد: زمان حضور گروههای جهادی به طور میانگین ده تا 12 روز در مناطق محروم بوده است و این مناطق از پراکندگی های مختلفی برخوردار بوده است که میتوان به استانهای خوزستان، سیستان و بلوچستان، لرستان، کرمانشاه، ایلام، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی است اما در سایر استانهای دیگر نیز فعالیتهایی انجام شده است.

 

ارزیابی و نظارت بر پروژه های جهادی پس از فعالیت جهادگران در مناطق محروم

 

وی در مورد ارزیابی فعالیت گروههای جهادی خاطرنشان کرد: پس از پایان اردوهای جهادی به طور مثال پس از اتمام ده روز حضور اردوهای جهادی در مناطق محروم فقط اکتفا به این ده روز نمی شود و اردوهای جهادی با برنامه ریزی منسجم برای هر یک از مناطق محروم برنامه 5 ساله ای را تدوین کرده اند تا بتواند خدمات محرومیت زدایی را با اهداف از پیش تعیین شده و در یک بازه زمانی کامل ارایه دهند و پس از اتمام اردوهای جهادی نیز سرکشی و نظارت بر پروژه های عمرانی و بهداشتی صورت می‌گیرد.

 

حضور نیروهای جهادی براساس تخصص و نیاز مناطق پیش بینی می شود

 

وی اظهار کرد: گروههای جهادی براساس نیاز گروههای مناطق محروم و براساس تخصص افراد تشکیل می‌شود و اگر در مناطق محروم اولویت بر مسایل عمرانی و بهداشتی است و ایجاد کسب و کار و توانمندی است در همین زمینه اقدام می شود در حوزه اقتصاد مقاومتی نیز اردوهای جهادی پیشتاز بوده اند و در سالهای گذشته نیز اردوهای بسیار خوبی را برگزار کرده‌اند و به تازگی نیز مجله منهای نفت را منتشر کرده اند که مورد استقبال بسیاری از سازمانها قرار گرفته است.

 

پیش بینی برنامه های منسجم به مناسبت سالروز تشکیل بسیج سازندگی

 

محمدی با اشاره به 8 اردیبهشت ماه 12 امین سالگرد خواجه عبدالله والی پدر بزرگ جهادی کشور اظهار کرد: ما در این ماه 17 اردیبهشت ماه را نیز به عنوان سالروز صدور فرمان رهبر انقلاب در مورد تشکیل بسیج سازندگی است که در این زمینه نیز برنامه های منسجمی را تنظیم کرده ایم.

 

کد خبر 537808

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha