چرا عربستان ایران را بهانه کرد؟

خبرگزاری شبستان:عربستان سعودی در اجلاس نفتی دوحه که یکی از خبرساز ترین تحولات انرژی و سیاسی منطقه ای و جهانی طی هفته گذشته بود از همکاری با دیگر بازیگران انرژی جهانی سرباز زد. 

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اسپودنیک عربستان سعودی در اجلاس نفتی دوحه که یکی از خبرساز ترین تحولات انرژی و سیاسی منطقه ای و جهانی طی هفته گذشته بود از همکاری با دیگر بازیگران انرژی جهانی سرباز زد. این در حالی بود که سعودی ها پیش از این نیز در اوج کاهش قیمت نفت برای زمین زدن فن آوری های انرژی امریکا تولید خود را افزایش داده بودند. برخی نیز بر این باورند سهام داران اصلی آرامکو اصلی ترین شرکت تولید کننده نفت در عربستان خواهان فروش سهام این شرکت و سرمایه گذاری سعودی در بازارهای فن آوری جهانی از جمله گوگل ، اپل و مایکروسافت هستند.در این صورت عربستان از مالک نفت به مالک تلفن های همراه و فن آوری های جدید مبدل می شود که برای این حامی تروریسم جهانی یک تغییر رویکرد است.

عربستان سعودی امیدوار بود روسیه ایران را مجبور کند تا به طرح فریز نفتی بپیوندد همانطور که مسکو و تهران در خصوص مسائل سوریه و یمن بر روی یکدیگر تاثیراتی را می گذارند اما کرملین صراحتا اعلام کرد حضور عربستان در طرح فریز نفتی نباید به آنچه دیگران از جمله سعد آباد انجام می دهد مرتبط باشد.

اسپودنیک در بخش دیگری از گزارش خود در خصوص آینده طرح فریز نفتی می نویسد در شریط کنونی و همانطور که اشاره شد همه چیز به اراده روسیه وابسته است حتی در فضایی که این کشور تحت فشار سعودی برای متقاعد کردن ایران قرار گرفت اما از آن سرباز زد.

در هر حال روسیه هزینه های حضور نظامی اش در سوریه را پرداخت کرده است به طوری که بسیاری حتی امیدوار بودند این کشور نتواند جنگ در سوریه و سرنوشت آن را تغییر دهد اما عملا مسکو توانست با کاهش قیمت نفت مبارزه کند.

اما آیا سعودی در فضای کنونی و با این کاهش شدید و درگیری های منطقه ای که با خود همراه کرده است قادر است از پس مشکلاتش بر آید؟

 

کد خبر 537727

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha