به گزارش خبرنگار اجتماعی،حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش کشور در همایش سفیران سلامت دانش آموزی که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، گفت: متاسفانه نیمی از مردم کشور با اضافه وزن مواجه هستند و اضافه وزن در خانم ها بیشتر از آقایان است. 35 درصد کالری ای که مصرف می کنیم مورد نیاز ما نیست و تبدیل به چربی، چاقی و دیابت میشود.
وی با بیان اینکه چاقی بنای تمام بیماریها است افزود: بیماریهای مفصلی، کبد چرب و بیماریهایی که برخی از آنها با علم امروز قابل درمان نیست، همگی از چاقی نشأت میگیرد.
وی با اشاره به عوارض بیماری دیابت تصریح کرد: تمام رگهای یک بیمار دیابتی مبتلا به این بیماری است و پیوند قلب، پیوند کلیه، سکته قلبی و سکته مغزی نیز از عوارض چاقی، دیابت و مصرف قند است.
قاضی زاده هاشمی خاطر نشان کرد: مردم باید به سلامت دهان و دندان و سلامت اعصاب و روان اهمیت بدهند،امیدوارم مردم به وزن خودشان، مصرف شکر و شیرینکنندهها اهمیت دهند.
وزیر بهداشت درمان و آموزش کشور با بیان اینکه یکی از اندامهایی که در بیماران مبتلا به دیابت درگیر می شود کلیه است گفت: اگر با همین وضع پیش برویم در 10 سال آینده سالانه 2هزار و 500 میلیارد تومان باید برای دیالیز و خدمات این بیماری هزینه کنیم.
هاشمی قاضی زاده در ادامه در پاسخ به این پرسشی مبنی بر اینکه آیا سن دیابت به سن دانشآموزان رسیده است، تصریح کرد: بله، دیابت در کشور رو به گسترش است و یکی از خطرات حوزه سلامت است که هزینه های زیادی را برای جامعه خواهد داشت.
وزیر بهداشت بیان کرد: اگر توصیه های سفیران دانش آموزی به دیگر دانش آموزان اثربخش باشد با احتساب خانواده آنان نیمی از جمعیت کشور تحت تاثیر موضوعات بهداشتی و سلامت قرار می گیرند.
نظر شما