به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، علی اباذری، معاون تدوین و ترویج سازمان ملی استاندارد، امروز (31 فروردین) در مراسم افتتاح دفتر استاندارد سازی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: سالانه قریب به 200 هزار اظهارنامه کالای صادراتی و وارداتی و حدود 30 هزار واحد مشمول استاندارد، مورد پالایش و نظارت قرار می گیرد همچنین سالانه بیش از 3 هزار و 500 استاندارد ملی در کشور بازنگری، اصلاح و تدوین می شود.
وی افزود: بیش از 300 هزار بازرسی و نمونه برداری و پایش نیز طی سال در سطح کشور توسط کارشناسان این سازمان صورت می گیرد.
اباذری خاطرنشان کرد: با توجه به انتظارات جامعه و بند 24 سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی و برنامه های ششم توسعه در زمینه استقرار نظام استاندارد در جامعه، باید قدم های بلندتری برداریم و این کار هم نیازمند تعامل با مجامع علمی و دانشگاهی است.
وی با بیان اینکه سالانه حدود 27 هزار مقاله ISI در کشور تولید می شود، گفت: تولید مقاله خدمت ارزنده ای به تولید علم است اما باید دید چه میزان این مقالات جنبه اجرایی پیدا کرده و اصطلاحاً بر سر سفره های مردم آورده می شوند. دانشگاه ها باید به سمت کارآفرینی حرکت و به اقتصاد و ایجاد ارزش افزوده بیشتر کمک کنند.
معاون تدوین و ترویج سازمان ملی استاندارد افزود: اگر بخشی از وقتی که صرف تولید مقالات علمی می شود در زمینه تدوین استانداردهای پژوهشی به کار گرفته شود کمک بیشتری به GDP کشور خواهد کرد. در برخی از کشورها 45 تا 50 درصد ارزش افزوده به بحث استانداردسازی بر می گردد اما در کشور ما هر بخشی کار خودش را انجام می دهد و به دلیل نداشتن هم افزایی با نواقص و چالش های جدی مواجه هستیم.
وی با اشاره به بازنگری و تدوین 3 هزار و 702 سند ملی استاندارد در کشور طی سال گذشته، اظهار امیدواری کرد: برای امسال تلاش براینست تعداد این اسناد به 4 هزار سند افزایش پیدا کند که اگر اتفاق بیفتد کار علمی بسیار بزرگی خواهد بود.
اباذری با اشاره به ظرفیت های علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان هم گفت: با توجه به ظرفیت های علمی این دانشگاه و توانمندی های این استان آماده هستیم نقش جدی تری به این استان بدهیم و در تدوین استانداردهای بین المللی نیز از ظرفیت های علمی استان بهره مند شویم.
نظر شما