به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده ای از جزوه تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی با موضوع «آسیبشناسى برخورد با پیامهاى مقام معظم رهبرى»، درسی گفتاری از عادل پیغامی درباره راهکارهای تحقق پیام اقتصادی رهبری منتشر شد.
بنا بر این گزارش، در بخشی از این جزوه آمده است: اولین سؤال و مواخذهاى که نسبت به این موضوع باید از خود بکنیم این است که مکانیزم برخورد و رفتار با پیامها چه باید باشد؟ تقریبا بیش از دو دهه است که پیام سال داریم. یعنى مقام معظم رهبرى از همان ابتدا پیام سال و نامگذارى سال داشتند. برخوردهاى ما با پیامها، مکانیزم و روشى که داریم عینا همان است که دو دهۀ پیش بود. یعنى اگر تلویزیون در گوشه و کنارى عنوان مىکرد، اگر پلاکارت مىزدیم، اگر زیر امضاهایمان مىنوشتیم به عنوان مثال سال عزت و افتخار حسینى، اکنون هم همان کار را مىکنیم.
خب این نوع مواجهه، نحوۀ برخورد بسیار عقبماندهاى است. اگر سال اول غافلگیر شدیم یا سال دوم وقت نکردیم به آن بپردازیم، دو دهه گذشته و مکانیسم و سازوکارى براى برخورد با سال تعیین نشده است، الگوریتم کار کشیده نشده و در جا زدهایم که این محل تأمل است.
برخوردهاى ما برخوردهاى شعارى بوده است. میزگرد برگزار کردهایم و افراد هم آمدهاند در کلیات مسئله بحث کردهاند و وارد خود مسئله نشدهایم. در بهترین حالتها و سالها مجلس براى سال جهاد اقتصادى کمیسیونى تشکیل داد اما این کمیسیون هم یک امر شعارى و تبلیغى بود و تنها اقدامى که فراتر از تبلیغ انجام شد در سال اصلاح الگوى مصرف بود که سیاستهاى کلى اصلاح الگوى مصرف را هم مقام معظم رهبرى ابلاغ فرمودند. یعنى غیر از اینکه عنوان سال را تعیین کردند، سیاستها هم ابلاغ شد. اما بیش از این کارى انجام نشد.
دشمن هم دقیقا همین نعمت ما را سعى مىکند به نقمت تبدیل کند. دشمن حتى مسخره مىکند و مىگوید سال جهاد اقتصادى شد سال جهاد اختلاسى. دقیقا هر سالى هر شعارى انتخاب شده، برعکسش در کشور نمود پیدا کرده است. دشمن سعى کرده این را نمود بدهد.
چیزى که همۀ ما باید به آن بیاندیشیم، تأمل کنیم، جلسۀ بحث بگذاریم، طوفان فکری راه بیندازیم، این است که بگوئیم باید با شعار سال چه کار کرد. باید بنشینیم یک الگوریتم بنویسیم و دقیقا بررسى کنیم وقتى پیام صادر شد باید چه پروسهها و مراحلى را هفته به هفته و مرحله به مرحله طى کرد. به عنوان مثال اگر قرار بوده در پایان سه ماه اول، وزارتخانهها نقشۀ راه ده ساله را کشیده باشند، مطالبه و سروصدا کنیم.
مسئلۀ دیگر این است که پیامهای ایشان علیرغم نوع پیام و جایگاه ولایت، نفوذ لازم را در رفتار آحاد مردم پیدا نمىکند و در واقع بستر تحقق آن را فراهم نمىکنیم. پیام رهبر یک حکم فقهى یا ارشادى نیست. خود رهبرى یک بار فرمودند که حرفهاى من منبر نیست و فرمان است. این نکته باید در تک تک رفتارهاى ما نفوذ پیدا کند. اگر ایشان مىفرمایند آن کالاى خارجى که مشابه ایرانى دارد نباید مصرف شود، اگر شعور دینى ما بالا باشد، حتى اگر مقلد ایشان هم نباشیم باید به آن عمل کنم زیرا بحث حکم است. خب این مسئله چقدر در رفتار آحاد مردم تبیین مىشود و نفوذ پیدا مىکند؟ به نظر مىرسد ما باید در نفوذ این پیام کار کنیم.
گفتنی است، علاقه مندان برای دریافت این جزوه می توانند به نشانی الکترونیکی http://sadid.basijisu.com مراجعه کنند.
نظر شما