خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: وینترسهل (Wintershall) شرکت نفت و گاز آلمانی است که در زمینه اکتشاف، استخراج، انتقال و فروش نفت خام، گاز طبیعی و میعانات گازی فعالیت مینماید. شرکت وینترسهل در سال ۱۸۹۴ راهاندازی شد و در حال حاضر زیرمجموعهای از شرکت ب آ اس اف میباشد و بهعنوان بزرگترین شرکت نفت و گاز آلمان شناخته میشود. دفتر مرکزی این شرکت در شهر کاسل، آلمان قرار دارد. شركت وینترسهل (Wintershall) كه در حوزه بالادستی و در زمینه استخراج نفت و گاز فعالیت می كند، از شركت های زیر مجموعه شركت بی ای اس اف (BASF) بزرگترین شركت صنایع شیمیایی جهان است.
بنابراین گزارش، این شرکت در اتفاقی تازه تفاهمنامه همكاری مشترك برای انجام فعالیتهای مطالعاتی چهار میدان نفتی واقع در غرب كشور را با شركت ملی نفت ایران امضا کرده است. ركن الدین جوادی، مدیرعامل شركت ملی نفت ایران و ماریو مهرن (Mario Mehren) مدیرعامل شركت وینترسهل (Wintershall) آلمان امضا كنندگان این تفاهمنامه همكاری مشترك در تهران بودند. بر اساس این تفاهمنامه، شركت وینترسهل حدود یك ماه آینده مطالعات خود را روی چهار مخزن نفتی واقع در غرب ایران، آغاز می كند.
این گزارش می افزاید: شانا در این رابطه به نقل از علی کاردر، معاون سرمایه گذاری و تامین منابع مالی شركت ملی نفت ایران در حاشیه امضای این تفاهمنامه نوشته است: "امكان همكاری مشترك در حوزه های آموزشی و پژوهش و توسعه (R&D) در آینده وجود دارد. براساس این تفاهمنامه، در یك ماه آینده اطلاعات مورد نیاز بین دو شركت مبادله می شود و سپس شركت آلمانی، فعالیت های مطالعاتی خود را بر روی چهار مخزن واقع در غرب كشور آغاز می كند. شركت وینترسهل آلمان تاكنون فعالیت مشتركی با شركت ملی نفت ایران نداشته ، اما فعالیت در حوزه استخراج نفت در كشورهایی مانند لیبی، عراق و آفریقا را در كارنامه خود دارد. شركت یاد شده از زیرمجموعه های گروه اقتصادی بزرگ «بی ای اس اف» (BASF) آلمان است و شركت «بی ای اس اف» برای اجرای پروژه بزرگی در حوزه پتروشیمی در كشورمان برنامه ریزی كرده است."
یادآور می شود: شركت های آلمانی پس از رفع تحریم ها مذاكره های گسترده ای را برای حضور در صنعت نفت ایران انجام داده اند. افزون بر مشاركت برای فعالیت مطالعاتی در بخش بالادستی و اكتشاف، شركت های آلمانی در نظر دارند در صنعت پتروشیمی ایران نیز حضور داشته باشند. به گفته مقام های وزارت نفت، شركت های آلمانی قرار است برای اجرای دو طرح به ارزش 12 میلیارد دلار در منطقه پتروشیمی عسلویه سرمایه گذاری كنند.
نظر شما