به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، کمالی سروستانی، رئیس مرکز سعدی شناسی امروز (30فروردین) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه یادروز سعدی شیرازی همزمان با شیراز در 22 کشور برگزار می شود، گفت: کشورهای تاجیکستان، روسیه، بلغارستان، چین، هندوستان، اکراین، قزاقستان، گرجستان، ایتالیا، آلمان، اتریش، الجزایر، ترکیه، پاکستان، امارات، فرانسه، سوئد، سوئیس، تونس و ازبکستان برگزار خواهد شد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه یادروز سعدی از سال 77 کلید خورده است، اضافه کرد: یادروز سعدی علاوه بر شیراز در تهران و برخی از شهرهای دیگر کشور نیز برگزار می شود.
وی با تاکید بر اینکه این مراسم با همکاری نهادهای ادبی، دانشگاهی و رایزنی های فرهنگی جمهوری اسلامی، ایرانیان و ادب دوستان علاقمند به سعدی شیرازی در این کشورها برگزار می شود، افزود: دهه نامگذاری نشست های بین المللی سعدی با همکاری معاونت فرهنگی شهر کتاب تهران برگزار می شود.
کمالی سروستانی با یادآوری برگزار شدن نشست علمی «سعدی و کنفوسیوس» در شهر کتاب تهران با حضور اندیشمندان ایران و چین، تصریح کرد: در این مراسم که دیروز آغاز شد و امروز نیز ادامه دارد، اساتید ایرانی و چینی زندگی و اندیشه این 2 نفر را با هم مقایسه کردند.
دبیر ستاد برگزاری مراسم یادروز سعدی شیرازی از برگزاری نشست های فرهنگی و هنری سعدی شناسی در ساعت 17 و 30 دقیقه روز 31 فروردین، خبر داد و افزود: در اولین برنامه «گلستان خوانی» توسط دانش آموزان اجرا خواهد شد و گروه هنری «دنگ شو» نیز به اشعار شیخ اجل را برای جوانان بازخوانی می کند.
وی با اشاره به اینکه نشست های علمی یادروز سعدی شیرازی ساعت 9 صبح چهارشنبه اول اردیبهشت ما در سالن «فرهنگ» مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزار می شود، اضافه کرد: در این مراسم اصغر دادبه در خصوص «زیبا شناسی سعدی»، دکتر سید جواد طباطبایی پیرامون «ادب فارسی و اندیشیدن ایرانی»، دکتر وحید سبزیان پور پیرامون «فرهنگ ایران و عربی در آثار سعدی» و کامیار عابدی در خصوص «سعدی و شاعران معاصر» سخنرانی خواهند کرد.
دکتر کمالی سروستانی همچنین از برپایی میزگردی با عنوان «چشم انداز سعدی شناسی در ایران و جهان» با حضور استادان به نام همچون دکتر ضیا، موحد، دکتر جعفر موید شیرازی، علی اصغر محمدخانی و بهزاد مریدی، خبر داد و یادآور شد: نشست اصلی یادروز سعدی همزمان با چهارشنبه اول اردیبهشت ماه ساعت 20 با حضور و سخنرانی دکتر محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهور برگزار می شود.
این مقام مسئول با اشاره به برگزاری مراسم یادروز سعدی و جشن میلاد امام علی (علیه السلام)، در روز دوم اردیبهشت ماه در تالار حافظ توسط انجمن مفاخر فارس، اظهار داشت: 2 نمایشگاه «نسخ خطی» و آرامگاه سعدی به روایت اسناد و عکس از اول اردیبهشت در نگارخانه «تار و پود» برپا خواهد شد.
وی با اشاره به چاپ دفتر نوزدهم سعدی شناسی، تاکید کرد: از امسال دوره جدیدی از این دفتر ایجاد می شود و با مجوزی که این دفتر گرفته است به شکل 2 فصل نامه ادبی و تخصصی در اردیبهشت و آبان ماه منتشر می شود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه شهرداری و شورای شهر شیراز بیشترین کمک را برای برگزاری این مراسم و دمیدن روح معنوی به شهر انجام داده اند، افزود: شیراز بدون آرامگاه سعدی و حافظ و همچنین حرم مطهر حضرت شاهچراغ (علیه السلام)، یعنی برهوت؛ وجود شیراز به مراکز خرید نیست.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم مجموعه مرکز سعدی شناسی به شکل مناسبی بنا سازی شود که این مهم نیازمند اعتبار و مدیریت جدی است، تاکید کرد: این مجموعه شامل موزه، مرکز تخصصی سعدی شناسی و سالن اجتماعات خواهد بود که برای تکمیل آن 50 میلیارد ريال بودجه نیاز است که اکنون سقف اول آن زده شده است.
دکتر کمالی با تاکید بر اینکه چهار مهمان چینی، در برنامه یادروز سعدی حضور خواهند داشت، افزود: استانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس، مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان، شهرداری شیراز و بنیاد فارس شناسی برای برگزاری این مراسم همکاری داشتند.
نظر شما