یاران ولیعصر(عج) از کدام قومیت اند!؟/انتظار واجب اعتقادی است

خبرگزاری شبستان: قائم ما همان مهدی موعود (عج) است کسی که واجب است در غیبتش او را انتظار کشند و در ظهورش اطاعتش کنند و برترین اعمال شیعیان ما انتظار فرج است.

به گزارش گروه مهدویت خبرگزاری شبستان؛ امروز دوشنبه، 30 ام فروردین ماه و 9 رجب المرجب، مصادف است با سالروز ولادت پُربرکت جوان ترین امام شیعه و نورچشم ثامن الحجج (ع) حضرت جواد الائمه علیه السلام. بخشنده مردی از تبار آل رسول صل الله علیه وآله که حتی دشمنانش به بزرگواری، بزرگ منشی، علم، عزت و کرامتش معترف بودند. حضرت جواد الائمه علیه السلام نیز مانند اجداد طاهرینشان در رابطه با موضوع مهدویت و مباحث مرتبط با آن احادیث گوهرباری دارند که بخشی از این احادیث در قسمت اول گفت و گوی شبستان با حجت الاسلام محمد رضا فوادیان، از کارشناسان مباحث مهدوی  پیش از این منتشر شد.    

 

در احادیث امام جواد علیه السلام در رابطه با تولد و غیبت امام مهدی علیه السلام و وظایف منتظران و مطالب کلیدی مهدویت، موضوعاتی بیان شده است. امام جواد(ع) در سال 195 در مدینه به دنیا آمدند و در سال 203 در سن خردسالی به امامت رسیدند و همین مسئله اولین تجربه ی امامت امامی خردسال برای شیعه است و وقتی 60 سال بعد امام مهدی علیه السلام در سن پنج سالگی به امامت می رسند زمینه ها و بسترهای این امامت در خردسالی در گذشته و در زمان امام جواد (ع) شکل گرفته است. آنچه در ادامه  می خوانید بخش دوم این سخنان در تبیین و توضیح احادیث مهدوی حضرت جواد الائمه علیه السلام است:

 

حجت الاسلام فوادیان تصریح کرد: امام جواد علیه السلام به «ابی دولف» فرمودند: «همانا برای امام مهدی عجل تعالی فرجه غیبتی است که مدت آن طولانی است.» یعنی «مدت طولانی» و «زیاد بودن» ایام دو ویژگی از ویژگی های دوران غیبت است که امام جواد علیه السلام به آن دو اشاره کرده است.

 

وی در ادامه گفت: حضرت جوادالائمه علیه السلام در جایی از کلام گوهربار خود، دو هشدار را عنوان کرده و می فرمایند: «تنها افرادی که مخلص هستند، انتظار مهدی علیه السلام را می کشند. افراد شکاک او را انکار می کنند و انسان های منکر، اعتقاد به مهدی علیه السلام را به استهزاء می کشند. اما بدانید هر کس برای ظهور وقت تعیین کند دروغ می گوید و آنها که عجله می کنند به هلاکت می افتند.»

 

این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت افزود: تا اینجا به این نتیجه می رسیم که «کثرت ایام» و «طولانی بودن» دو ویژگی ای از دوران غیبت هستند که در روایات امام جواد علیه السلام به آنها اشاره شده است.

 

حجت الاسلام فوادیان در ادامه بیان کرد: علاوه بر این موارد، امام جواد علیه السلام 60 سال قبل از تولد حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف، یکی از آسیب های عصر غیبت یعنی «شک و تردید درباره مهدویت» را بیان کرده و از همه شیعیان خواسته اند که اهل اخلاص و تسلیم باشند. چرا که شکاکین، منکرین، عجله کنندگان و وقت تعیین کنندگان، همگی اهل هلاکت خواهند بود. امام جواد علیه السلام مردم آخرالزمان را به شش گروه تقسیم می کنند که تنها دو گروه از آنها اهل نجات هستند یعنی مخلصان و اهل تسلیم (در برابر خدا).اما چهار گروه شکاکین، منکرین و عجله کنندگان و تعیین وقت کنندگان اهل انحراف و هلاکت هستند.

 

وی محور دیگر در فرمایشات حضرت جواد الائمه علیه السلام درباره مهدویت را موضوع انتظار دانست و گفت: روایت حضرت جوادالائمه در این زمینه، بسیار عجیب است. امام (ع) می فرمایند: «قائم ما همان مهدی موعود است کسی که واجب است در غیبتش او را انتظار کشند و در ظهورش اطاعتش کنند و برترین اعمال شیعیان ما انتظار فرج است.»

 

حجت الاسلام فوادیان تاکید کرد: امام جواد علیه السلام انتظار را اعتقاد واجب می داند البته «واجب اعتقادی» نه «واجب شرعی». موضوع دیگری که در میان روایات برجای مانده از امام نهم شیعیان (ع) به چشم می خورد، مسئله «ظهور» است. امام جواد علیه السلام درباره علایم ظهور نیز روایاتی دارند از جمله می فرمایند: «اگر از عمر دنیا فقط یک روز باقی مانده باشد خداوند آن روز را به قدری طولانی می گرداند تا امام مهدی علیه السلام ظهور می کند.» بنابراین ظهور امام عصر (عج) امری انکارناپذیر است. 

 

این کارشناس مهدوی در ادامه ابراز کرد: همچنین از سخنان آن حضرت (ع) است که فرمودند: «خداوند همچنان که امر موسی علیه السلام را یک شبه اصلاح فرمود می تواند برای حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز چنین کاری انجام دهد.»

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: امام جواد علیه السلام هم در رابطه با علایم ظهور، هم درباره ظهور و هم در رابطه با یاران حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف مسایلی را بیان کرده اند. از جمله در رابطه با یاران حضرت حجت علیه السلام به سه نکته اشاره می کنند. نکته اول این که حضرت (ع)‌ به تعداد یاران امام غایب (عج) اشاره کرده و تعداد آنان را 313 نفر عنوان می کنند؛ دوم آنکه محل اجتماع یاران آن حضرت (عج) را شهر مکه اعلام می کنند و سوم این که می فرمایند: یاران حضرت حجت (عج) از همه سرزمین ها هستند.

کد خبر 537166

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha