خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بوئینگ (Boeing) شرکت هوافضا و صنایع دفاعی آمریکایی و چندملیتی است، که در سال ۱۹۱۶ توسط ویلیام بوئینگ، در شهر سیاتل، ایالت واشینگتن تاسیس شد. شرکت بوئینگ، در طول سالهای متمادی فعالیت در حوزه فرآوران هوافضایی و صنایع جنگافزاری، تمرکز اصلی خود را بر تولید هواپیماهای مسافربری معطوف نمود و از سوی دیگر، با خریداری و ادغام شرکتهای هواگردسازی و صنایع دفاعی، توسعه یافت، که نقطه عطف آن، در سال ۱۹۹۷ بود، که در پی خریداری و ادغام مکدانل داگلاس، بوئینگ به بزرگترین شرکت هوافضای جهان تبدیل شد. در سال ۲۰۰۱ دفتر مرکزی بوئینگ، به شهر شیکاگو انتقال یافت.
بنابراین گزارش، شرکت بوئینگ، از نظر ساختار سازمانی، به چهار بخش اصلی تقسیم شدهاست، که هر بخش توسط یک شرکت تابعه از بوئینگ مدیریت میشود، این شرکتها عبارتند از: شرکت هواپیماهای تجاری بوئینگ، بوئینگ دیفنس اسپیس اند سکیوریتی، بوئینگ کپیتال و گروه خدمات اشتراکی بوئینگ. شرکت بوئینگ بزرگترین شرکت فرآوران هوافضایی در جهان میباشد و در سال ۲۰۱۱ بهعنوان دومین تولیدکننده بزرگ تجهیزات دفاعی جهان، شناخته شد. بوئینگ، بزرگترین صادرکننده کالا و خدمات، در ایالات متحده است و سهام آن، در بازار بورس نیویورک مبادله میشود. این شرکت بخشی از میانگین صنعتی داو جونز بهشمار میآید.
این گزارش می افزاید: در راستی تعامل و همکاری این شرکت با ایران؛ هیاتی از شركت بوئینگ به تهران آمد و سریهای جدید هواپیماهای 737، 787 و 777 را برای فروش به ایران از طریق تامین فایناس از منابع خارجی پیشنهاد كرد. پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در این رابطه به نقل از مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شركتهای هواپیمایی نوشته است: "تیم اعزامی بوئینگ به ایران متشكل از مدیر فروش منطقهای این شركت، مدیر منطقهای بوئینگ، مسئولان سرویس خدمات و پشتیبانی و فاینانس بودند و در نشست با مدیران خطوط هوایی ایران روشهای همكاری دو طرف بحث و بررسی شد. مذاكرات فشرده دوروزه بین نمایندگان بوئینگ با شركت هواپیمایی جمهوری اسلامی (هما) و سایر شركتهای هواپیمایی برای پشتیبانی هواپیماهای موجود فعال در ناوگان هوایی ایران اعم از قطعات، نشریات و سایر خدمات و موارد مرتبط با ایمنی پروازها صورت گرفت.
نمایندگان بوئینگ به شركتهای هواپیمایی ایرانی این اطمینان را دادند كه پس از انعقاد قرارداد با ایرلاینهای ایرانی، پشتیبانی لازم را در موارد گفته شده انجام دهند. نمایندگان بوئینگ در این مذاكرات هواپیماهای قابل فروش به شركتهای هواپیمایی ایران را عرضه كردند كه به یقین شیوه همكاری بوئینگ با شركتهای ایرانی در پشتیبانی از هواپیماهای موجود كشور و میزان پایبندی آن شركت به تعهدها بر تصمیم ایرلاینها برای خرید هواپیما از شركت بوئینگ تاثیر می گذارد. مدیران هفت شركت ایرانی كه در ناوگان خود از هواپیمای بوئینگ استفاده میكنند، پیشنهادهای بوئینگ برای فروش محصولات خود به ایران را بررسی و متناسب با منافع شركت خود و مصالح ملی تصمیم می گیرند."
این گزارش می افزاید: شمار هواپیماهای بوئینگ كشور نزدیك به ۶۰ فروند است و ۴۸ فروند هواپیمای بوئینگ MD، بوئینگ ۷۴۷، بوئینگ ۷۳۷، بوئینگ ۷۲۷ و بوئینگ ۷۵۷ در شركتهای هواپیمایی مختلف ایرانی در حال پروازند كه ۳۲ درصد از ناوگان فعال هوایی كشور را تشكیل میدهد.
یادآور می شود: پس از اجرای برجام و آغاز لغو تحریم ها، در سفر اروپایی رئیس جمهور به فرانسه در بهمن ماه گذشته، قرارداد خرید 118 فروند هواپیمای ایرباس منعقد شد. همچنین اواسط بهمن ماه گذشته شركت هواپیمایی جمهوری اسلامی، از اقدام های انجام شده برای خرید هواپیماهای كوتاه برد خبر داد و اعلام كرد: مذاكرات با شركت ایتالیایی-فرانسوی «ای.تی.آر» (ATR) برای خرید هواپیماهای كوتاه برد از مدت ها پیش از اجرای برجام با هدف توسعه عملیات پروازی فرودگاه های مناطق كمتر برخوردار و مسیرهای پروازی كوتاه آغاز شده بود. بر این اساس، تفاهمنامه اولیه برای خرید 20 فروند هواپیمای كوتاه برد ATR72-600 با این شركت منعقد شد و قرار است دو تا چهار فروند از این هواپیماها از اواخر سال 2016 میلادی به ایران تحویل داده شود؛ همچنین در سال های 2017 و 2018 نیز هر سال هشت فروند از این هواپیماها به شركت هواپیمایی هما داده می شود.
نظر شما