همکاری با تهران به نفع شهروندان اروپایی/ ایران بزرگترین بازار لوازم آرایش خاورمیانه

خبرگزاری شبستان:ایران بزرگترین بازار لوازم آرایش خاورمیانه، میانجیگری کره جنوبی برای لغو تحریم مالی آمریکا علیه ایران، جنگ افزار روسی، ایران را قادر به مقابله با آمریکا می‌کند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران بزرگترین بازار لوازم آرایش خاورمیانه، میانجیگری کره جنوبی برای لغو تحریم مالی آمریکا علیه ایران، جنگ افزار روسی، ایران را قادر به مقابله با آمریکا می‌کند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

ایران بزرگترین بازار لوازم آرایش خاورمیانه است/شرکت‌های لوازم آرایش به دنبال ورود به بازار ایران هستند

خبرگزاری انگلیسی «رویترز» در گزارشی به «صادرات لوازم ‌آرایشی به ایران و موانع حقوقی و فرهنگی موجود در این مسیر با وجود رفع تحریم‌ها» پرداخت.

رویترز در این گزارش با معرفی یکی از بانوان ایرانی-اماراتی شاغل در بخش صادرات لوازم آرایشی به نام خانم «نگین فتاحی» و باز شدن یک سالن زنجیره‌ای ویژه فروش ناخن مصنوعی از سوی وی در ایران و در سال جاری اشاره و نوشت: با وجود قوانین سفت و سخت نحوه پوشش اسلامی، فروش لوازم آرایشی در ایران بالاترین میزان را در بین دیگر کشورهای خاورمیانه دارد.

فتاحی در این زمینه می‌گوید: «زنان ایرانی به دنبال نام‌های تجاری هستند و در کشورشان محصولات جعلی فراوانی وجود دارد. آن‌ها به شدت تشنه اجناس اصل و واقعی غربی هستند.»

در ادامه این گزارش با اشاره به وجود نام‌های تجاری معتبر جهانی در زمینه لوازم آرایشی چون «دولچه و گابنا» (برند ایتالیایی) و «لویی ویتون» (برند فرانسوی) و مواردی دیگر در مغازه‌ها و فروشگاه‌های شمال شهر تهران و حضور برخی نام‌های تجاری مجلل مد جهان که در حال ورود مستقیم به ایران هستند، به نقل از گزارش مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی به وجود بازار بیش از 4 میلیارد دلاری صنایع آرایشی در ایران اشاره کرده است.

«افشین صادقی زاده» از سردبیران سابق نشریات مد و مشاوران مدیریت نام‌های تجاری نیز در گفت‌‌وگو با رویترز می‌گوید: «نوع پوشش زنان ایران هنوز از خطوط قرمز جمهوری اسلامی محسوب می‌شوند و نام‌های تجاری که در حال رفتن به ایران هستند باید آماده مواجهه با مقاومت اصولگرایان و یا حتی لغو فعالیت یا اخراج از ایران باشند.»

رویترز در ادامه نوشته است که برخی اصولگرایان ایرانی برندهای مجلل خارجی را بخشی از نبرد علیه فرهنگی غرب علیه کشورشان می‌دانند.

این رسانه انگلیسی در خاتمه از تلاش شرکت‌های تولید کننده لوازم آرایشی برای یافتن شرکایی در داخل ایران برای ارائه امتیاز خود تا مالکیت فروشگاه در تهران برای فعالیت به دلیل وجود موانعی چون مقررات کاری و بانکی و البته دیگر مشکلات بالقوه در این مسیر اشاره کرد.

نگین فتاحی تاجر اماراتی نیز معتقد است که ایران به خاطر مسائل حقوقی و عوارضی مکانی سهل برای تجارت نیست اما به هر حال جایی پرسود است که حتی وی برایش حاضر به ارائه حق امتیاز نیز هست.

البته برخی نام‌های تجاری نیز گرفتار یافتن شریکی هستند که مناسب کسب و کار باشد و با شرکت‌های تحریم‌شده از سوی آمریکا هم مرتبط نباشد.

«ژان کاسگرین» مدیر اجرایی شرکت تولید کننده کیف دستی «لانگ چمپ» نیز در این زمینه گفت: «ایران استعداد بالقوه‌ای دارد اما ما هنوز در مرحله یافتن شریکی مناسب هستیم.»

پارلمان عربی ایران و حزب الله را به مداخله در امور کشورهای عرب متهم کرد

پارلمان عربی بعد از نشست روز یک شنبه خود در قاهره با انتشار بیانیه ای ایران و حزب الله را به مداخله در امور کشورهای عرب متهم و اقدامات این کشور را محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است، پارلمان عربی هرگونه مداخله خارجی در هر یک از کشورهای عربی که امنیت این کشورها را خدشه دار کند را رد میکند.

احمد بن محمد الجروان رئیس این پارلمان در این بیانیه تاکید کرد که حزب الله یک گروه تروریستی است و بسیاری از سازمانهای عربی و همچنین سازمان همکاریهای اسلامی نیز همین عقیده را دارند.

در این بیانیه از ایران خواسته شده که در ارتباط با ادعای اشغال جزایر ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ با امارات متحده از طریق مذاکره و حسن نیت موضوع را حل و فصل کند یا موضوع به یک دادگاه بین المللی ارجاع شود.

ایران به دنبال استفاده از نفوذ اتحادیه اروپا برای فشار به آمریکا در زمینه رفع تحریمها

خبرگزاری رویترز با اشاره به مشکلات موجود در مسیر دستیابی ایران به اقتصاد جهانی در گزارشی نوشت که دولت ایران تلاش میکند از قدرت نفوذ اتحادیه اروپا برای امتیازگیری از آمریکا استفاده کند.

رویترز مینویسد که ایران از از اتحادیه اروپا درخواست کرده است که به واشنگتن برای دسترسی اقتصاد ایران به سیستم مالی جهانی فشار بیاورد.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در دیدار با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتجادیه اروپا که به تهران سفر کرده است از حمایت این اتحادیه از عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی استقبال کرد و از یک آغاز جدید در روابط ایران با اتحادیه اروپا سخن گفت.

موگرینی نیز که هیاتی بلند پایه به تهران سفر کرده است تاکید کرد که این به نفع اتحادیه اروپاست که مطمئن شود بانکهای این اتحادیه با اطمینان بتوانند با ایران تجارت کنند.

با اینحال موگرینی ایران را به خاطر آزمایشهای موشکی اخیر این کشور سرزنش کرد و تاکید کرد که اتحادیه اروپا در برابر نقض حقوق بشر در ایران خواهد ایستاد.

براساس این گزارش، علیرغم توافق هسته ای بعضی از تحریمها همچنان سرجایش باقی مانده و بانکهای آمریکایی از تجارت با ایران منع هستند. برهمین اساس بسیاری از بانکهای اروپایی نیز که قبلا طعم جرایم آمریکا را به دلیل نقض تحریم چشیده اند از تجارت با ایران نگران و هراسان هستند.

وزیر خارجه ایران در کنفرانس خبری خود با موگرینی نیز به این موضوع اشاره کرد و گفت که ایران و اتحادیه اروپا به واشنگتن فشار می اورند تا واشنگتن همکاری بانکهای غیرآمریکایی با ایران را تسهیل کند.

مقامات ایرانی طی روزهای گذشته از آمریکا به خاطر عدم دسترسی ایران به سیستم مالی آمریکا انتقاد کرده و گفته اند که دستاوردهای ایران از رفع تحریمها بسیار ناچیز بوده است.

ایران باید از «توانایی‌های دفاعی» اسرائیل نگران باشد

یکی از مهندسان ارشد صنایع هوافضای رژیم صهیونیستی مدعی شد به دلایل خوبی ایران باید از ظرفیت‌های دفاعی اسرائیل هراس داشته باشد.

به نوشته پایگاه خبری «تایم اسرائیل»، «اینبال کرایس» که در صحبت‌هایش قصد ترساندن ایران را آنهم با توانمندی‌های پیشرفته نظامی داشت، گفت: «ما در حال توسعه برخی از پیشرفته‌ترین سامانه‌هایی هستیم که برای ارائه بیشترین حفاظت در برابر هر نوع تهدیدی طراحی شده‌اند.»

وی اسرائیل را پیشرو در «فناوری دفاعی» دانسته و مدعی شد ایران باید از «توانایی‌های دفاعی» این رژیم نگران باشد.

کرایس با اشاره به اینکه این سامانه‌ها را برای حفاظت از خود توسعه می‌دهند، در پاسخ به سوالی درخصوص ادعاهای مکرر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر خطرناک بودن ایرانِ مجهز به سلاح هسته‌ای، اضافه کرد رهبر رژیم صهیونیستی می‌تواند آسوده بخوابد.

رژیم‌صهیونیستی در حال ساخت سیستمی چند لایه متشکل از سامانه‌های گنبد آهنین، فلاخن داوود و پیکان 1، 2 و 3 است. تل‌آویو مدعی است که تکمیل این پروژه سقفی در برابر حملات موشکی احتمالی ایجاد کرده و این رژیم را در برابر تهدید موشکی ایران، سوریه، حزب‌الله و مقاومت فلسطین بیمه می‌کند.

تاکنون تنها سامانه گنبد آهنین که مختص راکت‌های کوتاه برد است به طور کامل عملیاتی شده است. برخی از تحلیلگران اسرائیلی از جمله «ناتان فابر» کارشناس سامانه‌های موشکی در کارایی این سامانه‌ها ابراز تردید کرده‌اند.

فابر دو نقطه ضعف اصلی در ارتباط با این سامانه‌ها مطرح می‌کند: یکی از لحاظ اقتصادی و دیگر از لحاظ عملیاتی. به گفته فابر اسرائیل در لحاظ مالی، در جریان یک جنگ، به موشک‌های رهگیری به ارزش بیش از 10 میلیارد دلار نیاز دارد. اسرائیل در چنین جنگی قطعا مجبور خواهد بود تمام ذخایر موشکی خود را مورد استفاده قرار دهد، و به همین جهت به مبلغ مشابهی هم برای جبران ذخایر مصرف‌شده نیاز خواهد داشت. بافر چنین هزینه‌ای را بی‌معنی و غیرقابل باور دانسته است.

وی از لحاظ عملیاتی هم قدرت راهبرد دفاعی اسرائیل را زیر سوال برده می‌گوید اسرائیل امروز در برابر موشک‌های بالستیک مصونیت ندارد. مصونیت در آینده نیز کاملا در هاله‌ای از ابهام است.

به گفته او، سامانه دفاع موشکی چند لایه اسرائیل، در یک جنگ تمام عیار با ایران فرو می‌ریزد.

مهر:

اختلافات ایران و عربستان؛ عامل اصلی تأخیر در نشست نفتی دوحه

ویلسون پاستور نماینده اکوادور در سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بلومبرگ در دوحه گفت که توافقنامه کلی تنظیم شده است و تنها اختلاف نظرهایی بر روی برخی عبارات توافقنامه وجود دارد که احتمالاً تا عصر روز یکشنبه رفع خواهند شد. 

گفتنی است شانزده کشور از سرتاسر دنیا- تولید کنندگان نیمی از نفت جهان- در پایتخت قطر گردهم آمده اند تا در اقدامی هماهنگ قیمتها را در بازار جهانی نفت تثبیت نمایند.

روز چهاردهم آوریل، جانشین ولیعهد عربستان اعلام کرد که این کشور با محدود نمودن میزان تولید نفت موافقت نخواهد کرد مگر آنکه سایر تولیدکنندگان نفت از جمله ایران با توقف تولید نفت موافقت نمایند.

لازم به ذکر است از ماه فوریه که طرح توقف تولید نفت برای نخستین بار مطرح شد،‌ قیمت نفت خام افزایش یافته است. شرکت سیتی گروپ پیش از آغاز نشست دوحه پیش بینی کرد چنانچه گروه کشورهای تولید کننده نفت نتوانند به توافقی در این زمینه دست یابند،‌ قیمت این ماده خام بطور قابل ملاحظه ای کاهش خواهد یافت.

میانجیگری کره جنوبی برای لغو تحریم مالی آمریکا علیه ایران

‌ روز یکشنبه به دنبال افشای اسناد دیپلماتیک مربوط به ماجرای تسخیر لانه جاسوسی (۱۹۷۹) آمریکا واقع در تهران مشخص شد که دولت کره جنوبی برای لغو دستور آمریکا مبنی بر انسداد حساب سفارت ایران در سئول که به عنوان یک اقدام تنبیهی صورت گرفت؛ میانجیگری نمود.

روز نوزدهم نوامبر ۱۹۷۹، دو هفته پس از آغاز تسخیر لانه جاسوسی در تهران، واشنگتن حساب سفارت ایران در یکی از شعبات بانک آمریکا (BOA) واقع در سئول را مسدود نمود. دولت ایران بلافاصله به سئول مراتب اعتراض خود را اعلام کرد و از دولت این کشور خواست تا بررسی نماید که آیا انسداد حساب در یک کشور ثالث اقدامی قانونی است یا خیر.

مسدود نمودن حساب سفارت ایران در یکی از شعبات بانک آمریکا در سئول نیز بخشی از تحریمهای آمریکا علیه ایران بود،‌ اما کره جنوبی وظیفه داشت تا از سفارتهای خارجی و کارکنان این سفارتخانه ها در داخل قلمرو خود محافظت نماید. دولت کره جنوبی پس از بررسی حقوق داخلی و بین المللی به این نتیجه رسید که این تحریم مالی غیرقابل توجیه و نابجاست.

سئول درتبعیت از اصول حاکمیت ارضی تحت لوای حقوق بین الملل معتقد بود که شعبه این بانک آمریکایی در سئول بایستی از حقوق کره پیروی نماید و اینکه طبق کنوانسیون روابط دیپلماتیک وین، ‌حسابهای سپرده سفارت ایران در بانک نبایستی مشمول تحریمهای واشنگتن قرار گیرند.

افزون بر این،‌ سئول طبق قانون ملزم بود تضمین نماید که سفارت ایران در آرامش به فعالیتهای دیپلماتیک خود در کره می پردازد. بنا بر ملاحظات مذکور، دولت کره جنوبی از سفارت آمریکا در سئول خواست تا توضیحی برای مسدود نمودن حساب ایران ارائه نماید. سفارت آمریکا نیز در توضیح خود، تحریمهای وضع شده را «حداقل اقدام ممکن» برای حفاظت از منافع اتباع خود دانست.

طبق اسناد دیپلماتیک افشاء شده، تنها دو روز پس از شکایت تهران به سئول یعنی در بیست و یکم نوامبر ۱۹۷۹‌ از حساب سفارت ایران در آن بانک آمریکایی رفع انسداد شد. 

کمی پس از آن،‌ سئول با اشاره به اینکه انسداد دارایی های یک هیأت دیپلماتیک خارجی در کره جنوبی بدون اطلاع سئول صورت گرفته است،‌ از سفارت آمریکا خواست تا در اقدامات خود «با احتیاط بیشتری» عمل نماید.

باشگاه خبرنگاران جوان:

امریکن اینترپرایز: جنگ افزار روسی، ایران را قادر به مقابله با آمریکا می‌کند

اندیشکده «امریکن اینترپرایز» در گزارشی به قلم «فردریک کیگان» و «جان میلر» به تشریح رویکرد پیشرونده تامین تسلیحات در ایران پرداخته و تداوم این فرآیند را تهدیدی برای حضور آمریکا و متحدانش در خاورمیانه می‌داند.

در این یادداشت آمده است: گزارش‌ها حاکی از آن است که روسیه نهایتا یکی از سیستم‌های پیشرفته دفاع هوایی اس 300 را به ایران تحویل داده است. پیامدهای این اقدام و سایر خریدهای نظامی ایران ما (آمریکا) را به توجه فوری و بیشتر در این زمینه فرا می‌خواند. عملکرد سخت‌افزاری ارتش ایران می‌تواند به زودی خاورمیانه را در آستانه یک رقابت تسلیحاتی قرار داده و متحدان آمریکا در منطقه را برای تهیه تسلیحات پیشرفته ترغیب نماید. همچنین اسرائیل نیز برای توسعه نظامی خود تحریک می‌شود.

مهمتر از همه اینکه چنین وضعیتی غرب را وادار به تغییر رویکرد خود برای مواجهه نظامی احتمالی با ایران و یا آنچه قادر به اجرا در خلیج‌فارس است، می‌سازد. سامانه‌های متحرک سطح به هوای اس-300 با چهار لانچر تنها یکی از نمونه‌ خریدهای نظامی ایران است. این سامانه قادر به شناسایی و هدف‌گیری هواپیماها از فاصله 120 مایلی می‌باشد. ساختار متحرک این سامانه تشخیص (توسط رادارها) و تخریب آن را دشوار ساخته و سرعت و دقت موشک‌هایش، آن را به سلاحی مرگبار بدل کرده است. سامانه اس-300 نخستین به روزرسانی سامانه‌های دفاع موشکی ایران در 40 سال گذشته تاکنون به شمار می‌آید.

اما ایران خواستار تجهیز تسلیحاتی بیشتری است. حسین دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران در ماه فوریه لیست خرید 6 میلیارد دلاری خود را به مسکو تحویل داد که موشک‌های ضدکشتی یاخونت (Yakhont)، جنگنده بمب‌افکن‌های دوربرد سوخو-30، تانک‌های T-90 و دیگر ادوات نظامی از جمله آنها می‌باشد. به گفته علی‌اکبر ولایتی مشاور رهبری ایران نیز دولت ولادیمیر پوتین با تامین این درخواست‌ها موافقت کرده است.

یاخونت موشک مافوق صوتی است که می‌تواند کشتی‌ها را در فواصل 180 مایلی (280 کیلومتر) یا بیشتر با دقت مورد اصابت قرار دهد. برخی کارشناسان معتقدند روسیه هم‌اکنون این نوع از موشک‌ها را در سوریه مستقر کرده است. استقرار یاخونت در سواحل ایران تمامی کشتی‌های موجود در خلیج‌فارس چه نظامی و چه تجاری را تهدید می‌کند. بعلاوه اینکه نیروی دریایی آمریکا و متحدانش را وادار به تجدیدنظر در خصوص حضور یا عدم‌حضور ناوهای خود در این آب‌ها می‌نماید؛ وضعیتی که توازن‌ قوا در این منطقه را قویا تغییر خواهد داد.

سوخو-30 که ایران درخواست خرید آن را نیز به مسکو ارائه داده سلاحی معادل جنگنده‌های F15E ایگلز است. تحویل آنها نخستین بروزرسانی قابلیت‌های هوایی ایران طی چند دهه اخیر خواهد بود. ایران با برخورداری از تسلیحاتی با برد 750 مایل (1200 کیلومتر)، یعنی فاصله‌ای معادل توان موشک‌های میان‌برد شهاب3، و همچنین سوخو-30 به آسانی توان رویارویی با کشورهای عرب‌زبان حوزه‌ خلیج‌فارس و حتی هواپیماهای آمریکا و متحدانش در منطقه را دارد. این کشور بطور ناگهانی تبدیل به یک قدرت نظامی با سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته و درصد قابل‌توجهی از کنترل دریایی در خلیج‌ فارس و تنگه‌هرمز خواهد شد. تمامی این پیشرفت‌ها در حالی صورت می‌گیرد که موشک‌های بالستیک نیز در داخل این کشور و بدون توجه به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در حال آزمایش است.

علیرغم مخالفت‌های آمریکا با فروش تسلیحات پیشرفته از روسیه به ایران، تهران چندان نگران نیست و وعده تکمیل تحویل سامانه‌های دفاع هوایی تا پایان سال جاری را مطرح کرده است. این خوش‌بینی چندان هم بی‌اساس نیست. قطعنامه شورای امنیت مجازات خودکاری را برای نقض ممنوعیت معامله تسلیحاتی یا دورزدن این قطعنامه توسط ایران یا روسیه برای آنها تعیین نکرده است. فروش تسلیحات به خودی خود توافق هسته‌ای را نقض نمی‌کند و در نتیجه نمی‌تواند موجب استفاده از ساز و کار «بازگشت تحریم‌ها» گردد.

در چنین شرایطی ایالات‌متحده ناچار است برای اعمال تحریم علیه روسیه یا ایران از ائتلاف جدیدی استفاده کرده و یا بی‌اراده به ادامه اجرای برجام بپردازد. در چنین وضعیتی تعادل نظامی در خاورمیانه نیز در خطر قرار دارد. گرچه وعده واشنگتن برای وتوی فروش سامانه‌های نظامی روسی به ایران امری ضروری است، اما کافی نیست.

موگرینی: همکاری با تهران، به نفع شهروندان اروپایی و ایرانی است

فدریكا موگرینی مسوول سیاست خارجه اتحادیه اروپا پس از بازگشت از ایران در یادداشتی در وبلاگ شخصی خود نوشت: تنها راه برداشته شدن موانع بین ما و طرف ایرانی مذاكره و دیپلماسی است و این مسیر اروپا برای حل مشكلات خود با طرف مقابل است.

وی یكشنبه شب در وبلاگ خود نوشت: این دومین سفر رسمی من به ایران بود كه در رأس هیأتی از هفت كمیسیون اتحادیه اروپا برای همكاری با این كشور صورت گرفت.

موگرینی با اشاره به توافق هسته ای افزود: در ماه ژوئیه سال گذشته - تنها چند روز پس از امضاء توافق بر سر فعالیت های هسته ای ایران, تمام تمركز من بر اجرای این توافق بود و سه ماه پس از اجرای كامل آن, زمینه را برای یك همكاری ساختار یافته بین تهران با اتحادیه اروپا فراهم كردم.

وی در خصوص سفرش به تهران و امضاء توافقنامه های همكاری افزود: در این سفر هر دو طرف به تعدادی از بخشهای استراتژیك مشترك مانند انرژی، اقتصاد، فرهنگ، مهاجرت، تحقیقات، حمل و نقل، سیاست خارجی و آموزش و پرورش پرداختند. این همكاری ها به نفع هم شهروندان اروپا و هم شهروندان ایران است؛ بخصوص قشر جوانی كه از توافق ایران با غرب با شور و شوق استقبال كرده و در انتظار یك نتیجه مثبت از روابط ما با ایران هستند.

مسوول سیاست خارجه اتحادیه اورپا درباره افزایش همكاری های سازنده بین تهران و اتحادیه اروپا یادآوری كرد: در برخی از موقیعت ها هر دو طرف دارای اختلاف نظر هستند. حقوق بشر یك مثال عینی است اما در طول مذاكرات خود در ایران به این نتیجه رسیدیم تا با راه اندازی یك گفت و گوی ساختار یافته این موضوع را حل كنیم.

این مقام اروپایی در خصوص مذاكرات خود در سطح سیاسی با محمدجواد ظریف نیز گفت: در دیدار با وزیر امور خارجه ایران، چگونگی حل بسیاری از بحران های منطقه از جمله خاورمیانه و بهترین مبارزه علیه تروریست و داعش و همچنین ایجاد ثبات در افغانستان بحث و بررسی شد.

ایرنا:

اتحاديه اروپا محدوديت پرواز 'ايران اير' را از ميان بر مي دارد

نيويورك تايمز نوشت: اتحاديه اروپا مصمم است ايران را در زمينه نوسازي ناوگان هوايي بسيار فرسوده اش كمك كند و محدوديت حريم هوايي در مورد هواپيماهاي ايراني را از ميان بردارد.

اين روزنامه آمريكايي افزود:ناوگان هوايي ايران بسيار فرسوده است و يكي از كهنه ترين ناوگان هاي هوايي جهان است. ميانگين سني اين هواپيماها بيشتر از 26 سال است .

تحريم هاي تجاري اروپا و آمريكا ؛ كار فروش قطعات يدكي مورد نياز براي نگهداري و تعمير صحيح اين هواپيماها را ناممكن كرده بود.

اينك؛ ثمرات توافق هسته اي و سبك شدن تحريم هاي ايران در حال ظهور است و به دنبال چند دهه انزواي ايران, هواپيماها و قطعات يدكي جديد به تدريج وارد كشور مي شوند.

تقريبا شش سال پيش اتحاديه اروپا قاطع ومحكم راه دسترسي ناوگان فرسوده هوايي ايران را به حريم هوايي خود بست.

اينك طبق اعلام مقامات اين اتحاديه دربروكسل؛ اين بلوك خود راآماده مي كند بخشي از محدوديت هاي اعمال شده عليه هواپيماهاي ايراني را از ميان بردارد.

دراين هفته هياتي از 'كميسيون اروپا' كه دايره اجرايي اتحاديه اروپا است وارد تهران خواهد شد وموافقت رسمي اين اتحاديه در اين زمينه را تسليم ايران خواهد كرد. اين اقدام جزيي از مجاهدتهاي پيگير اتحاديه اروپا براي اتصال اقتصادي ايران با 28 كشور عضو اتحاديه است .

اتحاديه اروپا ؛ روزگاري يكي از بزرگ ترين شركاي تجاري ايران محسوب مي شد.

رسانه هاي دولتي ايران هم گزارش داده اند كه هياتي از نمايندگان كارخانه هواپيما سازي آمريكايي 'بوئينگ ' براي بحث و مذاكره راجع به امكان فروش تعداد 737 تا 777 فروند هواپيما راهي ايران مي شوند. در عرض چند دهه گذشته ، اين اولين بار است كه هياتي از 'بوئينگ ' Boeing به ايران سفر مي كند.

رقيب اروپايي بوئينگ يعني 'ايرباس'Airbus در ماه ژانويه با ايران براي فروش هواپيماي جديد جت به ارزش 27 ميليارد دلار به توافق رسيد.

اتحاديه اروپا در سال 2010 پرواز اكثر هواپيماهاي متعلق به شركت هواپيمايي ايران 'ايران اير' Iran Air را در حريم آسمان اين اتحاديه ممنوع كرد. علت اين تصميم گيري عدم صلاحيت ايمني اين هواپيماها اعلام شده بود.

'ويولتا بالك' كميسيونر حمل و نقل اتحاديه اروپا در آستانه سفر به ايران چند روز پيش در مصاحبه اي اعلام كرد: ' سبك كردن محدوديت هاي پروازي «ايران اير' ، 'اولويت كليدي' بروكسل است. بروكسل ضمن آن علاقمند است راه دسترسي خطوط هوايي اروپا را به اقتصاد 400 ميليارد دلاري ايران نيز باز كند'.

بالك بيان كرد كه بازرسي هاي اتحاديه اروپا ازعملياتهاي تعمير و نگهداري هواپيماها طبق برنامه ريزي هاي به عمل آمده از ماه آينده شروع خواهد شد و حمل و نقل هوايي ميان ايران و اروپا امكان پذير خواهد شد.

وي تاكيد كرد كه برقراري اين حمل ونقل هوايي حامل منافع سرشار اقتصادي و ديپلماتيك است.

وي تاكيد كرد: ' ما بايد اين اتصالات را دوباره برقرار كنيم'.

بالك متذكر شد كه حمل و نقل هوايي'توانمند ساز كليدي'رشد اقتصادي و اجراي توافقنامه هاي معتبر خدمات هوايي است كه اتحاديه اروپا در سالهاي اخير با چند كشور در غرب بالكان , خاورميانه و آفريقاي شمالي به انجام رسانده است.

بالك افزود:'هر مقصد جديد ؛ پتانسيل جديدي است براي توسعه تجارت'.

نيويورك تايمز در ادامه اشاره مي كند: سبك شدن محتمل محدوديت حفظ حريم هوايي اروپا در مورد ايران در حساس ترين مقطع زماني اتفاق مي افتد.

بالك گفت كه آمريكا در خصوص اين اقدام اتحاديه اروپا نگران است.با وجود مشكلات موجود, من انتظار ندارم در اين مسير ما گام راحتي برداريم.

وي تصريح كرد: ' تعامل اروپا با ايران در موضوعات مربوط به هوانوردي هميشه متمركز بر ايمني پرواز بوده است؛ نه نگراني هاي سياسي '.

وي تاكيد كرد:' در وادي حمل و نقل هوايي ، ايمني ؛ اولي ترين اولويت است'.

به رغم اين محدوديت ها ايران اير كما في السابق به حدود دوازده شهر اروپايي با 12 فروند هواپيما پرواز داشت . تمام هواپيماهاي كهنه 'ايرباس' A300 و A310 آزمايش هاي بازرسي ايمني اتحاديه اروپا را با موفقيت پشت سر گذاشته اند.

'ماهان اير' Mahan Air ديگر شركت هواپيمايي ايران كه متعلق به بخش خصوصي است به تازگي سطح كيفي ناوگان خود را به مدل هاي جديد ايرباس مجهز ساخته است و بدون محدوديت ايمني از مبداء تهران به مقصد چندين شهر اروپايي پرواز مي كند .از جمله اين شهرها آتن , ميلان و مونيخ هستند.

اما اين حلقه ارتباط هوايي نسبتا كم تردد است ضمن آنكه هزينه بالاي عملياتي يك چنين ناوگان كهنه و فرسوده اي ؛ خطوط هوايي ايران را ازحيث قابل رقابت بودن با رقباي اروپايي همچون 'لوفتانزا' Lufthansa , 'ايرفرانس ' Air France و 'بريتيش ايرويز ' British Airways كاملا از درجه اعتبار ساقط كرده است.

اين سه خطوط هوايي اخيرا پروازهاي مستقيم شان را به تهران يا از سر گرفته اند و يا در شرف راه اندازي مجدد هستند.

ايران و آمريكا چند دهه قبل روابط ديپلماتيك خود را قطع كردند و ايران سالهاست كه مترصد آن است پروازهايش را به آمريكا از سر بگيرد.

امروز به لطف لغو تحريمها؛ اين امكان محقق شده است.

ایران برای خرید دستگاه‌ حفر تونل با آلمان مذاكره كرد

تهران- ایرنا- معاون وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران از مذاكره با شركت‌های تولیدكننده ماشین آلات راهسازی برای خرید دستگاه حفر تونل (Tunnel Boring Machine یا تی.‌بی.‌ام) به صورت فاینانس خبر داد.

‌به گزارش شركت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل كشور،‌ «علی نورزاد» با اعلام این خبر افزود: با تكیه بر رویكرد اقتصاد مقاومتی انتقال فناوری های نو در زمینه ساخت و توسعه انواع راه‌ها در دستور كار ما قرار دارد.

مدیرعامل شركت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل اضافه كرد: البته انتقال فناوری زمانی در رشد و توسعه موثر است كه همراه با دانش مربوط به آن باشد و ما نیز این مهم را در همه مذاكرات خود با شركت های خارجی درنظر داریم.

وی درباره بازدید از‌ نمایشگاه ماشین آلات راهسازی‌ آلمانی در مونیخ گفت: در این سفر شركت‌های مهمی كه دستگاه‌های حفر تونل (تی.‌بی.‌ام) دارند، برای فروش این دستگاه‌ها به روش فاینانس ابراز تمایل كردند و مذاكرات اولیه ای نیز در این زمینه انجام شده است.

نورزاد یادآوری كرد: با لغو تحریم‌های بین‌المللی شرایط بسیار مساعدی برای مشاركت با شركت‌های تولیدكننده ماشین آلات و سرمایه گذاران خارجی در بخش راهسازی فراهم شده و این امر بخوبی در شیوه رفتار آنها مشهود است و ما تلاش خواهیم كرد زمینه مشاركت با آنها را فراهم آوریم.

به گزارش ایرنا، شامگاه بیست و ششم دی ماه با انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره انجام تعهدات هسته ای ایران در برنامه جامع اقدام مشترك (برجام)، اجرای تعهدات طرف مقابل (گروه 1+5) یعنی روند لغو تحریم های هسته ای غرب علیه تهران آغاز شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره ویژگی دستگاه های تی.‌بی.‌ام گفت: دستگاه حفاری تونل كه به TBM مشهور است، نوعی ماشین غول پیكری است كه به طور تقریب در همه حفاری‌های تونل از آن استفاده می‌شود؛ این دستگاه با مته‌ها و حركت چرخشی كه دارد با حفر تونل پیش می‌رود و از آن برای حفر تونل‌هایی با مقطع دایره‌ای كه قطری بیش از یك متر دارند، استفاده می‌شود.

وی افزود: روش‌های قدیمی حفر تونل ها با استفاده از انفجار و مته‌ موجب بروز مشكل در محیط‌ های اطراف و همچنین نامنظم بودن تونل می‌شد اما با استفاده از این دستگاه، افزون بر اینكه هیچ یك از مشكل های یاد شده وجود ندارد، هزینه ساخت نیز كاهش می یابد.

به گزارش ایرنا، شركت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل یكی از شركت های زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی است كه ساخت پروژه های ملی مربوط به آزادراه ها، بزرگراه ها، خطوط ریلی، بندری و فرودگاهی را در كشور بر عهده دارد و پس از تكمیل هر یك از این پروژه های ملی برای نگهداری و بهره برداری آن را به سازمان های مربوط تحویل می دهد.

به گزارش ایرنا، اواخر بهمن ماه سال 1394 هیات 60 نفره اقتصادی به ایالت باواریا آلمان سفر كرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران در آن سفر در دیدار با «الیزه آیگنر» وزیر اقتصاد ایالت باواریا، گفت: آلمان اگر خواهان حضور در اقتصاد ایران است باید تامین مالی و فاینانس را جدی بگیرد و به سرمایه گذاری دست بزند.

به گفته وی، در زمان تحریم كه روابط تجاری ایران و آلمان به پایین ترین میزان رسید، دو میلیارد و 500 میلیون دلار حجم تجارت دو كشور بود.

نخستین نشست كمیسیون مشترك ایران و آلمان پس از 14 سال توقف، اردیبهشت ماه امسال با حضور «زیگمار گابریل» وزیر اقتصاد و انرژی آلمان كه معاون صدراعظم این كشور است، برگزار می شود.

کد خبر 537076

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha