به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، اسماعیل ایدنی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، امروز(29 فروردین) در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت، گفت: اهمیت روز و هفته سلامت از سال 1950 توسط سازمان بهداشت جهانی مورد توجه قرار گرفت و در این راستا 7 آوریل با عنوان روز جهانی سلامت نام گذاری شد.
وی افزود: در کشور ما نیز به همین مناسبت، از سال 93، یکم تا هفتم اردیبهشت، به عنوان هفته سلامت نامگذاری شده و در این راستا برنامه های ویژه ای به منظور ارتقای سواد عمومی و فرهنگ سلامت عموم مردم برگزار می شود.
وی با بیان اینکه سلامت مقوله ای کاملا فرابخشی است و مدیریت صرف خدمات بهداشتی درمانی بر سلامت محدودتر می شود، بیان کرد: مسائل کلان سیاسی، اجتماعی فرهنگی، آب و هوایی، اقلیمی و... بر کیفیت سلامت و محصول نهایی آن که طول عمر با کیفیت است موثر خواهد بود.
ایدنی، با اشاره به اهمیت سلامت و هفته سلامت، تصریح کرد: این هفته فرصت مغتنمی است تا با بیان اهمیت و جایگاه بسیار مهم و سهم آن در تحقق توسعه پایدار، بر مشارکت مردم و همراهی مجموعه نهاد های حاکمیتی و اجرایی تأکید شود.
وی ادامه داد: از طرفی این هفته فرصتی خواهد بود تا با بازنگری و نگاه مجدد به توانمندی ها، دستاوردها و انتظارات موجود، در قالب یک برنامه منسجم و کلان همراه با سایر دستگاه های مسئول در مسیر تحقق سلامت مردم گام برداشته شود.
وی با تاکید براینکه توسعه پایدار از مسیر توسعه انسانی عبور می کند، اذعان داشت: توسعه انسانی نیز بر پایه انسان سالم است و در این راستا همه سیاست گذاری حوزه های مختلف جامعه چه کلان و چه جزئی باید سلامت محور باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اضافه کرد: فرهنگسازی، اطلاع رسانی در راستای ارتقای سلامت و تغییر روش زندگی از اهداف برنامه های هفته سلامت است.
وی با بیان اینکه امروزه بیماری های واگیردار حتی جزو ده علت اول مرگ و میر نیستند، ابراز کرد: اما بیماری های قلبی عروقی، دیابت، تنفسی و سرطان که مرتبط با نوع تغذیه هستند، خطرات اصلی نظام سلامت را تشکیل می دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، با تاکید براینکه این نوع بیماری ها با اصلاح الگو وروش زندگی رفع می شوند، اظهار کرد: در این راستا فرهنگسازی و اطلاع رسانی در حوزه ارتقای سلامت از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی با اشاره به اهمیت سلامت در برقراری توسعه پایدار، خاطر نشان کرد: متاسفانه در استان خوزستان تاثیرات سوء توسعه ناهمگن را مشاهده می کنیم که لازم است این شعار که «انسان سالم محور توسعه پایدار است» مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه نیازمند مشارکت مردم و همکاری عمومی در ارتقای سلامت جامعه هستیم، بیان کرد: بدون همکاری مردم و برنامه های خودمراقبتی نمی توانیم به اهداف حوزه سلامت دست یابیم.
ایدنی، حمایت سیاست گذاران و مدیران ارشد را در کنار مشارکت همگانی ضروری دانست و عنوان کرد: اگر حمایت مدیران ارشد نباشد، دستیابی به اهداف حوزه سلامت نیز غیر ممکن خواهد بود.
همچنین بر نقش سازمان های مردم نهاد در این راستا تاکید کرد و یاد آور شد: افزایش سواد سلامت و ارتقای فرهنگ عمومی از سویی و تشویق خیرین برای سرمایه گذاری در حوزه زیرساخت های سلامت از سوی دیگر فعالیت هایی است که توسط سازمان های مردم نهاد قابل اجراست.
وی با اشاره به شعار هفته سلامت که غلبه بر دیابت است، تاکید کرد: شیوع این بیماری رو به گسترش است به طوری که شیوع آن در افراد بالای 45 سال از 15 به 20 درصد در استان خوزستان افزایش داشته که نشان از این دارد که کنترل مناسبی بر عوامل ایجاد کننده دیابت نداشته ایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، با بیان اینکه شایع ترین دلیل نارسایی کلیه، بیماری دیابت است، اضافه کرد: براین اساس پیش بینی می شود بیماران دیالیزی کشور از سال 1390 تا سال 1400 به 2.5 برابر افزایش یابد.
لازم به ذکر است، هفته ملی سلامت از يكم تا هفتم ارديبهشت با شعار غلبه بر ديابت نامگذاری شده است.
نظر شما