به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، بالاخره بعد از سال ها خداوند با باران به روی دریاچه بیمار و خسته ارومیه لبخند زد.
در پی بارش های اخیر سطح آب دریاچه ارومیه 92 سانتی متر بیشتر از سال گذشته شده است و این یعنی نگین آبی آذربایجان بار دیگر نفس می کشد.
دریاچه ارومیه به عنوان یکی از زیست بوم های بسیار مهم کشور در دهه اخیر با بحران خشکسالی شدیدی مواجه شد که در پی بی توجهی مسئولان روز به روز در وضعیت وخیمی قرار گرفت تا جایی که کار به برگزاری کنگره ها و نشست های فوق تخصصی و دعوت از کارشناسان خارجی کشید.
ولی هیچکدام از برنامه ها جز تحمیل هزینه های بسیار بالا قطره آبی بر گلوی بیمار دریاچه ارومیه نچکاند.
با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، کارهای شایسته ای در راستای احیای دوباره این دریاچه صورت گرفت.
ستاد احیای دریاچه ارومیه با حمایت دولت و تخصیص اعتبارات ویژه کارهای بسیار بزرگ و قابل توجهی را به فعالیت رساندند.
لایروبی مسیر رودخانه های دریاچه ارومیه، اتصال چند رودخانه برای آب رسانی به دریاچه و همچنین آزاد سازی آب های پشت برخی سدها و تحت کنترل قرار دادن کشاورزی در مسیر رودخانه های منتهی به دریاچه از اقدامات قابل ذکر این ستاد است.
در سال آبی جاری از چهار سد مهاباد، بوكان، زولای سلماس و حسنلوی نقده در مجموع 650 میلیون متر مكعب آب به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده و شرایط دریاچه با ورود 1.5 میلیارد متر مكعب آب بهبود یافته است.
همچنین، طبق صورت جلسه ستاد احیای دریاچه ارومیه، رهاسازی 440 میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه ازطریق رهاسازی آب پشت ۵ سد کشور از جمله سد قلعه چای عجب شیر در دستور کار قرار دارد.
گفتنی است، باران های چندماه اخیر بیشتر از چندسال تلاش بشر توانست بر مقدار آب دریاچه اضافه کند و در واقع دعاهای مردم مستجاب شد و بار دیگر خاطرات غبار گرفته روزهای تابستان مردم آذربایجان رنگ حیات گرفت.
با بالا آمدن آب دریاچه ارومیه، دو فروند از قایق های گشت و كنترل پارك ملی دریاچه ارومیه بعد از چهار سال به آب انداخته شد.
شینیدن صدای موتور های قایق ها در دریاچه لبخند را بر رخسار هر بیننده ای مینشاند.
دریاچه خاموش ارومیه بار دیگر مواج شده است و این اتفاق مردم ارومیه را برای تجدید خاطرات به کنار ساحل خسته این دریاچه می کشاند.
در نتیجه حرکت قایق های تازه به اب انداخته شده، مسیر 5ساعته بندر گلمان خانه تا جزیره كبودان در عرض 45 دقیقه طی شد و این درحالی بود که در ماه های گذشته برای رسیدن به این جزیره به علت باتلاقی بودن منطقه از ماشین های سبک فنردار استفاده می کردند.
با بالا آمدن آب دریاچه ارومیه به راحتی تردد توسط قایق ها در جاده شهید كلانتری، كاظم داشی و جزیره اردو شاهی انجام می شود و زیست گاه های فلامینگو ها در وضعیت خوبی قرار دارند.
گفتنی است، پارك ملی دریاچه ارومیه داری 5700 كیلومتر وسعت است كه با بیش از 102 جزیره یكی از زیستگاه های مهم اتواع خزندگان، پرندگان، قوچ و میش و گوزن زرد محسوب می شود.
نظر شما