تجارت کشاورزی ایران و آلمان مبادله می شود

خبرگزاری شبستان:ایران در زمینه کشاورزی دارای تجارت فراوانی است که می تواند آن را در اختیار کشورهای دیگر قرار دهد از جمله این کشورها آلمان است. وزیر جهاد کشاورزی در این باره گفته است که ایران و آلمان همكاری در بخش كشاورزی را گسترش می دهند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کشورمان نخستین کشور دنیاست که در آن کشاورزی و زراعت آغاز شده‌است. تقریباً یک سوم زمین‌های ایران قابلیت کشاورزی را دارند اما به دلیل خاک نامرغوب و نامناسب بودن توزیع آب در بیشتر نواحی، در اکثریت زمین‌های قابل کشت در ایران کشت و زرعی انجام نمی‌شود. فقط 12 درصد از وسعت ایران تحت عملیات کشاورزی می‌باشند (شامل باغات، تاکستان‌ها و زمین‌های قابل کشتکاری) اما کمتر از یک سوم از زمین‌های قابل کشتکاری تحت آبیاری بوده و مابقی تحت کشاورزی خشک می‌باشند. شمال و شمال‌غرب ایران دارای خاک حاصلخیز هستند. ایران در زمینه کشاورزی و باغداری، در خصوص برخی تولیدات دارای رتبه‌های بالایی است. بنا بر آمار سال ۲۰۰۷، این کشور در تولید خیار در جهان دارای مقام دوم، بادام مقام چهارم، سیب مقام پنجم، گیلاس سوم، انجیر مقام سوم، پسته مقام اول، طالبی مقام چهارم، گردو مقام چهارم، زردآلو مقام دوم، خرما مقام دوم، نخود مقام چهارم، هندوانه مقام پنجم می‌باشد.

 

بنابراین گزارش، ایران در زمینه کشاورزی دارای تجارت فراوانی است که می تواند آن را در اختیار کشورهای دیگر قرار دهد از جمله این کشورها آلمان است. وزیر جهاد کشاورزی در این باره گفته است که ایران و آلمان همكاری در بخش كشاورزی را گسترش می دهند. ایرنا در این رابطه به نقل از محمود حجتی در این باره در دیدار با  كریستین اشمیت، وزیر كشاورزی جمهوری فدرال آلمان نوشته است: "همكاری ایران و آلمان در بخش كشاورزی از سابقه زیادی برخوردار است اما به دلیل تحریم ها این همكاری ها كاهش یافته بود. در زمینه های دامپزشكی و داروهای دامپزشكی نیز در گذشته همكاری هایی بین دو كشور وجود داشته است كه امیدواریم در فضای جدید و پس از برجام این مراودات و مبادلات تجاری بیش از پیش گسترش یابد.

 

در گذشته نیز برای بررسی این مسائل كارگروه مشتركی بین وزیران دو كشور ایران و آلمان تشكیل شده بود. این كارگروه پس از این مسائل را یك به یك بررسی و عملیاتی می كند تا شاهد نتایج مطلوب آن در آینده باشیم. همكاری های ایران و آلمان در زمینه ماشین آلات كشاورزی، تولید سم های موثر و داروهای دامپزشكی از مباحث مطرح شده بین طرفین است. گیاهان دارویی نیز یكی دیگر از مباحث مطرح شده بین شركت های دو طرف بوده است و قرار شد وزیر كشاورزی آلمان آن را در دستور كار خود قرار دهد. ایران دارای ظرفیت و پتانسیل بالایی برای تولید گیاهان دارویی است. هم اكنون جامعه جهانی به سوی داروهای گیاهی تمایل پیدا كرده و چگونگی فراوری و بسته بندی این محصولات كه مطابق با نیاز بازارهای جهانی باشد از زمینه هایی است كه امیدواریم بتوانیم همكاری های مناسبی با طرفین آلمانی داشته باشیم."

 

این گزارش می افزاید: در سال های اخیر صادرات محصولاتی چون خرما، كشمش و پسته به آلمان كاهش یافته و هم اكنون حجم صادرات این محصولات به آلمان به كمتر از 130 میلیون دلار رسیده است. با ایجاد خط اعتباری مشترك بین دو كشور ایران و آلمان حجم مبادلات تجاری و همكاری های دو جانبه بیش از پیش توسعه یابد. با وجود ظرفیت های موجود در ایران ، این رقم قابل قبولی برای ما نیست. همكاری های تجاری ایران و آلمان متاسفانه به دلیل تحریم ها در سال های اخیر كاهش یافته بود و امیدواریم در پسا برجام مبادلات تجاری بین دو كشور افزایش یابد.

 

یادآور می شود: در سایت سفارت آلمان در تهران روابط آلمان و ایران چنین توصیف شده‌است: "ایران و آلمان به تاریخی طولانی در روابط سیاسی خود می‌نگرند که تا به اوایل قرن هفدهم می‌رسد. در سال ۱۸۸۵ اولین نمایندگان سیاسی بین ایران و در آن زمان امپراتوری آلمان اعزام شدند. روابط دیپلماتیک بین ایران و جمهوری فدرال آلمان از سال ۱۹۵۲ وجود دارد. این روابط در سال‌های گذشته خالی از تشنج نبوده. به عنوان مثال اعلام رأی دادگاه معروف به میکونوس در آوریل ۱۹۹۷ بحرانی طولانی را به دنبال داشت. با سفر موفقیت آمیز ریاست جمهوری اسلامی ایران، آقای خاتمی به آلمان در ژوئن ۲۰۰۰ زیربنایی استوار برای روابط دو کشور گذاشته شد. اخیراً در کنار روابط بازرگانی و فرهنگی، مسئله حقوق بشر و به ویژه نگرانی جامعه بین‌المللی در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران درکانون روابط قرار گرفته‌است."

 

در سایت سفارت جمهوری اسلامی ایران در برلین روابط ایران و آلمان چنین توصیف شده‌است: "جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال آلمان از دیرباز دارای روابطی خوب و سنتی بوده‌اند. روابط ایران و آلمان که از سابقه‌ای پانصد ساله برخوردار است متکی به خواست و تمایل ملتهای آنهاست که در دورانهای مختلف نظر به ملاحظات امنیتی و منافع مشترک آنها بوده‌است. از نظر تاریخی مجموعه‌ای از ملاحظات و عوامل سیاسی، اقتصادی ­ـ بازرگانی و فرهنگی باعث نزدیکی دو کشور به هم بوده‌است. تاریخ دوکشور فراز و نشیب‌های زیادی داشته و مناسبات دوجانبه را در دورانهای مختلف تحت تأثیر قرار داده‌است."

کد خبر 536502

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha