به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان چهارشنبه شب راهی استانبول شد تا در سیزدهمین نشست سران سازمان همکاری های اسلامی حضور یابد.
روحانی روز پنجشنبه در جمع سران این سازمان به سخنرانی پرداخت.
رییس جمهوری، تقویت روابط با کشورهای اسلامی را از اولویتهای اصلی جمهوری اسلامی ایران برشمرد و با تاکید بر اینکه هر حرکت تفرقهافکنانهای در سازمان همکاری اسلامی قطعاً بیاعتبار است، اظهارداشت: اختلافات در جهان اسلام، معضل همه ما است و حلوفصل اختلافات و سوءتفاهمات صرفاً از مسیر دیپلماتیک و با استفاده از روشهای مسالمتآمیز و انجام مذاکرات میسر است.
در ادامه حضور در استانبول، روحانی عصر پنجشنبه و در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در دیدار "عبدالله عبدالله" رییس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان با وی؛ روابط دیرینه، اشتراکات فرهنگی و نزدیکی دو ملت را برای جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت دانست و خاطر نشان کرد: ملت افغانستان در طول سالهای متمادی سختیهای فراوانی را متحمل شدند، اما در مسیر استقلال و امنیت خود پایدار بودند.
رییس جمهوری با اشاره به ضرورت گسترش همکاریها و روابط تهران – کابل برای دستیابی به منافع مشترک دو ملت، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره خواستار توسعه ثبات و آرامش در افغانستان است و همیشه در کنار مردم این کشور خواهد بود.
دکتر روحانی ارتقاء روابط بخش های خصوصی و گسترش همکاری کارآفرینان و سرمایهگذاران ایران و افغانستان را گامی مهم در استحکام روابط دو کشور برشمرد و اظهار امیدواری کرد با تلاش طرفین شاهد ارتقاء سطح مناسبات دو کشور باشیم.
عبدالله عبدالله رییس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان نیز در این دیدار با تقدیر از حمایتها و پشتیبانیهای دولت و ملت ایران از مردم افغانستان بویژه در دوران سختیها و دشواریها، گفت: اراده افغانستان بر توسعه هر چه بیشتر روابط و همکاریها با جمهوری اسلامی ایران و اجرای توافقات میان دو کشور است که امیدواریم با فعال شدن کمیسیون مشترک ایران و افغانستان، روند همکاریهای دو کشور شتاب بیشتری بگیرد.
همچنین رییس جمهوری اسلامی ایران در دیدار آقای "الهام علی اف" رییس جمهوری آذربایجان بر تحکیم و توسعه همه جانبه مناسبات و همکاری های تهران- باکو و استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود دو کشور در این راستا تاکید کرد.
روحانی عصر پنجشنبه و در این دیدار که در حاشیه سیزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی در استانبول انجام شد؛ با اشاره به اراده جدی طرفین بر گسترش همه جانبه روابط اظهار امیدواری کرد با تلاش و مساعی بیشتر مسئولان دو کشور شاهد توسعه پرشتاب مناسبات و همکاری های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی ایران و جمهوری آذربایجان باشیم.
رییس جمهوری همچنین بر تلاش در راستای اجرایی و عملیاتی شدن اسناد و توافقنامههای موجود میان دو کشور و ایجاد بستر مناسب برای همکاری و فعالیت کارآفرینان و بخش خصوصی دو کشور تاکید کرد.
دکتر روحانی با اشاره به ضرورت حل و فصل اختلافات و مشکلات منطقه ای از طریق گفتگو و مذاکره و جلوگیری از دخالت بیگانگان، اظهارداشت: تلاش ها باید برای پایداری آتش بس در منطقه قره باغ متمرکز شود.
رییس جمهوری اظهار داشت: همه کشورهای منطقه باید در مسیر مبارزه با تروریسم، افراطی گری و خشونت به عنوان تهدیدی جمعی و منطقه ای، در کنار هم قرار گیرند.
"الهام علی اف" رییس جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار با اشاره به روابط نزدیک و دوستانه دو کشور در همه زمینه ها، بر تعهد آذربایجان بر اجرای توافقنامه و اسناد همکاری میان دو کشور تاکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران از بهترین و نزدیکترین دوستان و همسایگان آذربایجان است و افق بسیار روشنی در فراروی روابط دو کشور گشوده شده است.
علاوه براین، روحانی عصر پنجشنبه به وقت محلی و در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی؛ در دیدار "محمد یوسف کلا" معاون رییس جمهور اندونزی با وی، با اشاره به اینکه امروز شاهد دوران جدیدی در روابط خوب دو کشور هستیم، خاطر نشان کرد: رایزنی و رفت و آمد مقامات و مسئولان ایران و اندونزی، مناسبات دوجانبه را تسریع میکند و امیدواریم در حوزه همکاریهای اقتصادی، گام های جدی و تازهای از سوی دو کشور برداشته شود.
رییس جمهوری با اشاره به مذاکرات سال گذشته روسای جمهوری ایران و اندونزی در جاکارتا و رایزنی در زمینه طرحها و همکاریهای متعدد میان دو کشور، اظهار داشت: امروز با برداشته شدن تحریمها و برقراری ارتباطات بانکی، بستر لازم برای ایجاد یک تحرک و جهش در همکاریهای اقتصادی دو کشور فراهم شده که باید با استفاده از ظرفیتها و پتانسیلها، از این فرصت برای توسعه روابط در همه عرصهها استفاده کنیم.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه ایران و اندونزی در زمینههای گوناگون از جمله انرژی و صنایع، گردشگری، همکاریهای علمی، فرهنگی و تحقیقاتی پتانسیلهای فراوانی برای گسترش همکاریها با یکدیگر دارند؛ بر ضرورت فراهم کردن شرایط مناسب برای ارتباط بهتر بخشهای خصوصی دو کشور با یکدیگر تأکید کرد.
رییس جمهوری با تقدیر از تلاشهای اندونزی برای احقاق حقوق ملت فلسطین، این مسأله را ضرورت و پایه اصلی ثبات در منطقه دانست و اظهار داشت: همکاری ایران و اندونزی در حل و فصل مسایل منطقهای، مبارزه با افراطیگری و تروریسم که معضلی برای اسلام و جهان شده است، بسیار تأثیرگذار و مهم خواهد بود.
دکتر روحانی افزود: تلاش برخی کشورهای غربی برای ایجاد گروههای تروریستی و استفاده از آنها در راستای اهداف سیاسی، امروز به تهدیدی علیه خودشان تبدیل شده و متأسفانه با وجود این تجربه، برخی کشورهای منطقه نیز در صدد استفاده ابزاری از تروریسم برآمدهاند.
محمد یوسف کلا معاون رییس جمهور اندونزی نیز در این دیدار موفقیت جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات با ۱+۵ و رفع تحریمها را تبریک گفت و افزود: موفقیت ایران این امکان را بوجود آورده تا از ظرفیتهای بزرگ همکاری با ایران در راستای تقویت روابط همه جانبه میان دو کشور استفاده کنیم.
معاون رییس جمهور اندونزی با بیان اینکه جاکارتا و تهران همواره حامی روابط صلحآمیز و همکاری میان کشورهای اسلامی بوده اند، گفت: دو کشور بر مبارزه ریشهای و فرهنگی با افراطیگری و تروریسم تأکید دارند و کشورهای بزرگ اسلامی و سازمانهایی نظیر سازمان همکاری اسلامی باید در این زمینه فعالتر عمل کند.
یوسف کلا همچنین بر ضرورت توسعه همکاریها و سرمایهگذاریهای مشترک میان دو کشور در بخشهای مختلف از جمله انرژی و همکاریهای آموزشی و فرهنگی تأکید کرد.
وی در پایان از دیدار رییس جمهوری اندونزی از کشورمان در آینده نزدیک خبر داد.
روحانی شامگاه پنجشنبه در دیدار ایرانیان مقیم ترکیه در استانبول گفت: دولت یازدهم از ابتدای فعالیت خود به مردم قول داده بود تا در راستای حل و فصل مسأله هستهای تلاش کند و در این راستا توانست در یک مذاکرات بسیار پیچیده با ابعاد گوناگون حقوقی، سیاسی، فنی و اقتصادی؛ این مسأله را با موفقیت به سرانجام برساند.
رییس جمهوری، اتحاد و انسجام مردم، حمایت و هدایتهای مقام معظم رهبری از مذاکرهکنندگان و دیپلماتهای قوی و توانمند را عوامل دستیابی به توافقی بزرگ و تاریخی برشمرد و خاطر نشان کرد: توافق ایران با ۱+۵، مصالح و منافع ملی را به خوبی تثبیت کرد و ما توانستیم حق ملت ایران در دستیابی به انرژی صلحآمیز هستهای را که سالها از سوی نهادهای بینالمللی و قدرتهای بزرگ تحریم شده بود، بازستانیم.
دکتر روحانی افزود: احقاق حق ملت ایران و لغو قطعنامههایی که به ناروا علیه ایران صادر شده بود، کار سخت و پیچیدهای بود که هنوز ابعاد و پیچیدگی این مسأله به طور کامل برای مردم تبیین نشده است.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه دولت توانست با پشتیبانی آراء مردم به خوبی در این مسیر گام بردارد، اظهار داشت: امروز شاهد اجرایی شدن این توافق هستیم و به واسطه آن کارآفرینان، سرمایهگذاران و شرکتهای گوناگونی از سراسر جهان برای سرمایهگذاری و همکاری به سمت ایران روی آوردهاند.
دکتر روحانی با تأکید بر ضرورت استفاده مناسب از فرصتهای ایجاد شده پس از اجرای برجام، افزود: امروز وظیفه بزرگی بر عهده کارآفرینان و بخش خصوصی کشور است تا بتوانند از این فرصت خوب در جهت جذب سرمایهگذاریها و استحکام بخشیدن به اقتصاد ملی استفاده کند.
رییس جمهوری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره خواستار ثبات، آرامش و صلح در همه کشورها بویژه کشورهای منطقه و همسایگان خود است، گفت: امروز ایران کشوری با ثبات و امن در منطقه است و شرایط و بسترهای مناسبی برای سرمایهگذاری در آن وجود دارد که میتوانیم به بهترین شکل از آنها استفاده کنیم.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه مردم دیگر کشورها از طریق ارتباط با ایرانیان مقیم خارج از کشور میتوانند با فرهنگ و خصوصیات اخلاقی و رفتاری ملت ایران آشنا شوند، گفت: برنامه و اراده دولت برپایه گسترش روابط با همه کشورها بویژه همسایگان است و امروز نسبت به گذشته شرایط بهتری ایجاد شده که باید از آن در راستای توسعه مناسبات و همکاریها با دیگر کشورها استفاده کنیم.
دکتر روحانی با اشاره به جایگاه تأثیرگذار و ارزنده متخصصان، اندیشمندان و محققان ایرانی در خارج از کشور، گفت: همه ایرانیان باید در مسیر توسعه، پیشرفت و آبادانی ایران عزیز کوشا و سهیم باشند.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه هیچ کشوری نمیتواند، بدون ارتباط با دیگر کشورها در مسیر رشد و پیشرفت حرکت رو به جلویی داشته باشد، ادامه داد: اراده جمهوری اسلامی ایران بر توسعه روابط با ترکیه است و ایرانیان مقیم این کشور میتوانند در راستای گسترش روابط دوجانبه در بخشهای مختلف نقش بسزایی ایفا کنند.
دکتر روحانی افزود: توسعه مناسبات ایران و ترکیه مطمئناً به نفع دو کشور و سایر کشورهای منطقه خواهد بود.
رییس جمهوری در این مراسم با اشاره به وقوع سیل در برخی از مناطق کشور، گفت: برای رسیدگی به مشکلات این حادثه دستورات لازم به معاون اول رییس جمهوری داده شده که امیدواریم هر چه سریعتر، آسیبها و مشکلاتی که در برخی مناطق کشور بوجود آمده برطرف شود.
پیش از سخنان رییس جمهوری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه و دو نفر از ایرانیان مقیم سخنرانی کردند.
روحانی صبح جمعه در حاشیه سیزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در استانبول، در دیدار «ماکی سال» رییس جمهوری سنگال خاطرنشان کرد: توسعه مناسبات همهجانبه با کشورهای آفریقایی برای جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت است و در این راستا آماده گسترش روابط در بخشهای مختلف اقتصادی، علمی، فرهنگی، پزشکی و بهداشتی با سنگال هستیم.
رییس جمهوری همچنین بر همکاری و رایزنی تهران – داکار در موضوعات بینالمللی از جمله امنیت منطقه و شمال آفریقا تأکید کرد.
دکتر روحانی تقویت وحدت اسلامی را از وظایف مهم سازمان همکاری اسلامی در شرایط کنونی دانست و ادامه داد: امروز دشمنان مسلمانان در صدد ایجاد توطئهای بزرگ هستند که به واسطه آن از یک سو اختلاف و تفرقه را در جهان اسلام گسترش داده و از سویی دیگر گروههای تروریستی مدعی اسلام را مورد استفاده ابزاری قرار دهند.
رییس جمهوری گسترش تروریسم و خشونت در دنیای اسلام را تأسف بار دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره در مسیر مبارزه با تروریسم به کشورهای درخواست کننده کمک کرده است و این در حالی است که باید برای شکست تروریستها برخوردی جدی و همگانی داشته باشیم.
«ماکی سال» رییس جمهوری سنگال نیز در این دیدار ضمن ابراز علاقمندی بر توسعه روابط مستحکم با جمهوری اسلامی ایران، خواستار حضور هیأتهای اقتصادی کشورمان در سنگال، برای توسعه همکاریها و مناسبات میان دو کشور شد. رییس جمهوری سنگال، جمهوری اسلامی ایران را کشوری قدرتمند با تمدن و فرهنگی بزرگ دانست و با تقدیر از مواضع و سخنان رییس جمهوری در سیزدهمین اجلاس سازمان همکاری اسلامی گفت: گروههای ترویستی هیچ ارتباطی با اسلام ندارند و ما با افتخار آماده همکاری با ایران در زمینه مبارزه با تروریسم، افراطیگری و خشونت هستیم.
روحانی روز جمعه و در حاشیه سیزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در استانبول، در دیدار «سید سلطان حسن البولکیا» پادشاه برونئی، روابط دوستانه و خوب دو کشور را پایهای برای توسعه همهجانبه مناسبات برشمرد و افزود:تهران – سری بگاون میتوانند در زمینههای مختلف از جمله خدمات فنی مهندسی، انرژی و پتروشیمی و حل و فصل مسایل منطقهای و بینالمللی مانند مبارزه با تفکرات افراطی همکاریهای خوبی با هم داشته باشند.
رییس جمهوری ارتباط بخشهای خصوصی و کارآفرینان دو کشور را در توسعه مناسبات حائز اهمیت دانست و افزود: گسترش روابط ایران و برونئی میتواند نقش مؤثری در نزدیکتر شدن روابط ایران با اتحادیه کشور های جنوب شرق آسیا ( آ.س.آن) داشته باشد.
دکتر روحانی با تأکید بر این که باید برای معرفی اسلام واقعی به جامعه جهانی به ویژه نسل جوان دنیای اسلام اقدامات فرهنگی مشترک داشته باشیم تا بتوانیم اسلام برادری، رحمت و دوستی را گسترش دهیم؛ گفت: امروز عدهای که هیچ ارتباطی با اسلام، قرآن و سنت پیامبر (ص) ندارند چهره خشنی از اسلام ارائه میکنند که نباید اجازه دهیم آنها در این مسیر موفق شوند.
سیدسلطان حسن البولکیا پادشاه برونئی نیز ضمن ابراز خرسندی از دیدار با رییسجمهوری کشورمان گفت: تمدن، فرهنگ و جاذبههای تاریخی و طبیعی زیبای ایران همواره مورد توجه مردم برونئی بوده است.
پادشاه برونئی با اشاره به زمینههای گوناگون توسعه همکاریها میان دو کشور خواستار گسترش روابط و مناسبات همهجانبه با جمهوری اسلامی ایران شد.
پادشاه برونئی با اشاره به این که امروز افراطیگری و تروریسم به عنوان چالشی مشترک برای همه کشورهای اسلامی مطرح است، گفت: باید در زمینه مبارزه با تروریسم و افراطیگری همکاریهای خود را ارتقا دهیم تا چهره واقعی اسلام به جهان شناسانده شود.
رییس جمهوری اسلامی ایران عصر جمعه به دعوت رسمی رییس جمهوری ترکیه و به منظور انجام سفری دو جانبه و دیدار و گفتگو با مقامات بلند پایه ترکیه، وارد آنکارا پایتخت این کشور شد.
روحانی در بدو ورود به فرودگاه "اسَن بوغا" آنکارا از سوی "جودت ییلماز" وزیر توسعه و عمران ترکیه، سفیر و مسوولان سفارت کشورمان در ترکیه مورد استقبال قرار گرفت.
مراسم استقبال رسمی از رییس جمهوری اسلامی ایران قرار است روز شنبه در کاخ ریاست جمهوری ترکیه در آنکارا برگزار شود.
دیدار با رییس جمهوری ترکیه ، حضور در نشست هیات های عالی رتبه دو کشور و امضای چند موافقتنامه و سند همکاری میان مسوولان و بخش خصوصی ایران و ترکیه ، از برنامه های سفر رسمی دکتر روحانی به آنکارا است.
نظر شما