به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، مراسم اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه سما شامگاه گذشته ۲۶ فروردین ماه با حضور «محسن مؤمنی» رئیس حوزه هنری، «علیرضا تابش» مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، علی نصیریان، محمد احسانی، بهرام عظیمی، محمدحسین مهدویان و جمعی از هنرمندان و فیلمسازان در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
اجرای این مراسم را علی ضیاء و محمد سلوکی برعهده داشتند.
* بخش فیلمنامه
بر اساس گزارش شبستان، بیژن میرباقری، محمدعلی سیلمان تاش و محسن جسور، هیات انتخاب بخش فیلمنامه جشنواره و علیاکبر قاضی نظام، حبیب احمدزاده، سعید قطبیزاده، حسین مهکام و محمدرضا گوهری هیات داوران این بخش را تشکیل داده بودند.
برای اهدای جوایز برگزیدگان جشنواره سما محسن مومنی، علیرضا تابش، علی جسور و سعید قطبیزاده به روی سن آمدند.
برگزیدگان بخش های مختلف جشنواره فیلم کوتاه سما به شرح زیر اعلام شدند:
نامزدهای بهترین فیلمنامه عبارت بودند از: محمد منصوبی فیلم (بدون عبا)، گیتی باقری فیلم (باران آمد)، نازنین فرخلو فیلم (بهشت کمی آنسوتر)، رامین کرد رستمی فیلم (تعلیق)، آرش پیلهوری فیلم (به رنگ کبودی)، سیدمرتضی سبزقبا فیلم (وقت گل نی)، علی مینایی فیلم (شیوه خوشبختی).
در این بخش از رامین کرد رستمی، آرش پیلهوری، سیدمرتضی سبزقبا و علی مینایی تقدیر شد.
همچنین دیپلم افتخار و جایزه سوم بخش فیلمنامه به نازنین فرخلو و گیتی باقری تعلق گرفت.
پرستوی زرین که به عنوان نشان برگزیدگان جشنواره فیلم سما معرفی شد در این بخش به محمد منصوبی اهدا شد.
* بخش ملی و نسل نو
بخش مستند
در بخش مستند سهیل کریمی، سید سلیم غفوری، دانش اقباشاوی به عنوان هیأت انتخاب بودند و همچنین رضا پورحسین، مرتضی شعبانی، محسن یزدی، لقمان خالدی و محمدحسین مهدویان نیز به عنوان هیأت داوری بودند.
در این بخش حسین مهدویان به همراه محمدعلی باشهآهنگر به روی سن آمده و در حضور آنها جوایزی به برگزیدگان بخش نسل نو اهدا شد.
همچنین دیپلم افتخار بهترین فیلم مستند نسل نو به محسن نجفی مهری اهدا شد و پرستوی زرین در این بخش هیچ کس تعلق نگرفت.
همچنین، نامزدهای بهترین فیلم کوتاه مستند در بخش نسل نو؛ علیرضا دهقان برای فیلم (اوسیا)، محمدعلی رخشانی فیلم (نسل سوم)، احسان ناظم بکایی (سه سال و سه روز)، کمیل سهیلی و فاطمه داودی فیلم (قربانی)، مهنوش محبی فیلم (صبحانهای با طعم مرگ). در این بخش دیپلم افتخار بهترین تحقیق و پژوهش به کمیل سهیلی و فاطمه داودی اهدا شد و همچنین دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به محمدعلی شعبانی تعلق گرفت.
در ادامه نامزدهای بهترین کارگردانی بخش ملی مستند اعلام شدند: ماریا ماوچی برای فیلم (بازگرد)، محمد قاسمپور برای فیلم (چند شاخه گل مریم)، فاطمه طوسی برای فیلم (میلادو)، رضا فرهمند و کیومرث محمدچناری برای فیلم (قربانی) محمدعلی شعبانی برای فیلم (صبحانهای با طعم مرگ)، احمد کشاورز و مهدی مطهر برای فیلم (3 سال و 3 روز)، محمدرضا خوشفرمان برای فیلم (ماهی شور خوشمزه).
پرستوی زرین بهترین کارگردانی در بخش ملی مستند به رضا فرهمند و محمد چناری اهدا شد. همچنین پرستوی زرین دیگری در بخش تحقیق و پژوهش بخش ملی مستند به علیرضا دهقان تعلق گرفت.
نامزدهای بهترین فیلم بخش مستند ملی عبارتند از: ماریا ماوچیت باری فیلم (بازگرد)، روحالله رفیعی برای فیلم (فرمانده جواد)، انجمن سینمای جوانان ایران - دفتر تهران و فاطمه طوسی برای فیلم (میلادو)، مهدی مطهری برای فیلم (قربانی)، پژمان لشکریپور برای فیلم (صبحانهای با طعم مرگ)، مهدی مطهر و فاطمه نیکنژاد برای فیلم (3 سال و 3 روز)، علیرضا دهقان برای فیلم (اوسیا). در این بخش دیپلم افتخار بهترین فیلم به ماریا ماوچی تعلق گرفت. همچنین پرستوی زیرین بهترین فیلم بخش مستند به مهدی مطهر و فاطمه نیکنژاد برای فیلم (3 سال و 3روز) رسید.
بخش پویانمایی
در بخش دیگر از اهدای جوایز هیأت انتخاب بخش داوری پویانمایی نسل نو و ملی در دومین جشنواره فیلم کوتاه سما اعلام شد.
مجید اسماعیلی، حمیدرضا حافظی و هادی محمدیان در این بخش بر روی سن آمده و جوایز برگزیدگان را اهدا کردند.
نامزدهای بهترین کارگردانی این بخش در نسل نو معرفی شدند: حسین محمدیان برای فیلم (سفینه فضایی)، ندا سادات میرمحمدی برای فیلم. در این بخش با حضور تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به حسین محمدیان و پرستوی زرین به ندا سادات میرمحمدی اهدا شد.
فیلمنامه پویانمایی
نامزدهای بهترین فیلمنامه در بخش ملی پویانمایی: سیدفرهاد نجفی فرد برای فیلم (مکعب)، امیرهوشنگ معین و هاجر مرادی برای فیلم (تار و پود)، سمانه کرمانی برای فیلم (عشق مادر و سرباز کوچک)، مهرسیما دشتیزاده برای فیلم (رستا)، سیدمحمدرضا خردمندان برای فیلم (پدر). در این بخش دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه به فرهاد نجفیفرد و پرستوی زرین به محمدرضا خردمندان اهدا شد.
* بخش کارگردانی
در بخش دیگری از این مراسم نامزدهای بهترین کارگردانی بخش ملی پویانمایی اعلام شد: امید خلیلزاده برای فیلم (ماهی سرخ شده)، امیرهوشنگ معین برای فیلم (تار و پود)، محمدرضا خردمندان برای فیلم (پدر)، سیدفرهاد نجفیفرد برای فیلم (مکعب) و بهرام عظیمی برای فیلم(بابا). در این بخش دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به امید خلیلزاده و پرستوی زرین بهترین کارگردانی به بهرام عظیمی تعلق گرفت.
در این بخش از مراسم بهرام عظیمی پس از دریافت جایزهاش طی سخنانی گفت: این فیلم با یک فیلمنامه درجه یک ساخته شده و از روز اول قرار گذاشتیم تا هر اتفاق مالی برای این پروژه میافتد آن را به ایتام اهدا کنیم و خدا را شاکرم که این جشنواره همراه با جوایز معنوی، جوایز نقدی نیز دارد. قبل از این هم حدود 15 میلیون جایزه نقدی به این فیلم تعلق گرفته بود که به ایتام تقدیم شد. امیدواریم مردم با دیدن فیلم کوتاه (بابا) بیش از پیش به فکر ایتام باشند.
* بهترین فیلم
در بخش دیگری از این مراسم نامزدهای بهترین فیلم در بخش ملی پویانمایی امید خلیلزاده برای فیلم (ماهی سرخ شده)، امیرهوشنگ معین (تاروپود)، محمدرضا شفاه (پدر)، انجمن سینمایی جوانان ایران - استان قزوین (مکعب)، محمد ابوالحسنی (بابا)، شناخته شدند و دیپلم افتخار بهترین فیلم در این بخش به امیرهوشنگ معین و پرستوی زرین بهترین فیلم به محمدرضا شفاه اهدا شد.
* بخش عروج از منا
محمد سلوکی در ادامه این مراسم، درباره بخش عروج از منا گفت: در حادثه تلخ ما که در سال گذشته اتفاق افتاد رفتاری که کشور ایران در خلال این جریان از خود نشان داد و صبر و استقامت مردم باعث شد تا این سختیها را هیچگاه فراموش نکنیم و دبیر جشنواره فیلم کوتاه سما در بخشی از تولید فیلمهای کوتاه به این اتفاق توجه ویژهای داشتند.
سیدمحمود رضوی، محمود غلامی و حامد شکیبانیا از داوران بخش ویژه عروج از منا بودند. همچنین در این بخش از همسر شهید رکنآبادی، آقای آزادی (معاون سازمان حج و زیارت) دعوت شد تا به روی صحنه بیایند. آزادی در ابتدای صحبتهای خود با اشاره به این اتفاق تلخ گفت: با تمامی اتفاقاتی که افتاده معتقدم همیشه باید از شهدای منا یاد کنیم.
بهترین فیلمنامه عروج از منا
در این بخش از نازنین فرخلو (ساجده) تقدیر ویژهای صورت گرفت. همچنین دیپلم افتخار بخش فیلمنامه و جایزه دوم به نسیم حسنی (یاور) و پرستوی زرین این بخش به محبوبه نوروزی (خیر) اهدا شد.
دیپلم افتخار بهترین تحقیق و پژوهش این بخش به ناصر نادری برای فیلم (آقای سفیر) اهدا شد.
پرستوی زرین بهترین تحقیق و پژوهش در بخش ویژه عروج از منا به محمدابراهیم حمیدیان (عروج بیخروج) اهدا شد.
بهترین کارگردانی عروج از منا
همچنین دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به احمد کاوه (بنبست 204)، پرستوی بهترین کارگردانی به فرود عبسپور (تنگی نفس)، بهترین فیلم رسول آذرسرا (به دنبال برادرم رضا)، دیپلم افتخار بهترین فیلم به احمد کاوه (بنبست 204) تعلق گرفت و در بخش بهترین فیلم عروج از منا پرستوی زرین به هیچ اثری تعلق نگرفت.
هیأت انتخاب بخش ملی و نسل نو در بخش داستانی این جشنواره افرادی چون حمید بهمنی، پرویز شیخطادی، محمد احسانی، روحالله حجازی، فرید فرخندهکیش و محمدرضا شفیعی بودند. در این بخش احسانی، حجازی و طادی به روی سن آمدند.
دیپلم افتخار بهترین کارگردانی نسل نو فیلم کوتاه داستانی به پدرام پورامیری و حسین پورامیری (سکوت کن) اهدا شد و در بخش کارگردانی پرستوی زرین بهترین کارگردانی نسل نو به امیر مهندسیان (مرخصی آخر) تعلق گرفت. همچنین پرستوی زرین بهترین فیلم در بخش نگاه نوی داستانی به پریسا احمدی (سکوت کن) اهدا شد.
در بخش ملی داستانی عروج از منا دیپلم افتخار به سعید نجاتی (سُراهی)، دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به مجتبی قاسمی (کاسپو)، پرستوی زرین در بخش بهترین فیلمنامه به محمد داودی (مات) تعلق گرفت. همچنین پرستوی زرین بهترین کارگردانی بخش ملی داستانی عروج از منا محمد داودی، دیپلم افتخار بهترین فیلم به جلال صاحبپناه (آب یخ) و پرستوی زرین بهترین فیلم در بخش ملی داستانی به سعید نجاتی و انجمن سینمای جوانان ایران (سُراهی) تعلق گرفت.
بخش ویژه
پایان بخش این مراسم نیز اهدای جایزه ویژه هیأت داوران برای بهترین کارگردانی به علی دهکاری فیلم (هوادار) و جایزه ویژه داوران برای بهترین دستاورد هنری به مرتضی هدایتی به خاطر فیلمبرداری فیلم (بیماری) اهدا شد.
نظر شما