تصویب کلیات سیاست‌های کلی نظام قانون‌گذاری کشور/ امنیت مثال‌زدنی ایران در منطقه‌ بحران‌زده

خبرگزاری شبستان:امنیت مثال‌زدنی ایران در منطقه‌ بحران‌زده، دفتر ناطق‌نوری انتساب شبکه‌های اجتماعی به وی را تکذیب کرد، تصویب کلیات سیاست‌های کلی نظام قانون‌گذاری کشور از سرتیترهای برخی از اخبار حوزه احزاب در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، امنیت مثال‌زدنی ایران در منطقه‌ بحران‌زده، دفتر ناطق‌نوری انتساب شبکه‌های اجتماعی به وی را تکذیب کرد، تصویب کلیات سیاست‌های کلی نظام قانون‌گذاری کشور از سرتیترهای برخی از اخبار حوزه احزاب در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را د گزارش زیر بخوانید:

مردم به هیچ وجه عوام فریبی و هتاکی‌ها را نمی‌پسندند

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی عصر امروز در دیدار اعضای شورای مرکزی و مدیران استانی حزب کارگزاران سازندگی، سالگرد شهادت امام هادی(ع) را تسلیت گفت و با اشاره به فرازهایی از زندگی سراسر سعادت آن امام همام، گفت: حاکمان جور تا مرحله‌ای ایشان را با محدودیت‌ها، تحمل می‌کردند، اما وقتی محبوبیت‌شان را در جامعه دیدند، ایشان را در مرکزی نظامی محصور و سرانجام شهید کردند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با یادآوری شروع این شیوه برخورد مستبدان با ائمه معصوم، به توصیه‌های معاویه به پسرش، یزید اشاره کرد و گفت: تصمیم یزیدیان برای مقابله با امام حسین(ع) و شهادت مظلومانه یاران عاشورایی در همین راستاست.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با بیان ابیاتی از فرزدق شاعر درباره اهل بیت(ع) و به ویژه امام حسین(ع) و ظلم امویان، گفت: در طول تاریخ بسیار اتفاق افتاد و تقریباً در زندگی همه ائمه ما بود که حاکمان جور از ترس محبوبیت آنها و بعضاً به خاطر تحریک اطرافیان، آن بزرگان را به شهادت می‌رساندند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به خود حق‌پنداری بعضی از مستبدان، مخصوصاً در زمان زندگی ائمه معصوم(ع)، گفت: به انواع تهمت‌ها و توهین‌ها متوسل شدند که از این نوع اتفاقات در زندگی امام هادی(ع) فراوان است.

وی در بخش دیگری از سخنانشان، به مسایل این روزهای جامعه، مخصوصاً در ابعاد سیاست داخلی اشاره کرد و با بیان ویژگی‌های دو انتخابات اخیر، یعنی انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه 1394، گفت: انتخابات نشان داده که مردم به خاطر گسترش ابزار اطلاع‌رسانی، آگاه شده‌اند و مردم آگاه در تصمیمات سیاسی، به ویژه در انتخابات، آینده‌نگری دارند.

هاشمی رفسنجانی، با ارائه تحلیلی از موضع‌گیری‌های مردم در فضاهای خانوادگی، دوستانه و جمع‌های محدود، گفت: مردم به مرحله‌ای رسیدند که فریب وعده‌های احساسی را نمی‌خورند و حتی درباره موضع‌گیری‌های نامزدها و طرفداران آنها هم تحقیقات جامع و عمیق می‌کنند که ببینند برای خدا، مردم، کشور و  انقلاب است، یا اهداف جناحی دارند؟!

وی در بخش دیگری از سخنان خویش به تشریح چرایی و چگونگی تأسیس حزب کارگزاران سازندگی در سال‌های آخر دولت سازندگی به ویژه در مقطع آغاز فعالیت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری دوره هفتم اشاره کرد و گفت: با جامعه روحانیت که حالت پدری در میان گروه‌ها و جناح‌ها داشت، صحبت شده بود که از انحصار در معرفی نامزدها بپرهیزند و بگذارند افراد دیگر، مخصوصاً از مدیران دولتی هم وارد میدان شوند.

هاشمی رفسنجانی با یادآوری خاطرات خود از گفت‌وگوهای خویش با آیت‌‌الله خامنه‌ای در خصوص تشکیل حزب کارگزاران سازندگی و بیان ضررها و فواید معرفی نامزدهای مستقل از سوی کارگزاران، گفت: رهبری به حضور اکثریت مردم در انتخابات و داغ شدن تنور رقابت‌ها فکر می‌کردند که حتی هنوز هم مواضع پسندیده‌ای است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان سیر تاریخی انتخابات ریاست جمهوری در دولت‌های هفتم تا دهم و فراز و فرود نگاه دولت‌ها به فعالیت‌های احزاب، گفت: درست است که در هر شرایطی درصدی از مردم در انتخابات حضور می‌یابند، اما حضور فراگیر مردم که با فعالیت احزاب جدّی‌تر می‌شود، اعتبار داخلی و بین‌المللی نظام را بالا می‌برد.

وی سیاست‌های دولت نهم و دهم را در بعد داخلی و خارجی به ضرر نظام و کشور دانست و با بیان این نکته که «مردم فهمیدند ادامه این سیاست‌ها برای کشور خطرناک است»، گفت: مردم با درک درست از واقعیت‌های موجود و علی‌رغم فشارهای امنیتی، برای آگاهی اقشار مختلف جامعه وارد میدان شدند و دیدید که چه حماسه‌ای خلق کردند.

هاشمی رفسنجانی با بیان مصادیقی از اصرارهای مردم برای حضور در انتخابات، با یادآوری جمله معروف خویش که «نمی‌گویم نمی‌آیم»، گفت: آن جمله را در یکی از دیدارهای مردمی گفته بودم که فشار خانواده‌های شهدا و جانبازان برای اعلام حضورم زیاد شده بود و حتی به یاد دارید که پس از آن جمله، جریان مخالف، با نگرانی‌های خاص خود، به دنبال راه‌های دیگر رفتند که نهایتاً به ردّ صلاحیت رسیدند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، انتخاب دکتر روحانی را حاصل آگاهی مردم از شرایط خطرناک جامعه دانست و گفت: انصافاً دولت یازدهم، با تدبیر و امید، سایه جنگ را از سر کشور دور و با حل مشکل هسته‌ای، راه را برای حرکت کشور به سوی پیشرفت و جبران عقب‌ماندگی هشت ساله هموار کرده است.

وی با بیان جزییاتی از ویژگی‌ها و بندهای توافقات هسته‌‌ای، گفت: با توجه به بومی بودن دانش هسته‌ای در کشور، ایران در این مذاکرات و توافقات سود برده است و الان وقت آن است که با رونق تولید، اشتغال را در جامعه فراگیر کنیم تا خانواده‌ها و جوانان با دسترنج خود زندگی کنند.

هاشمی رفسنجانی، استفاده درست از نقدینگی‌های موجود در بانک‌ها و برگشت فعالیت‌های تولیدی به کارخانجات گوناگون را یکی از عوامل مهم برای رونق اقتصادی دانست و گفت: حق مردم و مسؤولان بخش خصوصی است که از نقدینگی کشور در جهت برگشت کار و تولید استفاده و وظیفه دولت است که به آنها کمک کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، جدیت دولت برای ساماندهی امور در داخل کشور را مهم دانست و گفت: دولت می‌تواند با استفاده از تجربیات این چند سال و با نگاه عاقلانه به نقدهای منصفانه ـ و نه توهین‌ها و تهمت‌های تخریب کنندگان ـ برای تقویت امید در جامعه تلاش کند.

وی افزود: ذات مردم ما به خاطر اسلام، اعتدالی است و به هیچ وجه عوام فریبی و هتاکی‌ها را نمی‌پسندند و در انتخابات نشان دادند که با فریاد خاموش رأی، هتاکان را کنار می‌گذارند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با توصیه به اعضا و هواداران حزب کارگزاران سازندگی که باید برای اعتلای کشور بکوشید، گفت: در جریان حزبی هم به خواسته‌های مردم توجه داشته باشید و در فضای دموکراسی، این مردم هستند که مسیر را مشخص می‌کنند.

در آغاز این دیدار، کرباسچی، دبیر کل حزب با ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و برنامه‌های حزب کارگزاران سازندگی، در خصوص شهادت امام هادی(ع) و عدم آشنایی درست جوانان از شخصیت آن امام همام، گفت: زندگی سیاسی امام هادی(ع) هم مثل این روزهای بارگاه آن امام، مظلوم واقع شده است.

دبیر کل حزب کارگزاران در خصوص نامزدهای اعضای این حزب در انتخابات مجلس شورای اسلامی 7 اسفندماه، گفت: اگر چه اکثر اعضای حزب ردّ صلاحیت شدند، اما آنان که باقی ماندند، رأی آوردند و امیدواریم در انتخابات میان دوره‌ای، موفقیت‌های دور اول تکرار شود.

وی با بیان فراز و فرودهای زندگی امامان هشتم و نهم شیعیان، گفت: نکته جالب در زندگی امام هادی(ع) تلاش دشمنان برای اتهامات گوناگون است و در تاریخ فراوان آمده که مأموران حکومتی به کرات شبانه وارد منزلشان می‌شدند تا به بهانه واهی از محبوبیت ایشان بکاهند.

امنیت مثال‌زدنی ایران در منطقه‌ بحران‌زده

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار خانم مارینا کالجوراند، وزیر امور خارجه استونی، با اشاره به تحولات سیاسی و جغرافیایی کشور استونی در مرکز اروپای شمالی، گفت: در صد سال اخیری که کشور شما با ایران روابط سیاسی دارد، شاهد چندین بار جابجایی سیاسی بودیم، اما استقلال مجدد جمهوری استونی و قانون اساسی جدید، این کشور را به ثباتی قابل اطمینان رسانده است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر سوابق تاریخی کشور استونی، اظهار داشت: کشوری کوچک، اما دارای ویژگی‌های ممتاز و موقعیتی بسیار خوب دارید، که می‌توانید با برنامه، به تقویت روابط خود با کشورها و به ویژه ایران بپردازید.

هاشمی رفسنجانی، عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو را برای کشور استونی مناسب دانست و افزود: می‌توانید در بُعد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، روابط منطقه‌ای و بین‌المللی خویش را توسعه دهید و جمهوری اسلامی ایران با توجه به رویکرد دیپلماتیکش برای ایجاد ارتباط و تقویت و گسترش آن، به بزرگی و یا کوچکی کشورها نگاه نمی‌کند، بلکه این ظرفیت‌ها و زمینه‌هاست که روابط دو کشور را شکل می‌دهد.

وی در پاسخ به ابراز نگرانی‌های وزیر خارجه استونی که مهاجرت‌های اخیر به اروپا  را بحرانی و چالش خوانده بود، خاطر نشان کرد: مجموعه‌ی کشورهای اروپایی به خاطر روبروشدن با موج چند هزار نفره مهاجرین این‌گونه از بحران و چالش سخن می‌گویند، در حالی که ایران از سال‌ها پیش میزبان چند صد مهاجر از کشورهای جنگ زده منطقه و به ویژه افغانستان و عراق است.

هاشمی رفسنجانی، در پاسخ به سوال خانم مارینا کالجوراند که آینده ایران را چگونه می‌بینید، با اشاره به مشکلات و موانع متعددی که دشمنان انقلاب اسلامی در مسیر توسعه و پیشرفت ایران قرار داده‌اند، گفت: ایران اسلامی با تکیه بر مردم علیه رژیم پهلوی به پیروزی رسید، انواع توطئه‌های شوم مانند ترور، تجزیه‌طلبی و به ویژه جنگ را پشت سر گذاشت و با تکیه بر مردم ویرانی‌های جنگ و عقب‌افتادگی‌های تاریخی را ساخت و جبران کرد و در آینده نیز با تکیه بر مردم از همه‌ی مراحل و موانع خواهد گذشت.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تبلیغات منفی علیه ایران در رسانه‌های خارج از کشور را بزرگ‌نمایی‌های سیاسی خواند و گفت: به شکل مرسوم در دنیا انتخابات داریم و اختلافات سیاسی داخلی نیز در جهت بهتر کردن امور است و می‌بینید که ایران در میان منطقه‌ی بحران زده، چه امنیت و ثباتی خوبی دارد.

وی با تشریح مقاطع مختلف انقلاب اسلامی، به مقطع هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: در حالی که شرق و غرب و ارتجاع با ارتش بعث علیه ایران کمک‌های اطلاعاتی، اقتصادی، نظامی و جاسوسی می‌کردند، ایران علاوه بر پیروزی‌های نظامی در میدان، در سازمان ملل متحد هم به پیروزی سیاسی دست یافت.

هاشمی رفسنجانی، با اشاره به زندگی اقوام و پیروان ادیان و مذاهب مختلف در ایران، گفت: پیروان ادیان مختلف در پارلمان ایران از هم‌کیشان خود نماینده دارند و قومیت‌های گوناگون به تقویت ایران در همه‌ی ابعاد می‌اندیشند و برای آن تلاش می‌کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر ظرفیت‌های اقتصادی، علمی، اجتماعی، سیاسی و آموزشی، گفت: بعد از انقلاب بزرگترین دانشگاه حضوری دنیا را که کاملاً مردمی و جدای از دولت است، تأسیس کردیم که بیش از 450 واحد در سراسر کشور دارد.

وی وجود نیروهای تحصیل کرده در مقاطع عالی و تعمیق پژوهش و تحقیق را یکی از برنامه‌های علمی ایران برای امروز و آینده دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران در این راستا علاقه‌مند به گسترش همکاری‌ها با جهان از جمله  با کشور شماست و امیدواریم این سفر مقدمه‌ی برای تقویت روابط و آغاز به کار نمایندگی استونی در تهران باشد.

هاشمی رفسنجانی با برشمردن برخی از ویژگی‌ها و امتیازات ایران به عنوان چهارراه ارتباطات جهانی که سوابق آن به احداث جاده ابریشم در گذشته بر می‌گردد، گفت: سومین کشور دنیا هستیم که انواع معادن موجود در جهان را دارد، منابع فسیلی ایران ـ همان‌ مقدار که کشف شده ـ برای صدها سال کافی است و امیدواریم کشورهای جهان بعد از برداشتن بهانه‌ی تحریم، برای گسترش همکاری‌ها برنامه‌ریزی کنند و مطمئن باشید که ایران نیز تعامل خواهد داشت.

خانم مارینا کالجوراند، با ابراز خشنودی از سفر به ایران و دیدار با آیت‌‌الله هاشمی رفسنجانی، گفت: با هیأتی از مسئولان وزارت امور خارجه و همچنین تجار و بازرگانان به ایران آمدیم، تا برای افزایش همکاری‌ها در همه ابعاد و گسترش روابط مذاکره و تصمیم‌گیری نماییم.

وی با اشاره به حضور ایرانی‌ها، به ویژه هنرمندان ایرانی در استونی، گفت: اینان می‌توانند سفیرانی خوب برای تعمیق روابط دو کشور باشند.

وزیر امور خارجه استونی، عضویت در ناتو و اتحادیه اروپا را برای کشور خویش در صحنه‌های بین‌المللی مفید دانست و گفت: فرصتی ایجاد شده تا هم به امنیت منطقه متعهد باشیم و هم برای امنیت بین‌المللی ما مؤثر باشد، بر همین اساس سعی کردیم، روابط خود را با کشورها گسترش دهیم، در مجامع بین‌المللی حضور یابیم و در مباحث شرکت کنیم و نظرات خود را بگوییم.

وی با بیان این جمله که از ایرانی‌ها برای سفر به استونی دعوت کرده‌ایم، گفت: مانند ایران که چهارراه روابط جهان برای خطوط هوایی، زمینی و فیبرنوری است، استونی نیز محل تلاقی شرق و غرب جهان در آن منطقه است و از لحاظ جغرافیایی سیاسی موقعیت خوبی دارد.

خانم مارینا کالجوراند، درباره‌ی آینده روابط دو کشور، گفت: مطمئنم ایران و استونی علیرغم اختلاف وسعت و جمعیت، ظرفیت‌های فراوانی برای همکاری دارند.

دفتر ناطق‌نوری انتساب شبکه‌های اجتماعی به وی را تکذیب کرد

پس از انتشار برخی اخبار درباره ایجاد صفحاتی در شبکه‌های اجتماعی منسوب به حجت‌الاسلام والمسلمین ناطق نوری، دفتر ناطق نوری اطلاعیه‌ای صادر کرد. این اطلاعیه بدین شرح است:

در پی راه اندازی صفحاتی در شبکه‌های اجتماعی با ادعای داشتن نسبت با حجت الاسلام والمسلمین ناطق نوری یا حتی به نام وی، بدینوسیله به اطلاع عموم می‌رساند که مشاور الیه در هیچ یک از شبکه‌های اجتماعی حضور نداشته، لذا مسئولیتی در قبال مطالب مندرج در این صفحات را ندارند.

بدیهی است مسئولیت قانونی درج مطالب در صفحاتی به نام وی یا عناوین دیگر از قبیل حامیان، دوستداران و... بر عهده مؤسسین این صفحات بوده و در صورت اقداماتی چون جعل عنوان و نشر اکاذیب تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.

دولت مقابل مواضع گستاخانه «کری» موضع انقلابی بگیرد

محمد نبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در پایان نشست دبیران این حزب، گفت: آمریکایی‌ها همچنان بر طبل بدعهدی و نقض عهد می‌کوبند و می‌خواهند ما را دوباره به دالان‌های گفتگو بکشانند که هیچ فایده‌ای جز تأمین منافع آنها در منطقه ندارد.

حبیبی تصریح کرد: اظهارات جان کری نشان داد هشدارهای مقام معظم رهبری در حرم رضوی مبنی بر اینکه برجام 2 و 3 خواست و سیاست آمریکاست فوق‌العاده جدی است و دولت نباید در این دام خطرناک گرفتار شود.

دبیر کل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به موضع گستاخانه کری مبنی بر مهار قدرت منطقه ایران گفت: دولت باید نسبت به مواضع تجاوزکارانه آمریکا موضع انقلابی بگیرد.

وی افزود: سکوت در برابر سیاست‌های تجاوزکارانه آمریکا آنها را جری‌تر می‌کند؛ آمریکا بی مهابا از جنایات آل سعود در یمن و بحرین حمایت می‌کند و مسلماً برای این حمایت هزینه خواهد پرداخت.

حبیبی بیان داشت: ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا می‌گوید پاره کردن برجام توسط رئیس جمهور بعدی امکان‌پذیر است، یعنی آنها ازهم اکنون پیش‌بینی می‌کنند چه سرنوشتی برجام را تهدید می‌کند اما عملاً کاری هم انجام نمی‌دهند.

وی با اشاره به این گفته رئیس جمهوری که اگر برجام نبود حتی یک بشکه نفت هم نمی‌توانستیم بفروشیم، اظهار داشت: این حرف درست نیست چون ما قبل از برجام در دولت گذشته روزی یک میلیون بشکه نفت می‌فروختیم این در حالی بود که قیمت نفت 4 برابر قیمت کنونی بود؛ بسیاری معتقدند اگر برجام نبود قیمت نفت به این حد از کاهش نمی‌رسید و دست‌اندرکاران اقتصادی می‌گویند سوئیفت باز است ولی نمی‌توانند ال سی باز کنند.

دبیر کل حزب موتلفه اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیروزی‌های ارتش سوریه و عراق در نبرد با تروریستها بیان داشت: ارتش سوریه و عراق به سرعت پیش می‌روند؛ کشته شدن تروریست جگرخوار در جریان درگیری در شمال لاذقیه نشان داد هیچ تروریستی از مجازات مصون نخواهد بود همه کسانی که مرتکب جنایات جنگی شدند در این نبرد حق و باطل به سزای اعمال ننگین خود خواهند رسید.

وی موضع آمریکا در مبارزه با تروریسم را منافقانه خواند و افزود: تروریسم نتیجه اشغالگری آمریکا در عراق و دخالت آنها در سوریه و میدان دادن به سیاستهای تجاوزکارانه عربستان سعودی است؛ اکنون تروریسم در عراق و سوریه نفس‌های آخر را می‌کشند و آمریکایی‌ها هیچ سودی از این راهبرد جنایتکارانه نخواهند برد.

حبیبی با اشاره به حضور قدرتمندانه ایران در منطقه تصریح کرد: ایران اجازه نمی‌دهد تروریستها به جنایات خود ادامه دهند آمریکا و اروپا باید فکری برای امنیت خود بکنند؛ تروریست‌ها به هیچ دولتی رحم نخواهند کرد و آثار وجودی آنها در آغاز سال 95 در اروپا را هر کسی می‌تواند لمس کند.

دبیر کل حزب موتلفه اسلامی همچنین با اشاره به مواضع اوباما در نشست امنیت هسته‌ای که گفته بود؛ روح برجام تغییر رفتار ایران است گفت: چنین تفسیری از برجام فقط مقاصد پنهانی آمریکا را آشکار می‌کند؛ به عقیده ما جسم و روح برجام باید برداشتن تحریم‌های ظالمانه باشد و پایان دروغ‌پردازی آمریکا در متهم کردن ایران به دستیابی به سلاح هسته‌ای است؛ این را دنیا قبول کرده آمریکایی‌ها هم باید قبول کنند و نباید سندی را زیر پا بگذارند که امضاء 1+5 پای آن است.

حبیبی همچنین در مورد گزارش جدید مرکز آمار در خصوص بیکاری به ویژه آمار بیکاری تحصیل‌کرده‌ها اظهارداشت: بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران، بیش از یک میلیون نفر از تحصیل کرده‌های ما بیکارند. یکی از سیاست‌های اعلام شده اقتصاد مقاومتیتکیه بر اقتصاد دانش بنیان از طریق تحصیل‌کرده‌های ماست؛ دولت باید در این وادی طی دو سال گذشته گام برمی‌داشت که متأسفانه کوتاهی‌هایی دیده می‌شود.

وی افزود: دولت باید در بودجه 95 و برنامه همین سال دقیقاً 10 گامی که مقام معظم رهبری در حرم رضوی در عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی از آن یاد کردند را بردارد و مجلس به هنگام تصویب بودجه 95 باید این دقت را داشته باشد که این گام‌های عملی را در ماده و تبصره‌ها و بندهای بودجه ببیند والا در پایان سال نمی‌توان کارنامه‌ای موفق از اقدام و عمل اقتصاد مقاومتی ارائه داد.

حبیبی در ادامه گفت: دولت در پایان سال عمر چهار ساله اول خود قرار دارد و وعده‌های 100 روزه پایان یافته است و دولت لازم است گام‌های جدید بردارد.

وی با گرامیداشت یاد شهید صیاد شیرازی و نیز چهلمین روز درگذشت فرج الله سلحشور گفت: شهید صیاد شیرازی نمونه یک فرمانده شجاع ارتش اسلام بود. شجاعت او در عملیات مرصاد کمر منافقین را در تجاوز به خاک ایران اسلامی شکست یادش گرامی و راهش پررهرو باد.

دبیر کل حزب موتلفه اسلامی در مورد جایگاه سلحشور در هنر ملی تصریح کرد: نام سلحشور در جهان اسلام یک نام شناخته شده است او با  اثر یوسف پیامبر مرزهای هنر را در جهان فتح کرد و آثار او مروج اسلام و انقلاب و فرهنگ مقاومت در جهان اسلام است.

وی در پایان با تبریک آغاز ماه رجب توفیق همگان را برای استفاده از فرصت‌های نورانی این ماه بزرگ از حضرت احدیت مسئلت نمود.

کلیات سیاست‌های کلی نظام قانون‌گذاری کشور تصویب شد

اولین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال جدید به ریاست آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تشکیل شد و «لایحه‌ی موافقت‌نامه انتقال محکومان به حبس، بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قبرس اختلافی میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان» و «بررسی و تدوین سیاست‌های کلی نظام قانون‌گذاری» در دستور کار قرار گرفت که کلیات آن به تصویب رسید.

در ابتدای جلسه، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در سخنانی، با تبریک و تهنیت آغاز سال جدید به اعضای مجمع، ابراز امیدواری کرد که در سال جاری، شاهد سربلندی و بالندگی هر چه بیشتر مردم خوب کشورمان و رفع مشکلات مسلمانان جهان به ویژه کشورهای همسایه منطقه باشیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با توجه به شرایط نامطلوب منطقه به دلیل نا امنی‌ها و تحرکات خطرناک تروریست‌ها، افزود: در این شرایط، جمهوری اسلامی ایران از یک سو باید با حفظ آرامش، وحدت و همکاری و تعامل داخلی، امنیت کامل خود را تقویت کند و از سوی دیگر به همسایگان خود کمک نماید تا ناامنی‌ها و اختلافات منطقه‌ای را رفع کنند.

وی همچنین با تسلیت فقدان آیت‌الله واعظ طبسی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: درگذشت برادر بسیار بزرگوارمان، شخصیت عالی‌مقام کشور و به خصوص استان خراسان، ضایعه‌ای دردناک در اواخر سال گذشته برای مردم و مسئولان بود که جای خالی ایشان را احساس می‌کنیم.

هاشمی رفسنجانی ابراز امیدواری کرد فردی صالح و خدوم جای خالی ایشان را پر کند.

در ادامه، لایحه اختلافی موافقت‌نامه انتقال محکومان به حبس، بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قبرس مطرح شد و پس از بحث و بررسی اعضا و استماع نظرات نمایندگان وزارت امور خارجه و شورای نگهبان، اعضای مجمع به اتفاق آرا، نظر مجلس شورای اسلامی را تأیید کردند.

در ادامه‌ جلسه، بررسی و تدوین سیاست‌های کلی نظام قانون‌گذاری کشور آغاز شد.

در این جلسه که علاوه بر اکثریت اعضا، وزرای اطلاعات و دادگستری، قائم مقام وزیر کشور، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی، رئیس مرکز پژوهشها و معاون قوانین مجلس شورای اسلامی، معاون حقوقی رئیس‌جمهور، رئیس سازمان زندان‌ها، مدیر کل امور ایرانیان خارج از کشور و تنی چند از رؤسای کمیسیون‌های مربوطه از دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز حضور داشتند، پس از بحث و بررسی‌های مبسوط و استماع دیدگاه‌های مختلف، نهایتاً کلیات این سیاست‌ها مورد تصویب اکثریت اعضا قرار گرفت.

 

کد خبر 536241

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha