به گزارش خبرگزاری پارلمانی خبرگزاری شبستان، تعیین سقف معافیت مالیاتی، تعیین شرایط واگذاری اوراق مشارکت به وزارتخانه های کشور، افزایش ۱۳ درصدی بودجه نسبت به سال قبل، تصویب کلیات لایحه بودجه ۹۵ از سرتتیرهای برخی از اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
مجلس سقف معافیت مالیاتی را مشخص کرد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی بعدازظهر دوشنبه 23 فروردین و در بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه 95 در تبصره 6 این لایحه و در بند الف آن مصوب کردند سقف معافیت مالیاتی موضوع ماده 84 قانون مالیات های مستقیم و اصلاحات بعدی آن در سال 95 مبلغ 156 میلیون ریال در سال تعیین می شود.
همچنین نمایندگان در بند ب این تبصره مصوب کردند مدت اجرای آزمایشی قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 17/2/1387 و اصلاحات بعدی آن تا پایان سال 95 تمدید می شود.
نمایندگان در بند ج این تبصره وزارت نیرو را مکلف کردند از طریق شرکت های آبفای شهری سراسر کشور علاوه بر دریافت نرخ آب بهای شهری به ازای هر متر مکعب فروش آب شرب مبلغ 150 ریال از مشترکان آب دریافت و به خزانه داری کل کشور واریز کند.
نمایندگان در بند ه این تبصره نیز وزارت نیرو را موظف کردند علاوه بر دریافت بهای برق به ازای هر کیووات ساعت برق فروخته شده مبلغ 30 ریال به عنوان عوارض برق در قبوض مربوطه درج و از مشترکان برق از جمله باغ شهرها و خانه باغ های اطراف روستاها و شهرها به استثنای مشترکان خانگی روستایی و چاه های کشاورزی دریافت کند.
وجوه حاصله به حساب خاصی نزد خزانه داری کل کشور واریز می شود.
نمایندگان در بند الحاقی این تبصره مقرر کردند در سال 1395 به منظور تحقق درآمدهای مالیاتی و رعایت انضباط مالی، نقل و انتقال قطعی املاک به مآخذ ارزش معاملاتی به نرخ 5 درصد و مالیات نقل و انتقال حق واگذاری محل به ماخذ 10 برابر ارزش معاملاتی نرخ مربوطه 30 درصد در تاریخ انتقال از طرف مالکان عین یا صاحبان حق است.
تمامی پرونده های نقل و انتقال مالیاتی که تا تصویب این قانون به قطعیت نرسیده است مشمول این حکم خواهد بود.
شرایط واگذاری اوراق مشارکت به وزارتخانه های کشور مشخص شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی دوشنبه 23 فروردین و در بررسی بندهای درآمدی لایحه بودجه 95 در تبصره 5 و در بند الف به شرکت های وابسته و تابعه وزارتخانه های نیرو، نفت، راه و شهرسازی، ورزش و جوانان، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت و معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و سازمان انرژی اتمی ایران اجازه دادند با رعایت قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت مصوب 30/6/1376 تا سقف یکصد هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت ریالی و یا صکوک اسلامی با تضمین خود در مورد اصل و سود منتشر کنند.
همچنین نمایندگان در بند ب این تبصره به دولت اجازه دادند تا مبلغ 50 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت ریالی با تضمین خود و طبق قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت منتشر کنند.
همچنین نمایندگان در بند د تبصره 5 به شهرداری های کشور و سازمان های وابسته به آنها اجازه دادند تا سقف 70 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت و صکوک اسلامی با تضمین خود با بازپرداخت اصل و سود از سوی شهرداری ها منتشر کنند.
همچنین وکلای ملت در بند ه این تبصره به دولت اجازه دادند اسناد خزانه اسلامی را با حفظ قدرت خرید با سررسید یک تا 3 سال به صورت بی نام و یا بانام صادر کند و به قیمت اسمی تا سقف 75 هزار میلیارد ریال به طلبکاران غیردولتی واگذار کند و اسناد مزبور از پرداخت هرگونه مالیات معاف هستند.
همچنین نمایندگان در بند و این تبصره به دولت اجازه دادند در سال 1395 بدهی های قطعی خود به اشخاص حقیقی و حقوقی، تعاونی و خصوصی را که در چهارچوب مقررات مربوط تا پایان سال 1393 ایجاد شده با مطالعات قطعی دولت (وزارتخانه ها و موسسات دولتی) از اشخاص مزبور تا مبلغ یکصد و 25 هزار میلیارد ریال به صورت جمعی- خرجی تسویه کند.
نمایندگان در بند الحاقی یک مصوب کردند به منظور استمرار جریان پرداخت های کل کشور به دولت اجازه داده می شود تا مبلغ یکصد هزار میلیارد ریال اسناد خزانه اسلامی منتشر و اسناد مزبور را صرف تخصیص های اولویت دار ابلاغی از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور موضوع قانون بودجه سال 95 کند.
اختصاص اعتبارات از صندوق توسعه ملی به بخش دولتی مغایر قانون است
احمد توکلی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه دوشنبه 23 فروردین و در جریان بررسی لایحه بودجه 95 در اخطار قانون اساسی و با اشاره به الحاق یک بند به تبصره 4 ماده واحده لایحه بودجه گفت: این بند الحاقی نشان می دهد قرار است در سال 95 از صندوق توسعه ملی اعتباری به بانک کشاورزی که یک بانک دولتی است، داده شود تا این اعتبارات را برای امور مربوطه هزینه کند. قطعا این مسئله با اصل 110 قانون اساسی مغایرت دارد زیرا این صندوق نمی تواند به بخش دولتی وام دهد.
وی اظهار کرد: اگر صندوق توسعه ملی در بانک مربوطه سپرده گذاری کند این مسئله اشکالی ندارد و صندوق می تواند در تمام بانک ها سپرده بگذارد از این رو بر اساس قانون صندوق تنها می تواند از طریق بانک های عامل به بخش خصوصی و تعاونی تسهیلات دهد.
توکلی با اشاره به تفریغ بودجه شش ماهه آخر سال 94 نیز خاطرنشان کرد: متاسفانه بر اساس این گزارش شاهدیم بیشترین اعتبارات صندوق خرج امور دولتی شده و این در حالی است که صندوق توسعه ملی یک امر نجات بخش بوده تا به وسیله آن تحقق یابد.
وی همچنین تاکید کرد: همه کشورهای نفت خیز برای توسعه خود صندوق های اعتباری تاسیس می کنند و پول های مازاد خود را در انجا ذخیره می کنند تا این اعتبارات صرف سرمایه گذاری شود.
نماینده تهران در خانه ملت اختصاص اعتبارات از صندوق توسعه ملی به بخش دولتی را مغایر قانون عنوان کرد و ادامه داد: بخش دولتی که در دوران رییس جمهور قبلی 637 میلیون دلار از درآمدهای نفتی برداشت و خرج کرد که البته میزان اعتبار به غیر از اعتبارات صندوق توسعه ملی و صندوق ذخیره ارزی است از طرف دیگر دولت فعلی مرتب از صندوق پول برداشت می کند و نتیجه آن قطعا خالی شدن صندوق خواهد بود.
اختصاص ۵۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به بانک کشاورزی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی دوشنبه 23 فروردین و در بخش هزینه ای بخش درآمدی لایحه بودجه در بند الحاقی تبصره 4 مصوب کردند در سال 1395 مبلغ 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به صورت تسهیلات در اختیار بانک کشاورزی قرار می گیرد.
اختصاص ۲۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به شرکت های دانش بنیان
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی دوشنبه 23 فروردین و در بررسی لایحه بودجه 94 و بخش درآمدی در تبصره 4 مصوب کردند به منظور تحقق بخشی از اهداف مندرج در قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری و اختراعات مصوب 5/8/1389 به ویژه تبصره 2 ماده 5 قانون مذکور معادل ریالی مبلغ 200 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی بابت حمایت از شرکت های دانش بنیان، خصوصی و تعاونی اختصاص می یابد.
مبلغ ارزی مذکور برای صندوق توسعه ملی بازگشت از منابع محسوب می شود.
بودجه فرهنگی نسبت به کل بودجه کشور ناچیز است
حجت الاسلام احمد سالک، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با بودجه فرهنگی در لایحه بودجه امسال به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: به کل بودجه فرهنگی نگاه بنیادی در دولت ها نشده است؛ دولت امسال مدعی است در لایحه خود افزایش بودجه فرهنگی داشته است ولی ما با بررسی هایی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که نسبت به بودجه عمومی کشور 3 و نیم درصد است.
وی اظهار کرد: بودجه فرهنگی نسبت به کل بودجه کشور نیز 1.2 درصد است یعنی بودجه فرهنگی علیرغم آسیب های فرهنگی، اجتماعی و تهاجماتی که در این جهت هست، ناچیز است اما باید بگوییم که به بودجه دستگاه ها رشد خوبی داده شده است ولی این توزیع بر اساس عدالت بین دستگاه ها و عملکرد آنها صورت نگرفته است.
سالک با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به فعالان خودجوش فرهنگی گفت: کمترین توجه در لایحه بودجه 95 و در بخش بودجه فرهنگی به فعالان خودجوش فرهنگی شده است یعنی دولت در جدول 17 بند 50 را که در رابطه با فعالیت فعالان خودجوش فرهنگی بوده را حذف کرده که البته ما در این زمینه اعتراض کردیم و امیدواریم این بند برگردد.
مجوز مجلس برای سقف تسلیحات ۵۰ میلیارد دلاری برای تامین مالی خارجی
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی یکشنبه 22 فروردین و در بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه 95 در تبصره 3 این لایحه مصوب کردهاند در سال 1395 سقف تسلیحات تامین مالی خارجی (فاینانس) علاوه بر باقی مانده سهمیه سالهای قبل، معادل ریالی 50 میلیارد دلار تعیین می شود.
وزارت خارجه از روند اجرای برجام به مجلس گزارش دهد
حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه نوبت بعدازظهر یکشنبه 22 فروردین در تذکری شفاهی گفت: مطابق مصوبه مجلس شورای اسلامی وزارت خارجه میبایست هر 6 ماه گزارشی از روند اجرای برجام به مجلس ارائه کند؛ البته طبق بند 2 توصیههای رهبر معظم انقلاب پیرامون اجرای برجام در صورتی که طرف مقابل بدعهدی کرده و تحریم جدیدی علیه ایران داشته باشد دولت مکلف به اجرا نکردن برجام است.
وی اظهار کرد: همچنین طبق بند سوم فرامین 9 گانه مقام معظم رهبری پیرامون اجرای برجام ما باید اقداماتمان را متوقف کنیم؛ البته ما چیزی برای توقف نداریم و اورانیوم غنیشده را یک کاسه دادیم و رفت.
رسایی بیان کرد: الان وظیفه دولت است که برای حفظ حقوق مردم و با توجه به اینکه تحریمها نیز لغو نشده به طرف مقابل فشار وارد کند.
وی همچنین با اشاره به برگزاری نشدن جلسه هیئت نظارت بر اجرای برجام اشاره کرد و گفت: اعضای این هیئت مشخص است به طوریکه یکی از اعضای آن آقای جلیلی و وی مواضعش روشن است.
نماینده مردم تهران در خانه ملت تصریح کرد: بر اینکه هیئت نظارت بر اجرای برجام باید گزارش روند اجرای برجام را به مجلس ارائه دهد، افزود: با این روندی که دستگاه دیپلماسی در برابر طرف مقابل و بدعهدی آنها در پیش گرفته و آنها هر روز تحریمهای جدیدی علیه ما وضع میکنند قطعا به ضرر منافع ملی است.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی که ریاست جلسه علنی مجلس را برعهده داشت در پاسخ به تذکر رسایی، گفت: جلسات هیئت نظارت بر اجرای برجام تشکیل شده است.
وی همچنین درباره خارج کردن اورانیوم غنیشده از کشور در پاسخ به رسایی افزود: راههای مقابله با کلکهای آنها شناسایی شده به طوریکه ممکن بود آنها ما به ازای اورانیوم غنیشده را به ما ندهند که راههای آن را شناسایی کردهایم.
وی اضافه کرد: خوشبختانه قبل از اینکه ما مواد اولیه را بدهیم آنها قبل از آن، مواد اولیه طبیعی نظیر کیک زرد را دادند و بعد ما مواد غنیشده را دادیم. بنابراین مطلبی که در قانون آمده به نحو اکمل انجام شده است و در آن خلافی صورت نگرفته است.
لاریجانی تاکید کرد: بنده با نظر آقای رسایی در خصوص ارائه گزارش در خصوص روند اجرای برجام موافقم و دستگاه دیپلماسی باید گزارشی از آن را به مجلس ارائه کند.
وی با اشاره به اینکه برجام را نیز مانند موضوعاتی دانست که دارای نقاط منفی و مثبت است، گفت: نباید همه چیز را سیاه نشان دهیم، در این قضیه یکی از مسائلی که جمهوری اسلامی موفق به حل آن شد، بستن پرونده پی ام دی بود که این چیز کوچکی نیست اما ممکن است که یک لفظ باشد اما یک پرونده بسیار پرمشکلی بود و به هر حال این مسئله بسته و تمام شد.
رئیس مجلس تصریح کرد: مسئله فروش نفت دارد انجام میشود و در آخرین گزارشی که بنده در روزهای اخیر گرفتم، در حال حاضر یک میلیون و 400 هزار بشکه فروش میرود که با مجموع میعانات گازی به 2 میلیون و 300 هزار بشکه میرسد به طوریکه در گذشته اینطور نبود و این نشان میدهد که دارد کاری انجام میشود. قبلا ما یک میلیون بشکه نفت میفروختیم که بعد مطابق مقررات قانونی که 1+5 گذراند میخواستند آن را ظرف 6 ماه به صفر برسانند که نه تنها به صفر نرسید بلکه به یک میلیون و 700 هزار بشکه رسید.
رئیس مجلس یکی از دلایل کمبودهای فروش و استخراج نفت را برداشت نشدن طولانیمدت از چاههای نفت دانست و اظهار داشت: این نیازمند زمان است که باید به آن گاز تزریق شود تا به میزان صادرات قبلی برسیم. بنابراین باید فرصتی به آنها داده شود که امسال هم به حدنصاب ما در اوپک خواهد رسید.
وی در پایان یکی دیگر از دستاوردهای برجام را لغو قطعنامههای 1921 و 2231 شورای امنیت سازمان ملل دانست و خاطر نشان کرد: برجام دستاوردهایی برای کشور داشته که باید به آن توجه شود. این موضوع درست است که طرف مقابل میخواهد به ما کلک بزند و باید در مقابل آنها عمل مقابله به مثل انجام شود اما حتما وزارت خارجه باید گزارشی به مجلس ارائه کند و در آن نکات مثبت و یا منفی اگر وجود دارد تشریح کند تا بتوان در مقابل آن اقداماتی انجام داد.
سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی ۲۰ درصد تعیین شد
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی یکشنبه 22 فروردین و در بررسی جزییات لایحه بودجه سال 95 در تبصره 1 ماده واحده این لایحه و در بند ب مصوب کردهاند: سهم صندوق توسعه ملي موضوع بند (ب) ماده (1) قانون الحاق برخي مواد به قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت (2)، سيدرصد (20%) تعيين ميشود.
بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران موظف است سيدرصد (20%) ارزش صادرات گاز طبيعي پس از كسر ارزش گاز طبيعي وارداتي را به حساب صندوق توسعه ملي واريز كند. ج- به وزارت نفت از طريق شركت دولتي تابعه ذيربط اجازه داده ميشود نسبت به انتشار اوراق مشاركت ارزي- ريالي از طريق بازار سرمايه در سقف پنجاه هزار ميليارد (50.000.000.000.000)ريال اقدام كند. بند الحاقي 1- وزارت نفت موظف است از طريق شركتهاي دولتي تابعه ذيربط معادل ريالي دو ميليون تن قير رايگان تا سقف مبلغ بيست و چهار هزار ميليارد(000/000/000/000/24) ريال قرار دهد.
افزایش ۱۳ درصدی بودجه نسبت به سال قبل/حقوق بازنشستگان با درآمد کمتر از ۱/۵ میلیون، ۲۰ درصد اضافه می شود
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در جلسه بررسی کلیات بودجه 95 در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر مجلس این سند را که از سوی کمیسیون تلفیق تحت عنوان گزارش تقدیم شد و استنای ان لایحه تقدیمی دولت است براساس پیش بینی منابع در مسیر مصارف به قانون تبدیل کند.
وی ادامه داد: بودجه 95 دارای رشد 13 درصدی است که با توجه به نرخ تقریبی تورم که بین 10 تا 11 درصد است و عملکرد 201 هزار میلیارد تومانی بودجه در سال 94 رقم غیرواقع بینانه ای نیست. ضمن اینکه در سالی هستیم که برای خروج از رکود و ایجاد اشتغال نیازمند توانمندی بیشتری در درامدهای دولت است.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه بودجه 95 13 درصد رشد خواهد داشت در لایحه تملک دارایی های سرمایه ای 3/17 درصد نیز رشد دارد که 26 هزار و 500 میلیارد تومان از سوی کمیسیون تلفیق هم به مصارف دولت در سال 95 اضافه شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در ادامه سیاست اصلی دولت در اجرای قانون بودجه 95 را توجه ویژه به اقتصاد مقاومتی اعلام کرد و افزود: بر همین اساس ده تا 11 درصد آمار بیکاری داریم که به سوی سرمایه گذاری مثبت در این خصوص حرکت می کنیم و در تلاشیم از حدود 36 هزار واحد تولیدی موجود در کشور که 7 هزار آن راکد است سرمایه در گردش را برای راه اندازی این واحدهای تولیدی و ایجاد اشتغال اختصاص دهیم.
نوبخت سیاست دیگر دولت در بودجه 95 درخصوص اقتصاد مقاومتی را دانش بنیانی اقتصاد اعلام کرد و گفت: در همین زمینه 600 میلیارد تومان برای افزایش سرمایه دانش بنیانی اختصاص داده شده است که سهم تحقیقات یک واحد GBT برای نخستین بار در بودجه 95 خواهد رسید.
وی بند دیگر مربوط به اقتصاد مقاومتی در لایحه بودجه 95 را مساله عدالت محوری عنوان کرد و گفت: به همین دلیل در سه زمینه اقتصادی، اجتماعی و منطقه ای عدالت محوری را تعقیب کرده ایم و قرار است در زمینه اقتصادی حقوق بازنشستگانی که درآمدشان کمتر از 5/1 میلیون است علاوه بر 12 درصد افزایش، 20 درصد اضافه شود.
وی در پایان یکی دیگر از مباحث مربوط به اقتصاد مقاومتی در بودجه 95 را توجه به توسعه صادرات دانست و اعلام کرد: 1000 میلیارد تومان دراین رابطه به تشویق و توسعه صادرات اختصاص یافته است.
کلیات لایحه بودجه ۹۵ به تصویب مجلس رسید
نمایندگان مجلس با 135 رای موافق 37 رای مخالف 6 رای ممتنع از مجموع 200 رای کلیات لایحه بودجه 95 را به تصویب رساندند.
نمایندگان مجلس صبح امروز گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 95 در مورد این لایحه را در دستور کار قرار دادند و پس از سخنان ده نفر مخالف و ده نفر موافق و همچنین محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و سخنگوی کمیسیون تلفیق کلیات این لایحه را به تصویب رساندند.
اجرایی شدن عملیات بانکداری بدون ربا در گرو حفظ ارزش پول است
ایرج ندیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد لزوم عملیاتی شدن بانکداری اسلامی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: در بحث بانکداری بدون ربا موضوع ارزش پول بسیار مهم است یعنی تا بحث ارزش پول حل نشود صاحب پول برای خودش ارزش قائل است، در کشوری که پرنوسان است ارزش پول به سرعت از دست میرود یعنی ممکن است فردی به کسی پولی را بدهد اما وقتی که این پول برمیگردد قدرت خریدش به اندازه قبل نباشد و در این هنگام پولش ارزشش را از دست داده است.
وی اظهار کرد: در واقع ما اگر میخواهیم عملیات بانکداری بدون ربا داشته باشیم و شک و شبهه مردم را برطرف کنیم باید سعی کنیم در هر دوره و برهه ای ارزش پول را در کشور حفظ کنیم.
وی اظهار کرد: ما باید با اصلاح شاخصها فرصت دهیم که بحث سود منتفی شود اما اگر منتفی نشد دو موضوع وجود دارد یکی اینکه آیا سود متناسب با نرخ تورم افزایش پیدا می کند یا نه بیشتر از نرخ تورم افزایش دارد که اگر آن را متناسب با نرخ تورم تعریف کنیم دیگر سود تعریف نمی شود چون متناسب با منطقی شدن نرخ سود در تعامل با تورم است اما بقیه امور که منحرف از موضوع تورم هستند و تبدیل به سود و بهره و ربا می شوند موضوع اضافاتی است که می گیرند مثلاً بانک جریمه می گیرد و این حقش است اما اگر همین جریمه را جزو اصل کند و سود بگیرد حتما این عملیات ربوی است.
ندیمی گفت: عملیات بانکداری بدون ربا هیچ وقت نمیگوید مثلاً اگر ده میلیارد وام گرفته اید و جریمه تان بیست میلیارد شده است این 20 میلیارد جزو اصل پولتان است و باید جریمه 20 میلیارد را بدهید بلکه می گوید باید جریمه اصل پول را بدهید،متاسفانه اینها رفتارهایی است که اضافه است و در عمیات بانکی ما وجود دارد و منطبق با عملیات بانکی بدون ربا نیست.
تقویت همدلی برای برگزاری موفق انتخابات ضروری است
بیست و هفتمین جلسه ستاد انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی استان کرمانشاه با حضور رئیس ستاد انتخابات استان برگزار شد.
یوسف شاه حسینی رئیس ستاد انتخابات استان در این نشست انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری را از بعد ملی و هم از منظر استانی یکی از بهترین انتخابات برگزار شده دانست.
وی فضای احساسی و افراطی را تشنج آفرین و از موانع توسعه و پیشرفت دانست و گفت: در این زمینه بسترسازی و تقویت همدلی برای پیشبرد کارها و برنامه ها در تمامی حوزه ها از جمله انتخابات از جمله ضرورت هاست.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری ضمن لزوم برنامه ریزی برای ایجاد زمینه مشارکت گسترده مردم در انتخابات خاطرنشان ساخت: برگزاری موفق مرحله اول انتخابات دلیل مناسبی برای نداشتن دغدغه برای برگزاری مناسب دور دوم انتخابات نیست بلکه باید تمام قد و به طور کامل و با همان جدیت این دوره از انتخابات را نیز با شکوه و اقتدار کامل برگزار کنیم.
دولت عربستان باید تضمین های لازم را در مورد امنیت حجاج ایرانی بدهد
محمدصالح جوکار، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در مورد خصومت عربستان با جمهوری اسلامی ایران به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: رفتار عربستان جدای از سیاستهای امریکا نیست، قطعاً سیاستمداران امریکایی هستند که امروز به عربستان دیکته می کنند و بحث بخشی از تحریمها نیز حاصل همین سیاستهاست.
وی اظهار کرد: شاید بخشی از تحریمها را خود امریکاییها علیه ما وضع میکنند اما بخش دیگر نیابت به کشورهای دیگر است، یعنی کشورهایی که با ما در نزاع هستند یا رقیب ما هستند این ظرفیت را دارند که این نیابت را بپذیرد و چنین تحریمهایی را علیه ما اعمال کنند.
جوکار با اشاره به تحریم خطوط هواپیمایی ماهان در ممنوعیت پرواز بر فراز اسمان عربستان خاطرنشان کرد: این رفتارهای عربستان نشان از این دارد که امریکا دست از خصومتهای خودش برنداشته است و از طریق دولتهای دست نشانده دست به این اقدامات میزند.
جوکار تاکید کرد: عربستان در حال حاضر درگیر مشکلات جدی در کشور خودش است و فکر می کند با این اقدامات سخت علیه ایران می تواند جلوی بیداری اسلامی را در ان کشور بگیرد. و قطعا چنین چیزی اتفاق نمی افتد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: عربستان در یمن، سوریه، لبنان و سایر کشورها موفق نبود و اقداماتش بیشتر واکنشی است نسبت به موفقیتهای جمهوری اسلامی ایران و ما فکر می کنیم که انها در اینده نیز قصد دارند سفر حجاج ما را به سرزمین وحی دچار مشکل کند این در صورتی است که ما در شرایطی حجاجمان را برای مناسک حج می فرستیم که تضمین های لازم برای امنیت انها از سوی دولت سعودی داده شود.
جوکار تاکید کرد: قطعاً جلسه ای در کمیسیون امنیت ملی مجلس در رابطه با بحث حج تمتع امسال با حضور مسئولان حج و زیارت برگزار می شود و در این جلسه با توجه به همه جهات بررسیهای همه جانبه ای در مورد سفر حجاج به عربستان انجام می شود.
نظر شما