به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان،عصرامروز(25 فروردین)، نشست اجتماعی با موضوع آسیب های فضای مجازی با حضور حامد آزاد، کارشناس رسانه در جمع طلاب، اساتید و کادر مدرسه علمیه سیدالشهدا(ع) اصفهان برگزار شد.
وی با اشاره به نیازافراد به داشتن سواد رسانه ای گفت: منظور از سواد رسانه ای، سواد دیجیتال است، مثلا اینکه بدانیم کم آسیب ترین کانال ماهواره، کانال حیات وحش است که آسیب آن القای نظریات داروین است که خداوند را اصلا قبول ندارد.
وی ادامه داد: ما با استفاده از شبکه های اجتماعی در واقع به دشمن کمک می کنیم و اگر بتوانیم به رسانه ها با روحیه انتقادی نگاه کنیم و رابطه اقتصادی خود با این رسانه ها را کشف کنیم، به این نتیجه می رسیم که ما به اقتصاد دشمن بسیار کمک می کنیم.
آزاد با اشاره به اینکه ما چشم و گوش خود را در شبکه های اجتماعی به دشمن می فروشیم، این شبکه ها با لفظ آزاد در ظاهر به مخاطب اجازه می دهند که از امکانات این شبکه ها استفاده کند، ولی در اصل مسئولین این شبکه آزادند از جیب مخاطب آزادانه استفاده کنند، چراکه این شبکه ها پس از ورود مخاطب از خود او می خواهند که دسترسی به همه اطلاعات شخصی خود را انتخاب کند تا بتواند وارد این شبکه ها شود و با فروش اطلاعات شخصی افراد به سازمان های جاسوسی و دادن اطلاعات به نمایندگی های فروش برندهای موبایل برای خود درآمد حاصل می کنند.
کارشناس رسانه با گرفتن شماره موبایل یکی از طلاب در عرض چند ثانیه تمامی اطلاعات گوشی او را برصفحه دیتا نمایش داد ونشان داد که این شبکه ها هم براحتی میتوانند چنین کاری کنند و از این طریق کسب درآمد کنند.
آزاد گفت: ما می توانیم با استفاده از اینترنت داخلی کمک شایانی به ملت کنیم، چرا بیسفون را تبلیغ نمی کنیم؟ وقتی درخواست ها به سمت نرم افزارهای ملی زیاد شود به آنها برای سرعت بیشتر کمک می کنیم، همانطور که کشور کره به علت اینکه 95% اطلاعاتش داخل کشور می چرخد، بهترین اینترنت دنیا را دارد.
کارشناس رسانه اظهار داشت: شبکه های اجتماعی سبک زندگی مردم را به صورت خود آگاه یا ناخود آگاه تغییر می دهند، همچنین شاخص های مد نظر خود را به مخاطب القا می کنند، پس هر کلیپ یا فایلی که به دست مان می رسد را سریع انتشار ندهیم.
وی با تاکید بر اینکه دشمن با ظواهر مشکل ندارد بلکه با محتوا کار دارد افزود: دشمن می خواهد مصادیق و تعاریف را تغییر دهد، مثلا محتوای جلسه امام حسین(ع) را از ایثار و گذشت خارج می کند و به سمت افراطی گری و قمه زنی سوق می دهد.
آزاد با طرح این سوال که چرا مبنای سیر و سلوک و عرفان عوض شده و به سمت موسیقی رفته است، ادامه داد: این موضوع نشان می دهد که آنها فکر کردن و دید انتقادی داشتن را از ما گرفته اند، چراکه اگر انتقادی فکر کنیم، تغییر می کنیم و خوب تصمیم می گیریم.
وی خاطر نشان کرد: باید فضای مجازی را از فضای حقیقی تفکیک کرد، مثلا یکی از رسالت های این شبکه ها به سخره گرفتن مرگ در فیلم های خود می باشد، آنها با این طریق با معاد مخالفت می کنند.
کارشناس رسانه ادامه داد: مغز اصلی اینترنت درآمریکا است، در آمریکا اینترنت در محیطی امنیتی است که در آنجا در طول شبانه روز، بیش از سه میلیارد پیام تحلیل می شود و 1/2 گیگ در ساعت اطلاعات ذخیره می کنند و همه ما یک پرونده امنیتی آنجا داریم.
وی با بیان اینکه این مکان را مغز جهان می دانند گفت: اگر ما یک عکس برای کسی بفرستیم اول به این مکان می رود، سپس به مخاطب ما می رسد و آنها تمام سرمایه هایی که آینده مملکت هستند را تجزیه و تحلیل می کنند.
آزاد چند راه برای امنیت گوشی ها ارائه داد: اول اینکه فضای حقیقی را از مجازی جدا کنیم مثل استفاده از دوربین عکاسی برای عکس گرفتن، داشتن فلش بجای هارد لپ تاپ و کامپیوتر، داشتن زمان خاص برای استفاده از اینترنت، قرار دادن گوشی موبایل افراد خانواده در سبد خاصی هنگام شب، دور از اتاق خواب.
نظر شما