به گزارش خبرگزاری شبستان از گرگان و به نقل از روابط عمومی دفتر احیاء و بهسازی بافت تاریخی گرگان، نشست مشترک بررسی و برنامه ریزی برای احیای گذرهای فرهنگی تاریخی بافت تاریخی گرگان به میزبانی معاونت عمرانی استانداری گلستان برگزار شد و در آن تفاهم نامه اجرایی برای احیاء گذرهای فرهنگی این بافت تهیه شد.
بر اساس این تفاهم نامه ضمن تدوین برنامه ای مدون، در سال 95 اقدامات ویژه ای در حوزه بافت تاریخی گرگان اجرا خواهد شد.
رضا مروتی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان با بیان اینکه چند دستگاه فعال در حوزه بافت های فرسوده و تاریخی داریم، گفت: شهرداری ها، میراث فرهنگی، راه و شهرسازی، اوقاف و سازمان های بین بخشی مانند اداره گاز و برق همگی در حوزه بافت دخیل هستند و به نوعی در آن تاثیر گذارند.
وی ضمن تاکید بر اهمیت بافت تاریخی گرگان و یادآوری پیشینه ثبتی آن، این بافت را ظرفیتی بزرگ برای استان گلستان دانست و افزود: متاسفانه در گذشته کم توجهی های فراوانی به دلایل مختلف مانند کمبود اعتبارات به بافت تاریخی گرگان شده است و این کم توجهی آسیب های زیادی به بافت زده است.
معاون عمرانی استاندار گلستان با تاکید بر اینکه جامعه هم اندازه که به امکانات زیرساختی مانند آب و برق نیاز دارد، به هویت و تاریخ خود هم نیاز دارد، گفت: می توان با احیاء بافت تاریخی گرگان ضمن زنده نگهداشتن هویت منطقه، دریچه های جدید برای کسب درآمد ایجاد کرد.
وی به برنامه ریزی استان در افق 1404 و استفاده حداکثری از ظرفیت گردشگری اشاره کرد و افزود: یکی از ظرفیت های توسعه بخش گردشگری که هم سو با شعار سال و اجرای اقتصاد مقاومتی است، بافت تاریخی گرگان است که حفظ و احیاء آن می تواند در توسعه گردشگری بسیار تاثیر گذار باشد.
مروتی لازمه احیاء بافت تاریخی گرگان را داشتن برنامه ای مدون عنوان کرد و ادامه داد: سال گذشته در توافقی که با شهرداری گرگان داشتیم، قرار شد در بودجه سال 95 اعتبار ویژه ای برای احیاء بافت در نظر گرفته شود و بتوان از توان خوب شهرداری در این بخش حداکثر استفاده را برد.
وی تصریح کرد: با همگرایی و استفاده از توان فنی و مالی دستگاه های مختلف می توان برنامه ریزی خوبی برای احیاء بافت تاریخی گرگان داشت و به همین منظور کارگروه ویژه احیاء بافت تاریخی گرگان به ریاست معاونت عمرانی استاندار گلستان، دبیری راه و شهرسازی و میراث فرهنگی و با ماموریتی ویژه برای شهرداری گرگان کار خود را آغاز کرد.
معاون عمرانی استاندار گلستان از شناسایی پنج گذر اصلی در بافت خبرداد و افزود: در این تفاهم نامه کار با اولویت گذر یک که از پاسرو تا سبزه مشهد است آغاز می شود و قرار است شهرداری گرگان ضمن انتخاب مشاور، طی زمانی مشخص طرح اولیه احیاء بافت را آماده کند.
شایان ذکر است، بر اساس این تفاهم نامه که کلیات آن تائید شده و طی روزهای آینده پس از جمع بندی به امضاء اعضا کارگروه احیاء بافت تاریخی گرگان خواهد رسید، گذرهای تاریخی فرهنگی بافت تاریخی گرگان طبق نقشه و در بازه زمانی پنج ساله احیاء می شود.
در همین راستا قرار است اقداماتی نظیر خوانا سازی عناصر با ارزش گذر اصلی، رفع خطر و استحکام بخشی عناصر کالبدی پیرامونی، بهسازی معابر در کف و جداره ها و اصلاح خط آسمان، توانمندسازی کالبدی و غیرکالبدی ابنیه و گذر، اعطای کاربری جدید به ابنیه ارزشمند متناسب با افق گذر تاریخی فرهنگی و با نگاه توسعه گردشگری انجام شود.
همچنین دبیرخانه این کارگروه در تعهدات اداره کل راه و شهرسازی گلستان و در دفتر احیاء و بهسازی بافت تاریخی گرگان تشکیل می شود. طبق تفاهم نامه، دفتر احیاء و بهسازی بافت تاریخی گرگان، مسئوليت بخش فنی و نظارت كيفی و تخصصی این طرح را بر عهده خواهد داشت.
نظر شما