به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه و معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در بخش دیگر سخنان خود در نشست خبری گفت: برای بررسی وضعیت مرکز نگهداری شفق تیم سه نفرهای از وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با مواد مخدر مکلف رسیدگی و بازدید از این مرکز شدند که در مرحله اول مشکلات پزشکی برای او ذکر شد و بعد از حل شدن مشکلات پس از چهارماه با نهایت استانداردها شروع به فعالیت کرد.
وی افزود: افراد جمعآوری شده در مرکز شفق برای یک دوره سه ماهه بوده است که سه ماه دیگر قابل تمدید است بعد ازشش ماه این افراد باید یا به خانوادههای خود تحویل داده شوند یا به بهاران انتقال داده شوند.
وی ادامه داد: آییننامهای برای وضعیت پس از خروج مرکز تصویب شده است که ۱۲ عنوان دارد و کسانی که در مراکز اقامتی تحت پوشش قرار میگیرند براساس آن میتوانند با دستور مقام قضایی به مراکز مختلف ارجاع داده شوند و حتی ممکن است در برخی موارد به دلایلی به زندان فرستاده شوند و یا در اختیار مراکز خاصی برای انجام فعالیتهای اجتماعی قرار بگیرند.
افشار ادامه داد: اینکه بعد از نگهداری در مرکز شفق سیستم قضایی چه تصمیمی برای افراد میگیرد جای بحث دارد اما ما تاکنون از سوی شهرداری برای محول کردن این وظیفه مورد درخواست رسمی قرار نگرفتیم اما اعتقاد داریم ستاد از روی ناچاری وارد این امر شده است واگر نهادی از جمله شهرداری، بهزیستی یا وزارت بهداشت متقاضی این باشد که این کار را با سازوکارها و پروتکلهای موجود ما انجام دهد ما از این امر استقبال خواهیم کرد.
وی با اشاره به کشفیات مواد مخدر در سال گذشته افزود: کشف مواد مخدر در سال 94 نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن 11 درصد رشد را نشان میدهد. از سرجمع کشفیات در سال 94 ، 89 درصد توسط ناجا، 9 درصد توسط وزارت اطلاعات، 2.5 درصد توسط بسیج، اندکی توسط گمرک و مقدار بسیار قلیلی توسط سازمان زندانها انجام شده است.
افشارافزود: در سال 1393 مجموعا 2327 عملیات انجام شده که در سال 94 به 2517 مورد رسیده و 8 درصد رشد را نشان میدهد. همچنین با رشد 3 درصدی باندهای متلاشی شده و کاهش 30 درصدی انهدام پایگاههای شیشه روبرو هستیم.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به این که کاهش تلفات وشهدای ما از 16 نفر در سال 93 ، 3 شهید در سال 94 رسیده است، گفت: در خودروهای توقیفی قاچاقچیان 11 درصد افزایش داریم و کشتههای اشرار و قاچاقچیان مسلح 30 درصد کاهش را نشان میدهد و مجموعا در مراکز ماده 16 قریب به 22 هزار نفر تحت پوشش قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال ۹۴،گفت: برپایی سه هزار نمایشگاه سیار پیشگیری از اعتیاد ویژه دانشآموزان سراسر کشور و همچنین انعقاد تفاهمنامه همکاری با دانشگاههای مختلف از جمله اقدامات موثر ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال ۹۴ بود.
افشار افزود: شیوهنامه آموزش و درمان دانشآموزان مصرفکننده مواد نیز تهیه شده است و آموزش ۱۱۳۰ مدیر مدرسه در سطح استان تهران به انجام رسیده و کارگاهی نیز در این خصوص برگزار شده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: بیش از ۱۲ هزار نفر از پرسنل وظیفه عمومی و نیروی زمینی ارتش تحت آموزشهای پیشگیرانه ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار گرفتهاند. آموزش مهارتهای زندگی برای سه میلیون نفر از خانوادههای سالم و در معرض خطر، آموزشهای پیشگیرانه در محیطهای کاری و اداری و تهیه دو میلیون و ۸۰۰ هزار بسته آموزشی نیز از جمله اقدامات موثر ستاد مبارزه با مواد مخدر در طول سال ۹۴ بوده است.
وی خاطر نشان کرد: توجه جدی به برنامههای پیشگیرانه با همکاری دستگاههای مختلف به عنوان سرفصل برنامهها در طول سال ۹۵ در دستور کار قرار دارد.
نظر شما